globalmoto_duben_nolan




Josef Toman na tandemu s Vláďou: Licenci sis musel vyjet na pincku

Jméno Toman je spjato s motokrosem a endurem a kdo se o tyto motoristické disciplíny zajímá, určitě dobře zná Josefa Tomana. Už jako kluk začal závodit na motokrosových mašinách a později přestoupil na enduro, takže je jasné, o čem bude další díl ze seriálu pátečních rozhovorů Na tandemu s Vláďou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jaké byly motokrosové začátky
  • O závodění na motokrosovém a enduro speciálu
  • Jak to fungovalo ve středisku vrcholového sportu
  • O motorkách, které měl pod zadkem a na kterým se mu dobře závodilo
  • Jaká byla kolem závodů parta a co všechno zažil
  • O roli manažera a šéfování motokrosovému týmu West Motoman
    Náš tip

    Celý rozhovor v nekrácené verzi jako MP3 zde: toman.mp3

 

Josef Toman v rozhovoru vypráví, jaké byly jeho začátky na motokrosových tratích a jaké mašiny mu prošly pod rukama. Jelikož vyrůstal po boku staršího bratra Otakara, bylo jasné, že motokros bude jeho cestou. Tak se také stalo, a nezměnila to ani skutečnost, že jeho otec závodil na silničních strojích. Josef vzpomíná, že táta byl velkým kamarádem s Gustavem Havlem a Františkem Šťastným, kteří se vždycky během testování motorek stavili u nich doma na kafe.

 

Je to už nějaký ten pátek, kdy byla motokrosová trať téměř v každé vesnici a trénovalo se závodilo o sto šest. V začátcích se všechno točilo kolem upravených pionýrů, které doslova letěly. I tak byl přestup na velký motokros obrovskou změnou, a nejen o tom Josef v rozhovoru vypráví. Je to také působení ve středisku vrcholového sportu, kde měl k dispozici víceméně všechno, co potřeboval. Josef vypráví, jak se závodilo, jaký byl přestup na enduro a jaká parta se kolem motala. Když později pověsil závodění na hřebíček, otevřel si svou moto prodejnu a dal se na roli manažera. Všechno je prý otázka náhod a rozhodně stojí za to si tento páteční rozhovor poslechnout také v kompletní nesestříhané verzi.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Fuka - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist