yamaha_mt09




Jan Kopecký z projektu Toulavá motorka na tandemu s Vláďou: Přišla kráva a z helmy mi sežrala rukavici

Honza Kopecký propadl cestování na motorce a po kratších výletech po Evropě na menší motorce vyrazil na východ, kde procestoval Turecko, Gruzii a Arménii. V pátečním seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou vypráví, co všechno během cestování zažil, jaké lidi potkal a co všechno musel řešit. Poslechněte si rozhovor s nádechem orientu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak začal cestovat na motorce a kde všude byl
  • O výběru motorek a přípravě na cesty
  • Jak vyrazil na východ a poznával Gruzii, Arménii a Turecko
  • O lidech, jídle a setkáních
  • Jaké problémy musel během cestování řešit
  • O náhodách, které píšou příběhy
Náš tip

Kompletní rozhovor bez střihů a v plné délce zde: kopecky.mp3

 

Honza Kopecký říká, že ho motorky táhly od malička a když si motorku konečně pořídil, bral ji hlavně jako dopravní prostředek a sem tam sem se vyrazil projet s kámošema. Po stopětadváce si pořídil větší dvěstěpadesátku, na které se vydal za hranice republiky a zjistil, že ho cestování baví a poznávání neznámých míst ze sedla motorky má své velké kouzlo.

V rozhovoru Honza prozradí, jaké je to jet na čundr s partou kámošů a jaké je to jet na vandr sám. Prozradí také, že není vyloženě plánovací typ a cestování nechává volný průběh. Během cesty na východ navštívil Gruzii, Arménii, ovšem většinu času strávil v Turecku, kde se mu líbilo a na které má skvělé vzpomínky. Jak sám říká, vždycky a všude se cítil bezpečně a byl překvapen pohostinností a velice přátelským chováním místních obyvatel. Honza v rozhovoru vypráví o nocování ve stanu, lidech, pro které byl víceméně atrakcí nebo o bujarém posezení při skleničce nebo o místní kuchyni. Zajímá vás, jak mu kráva snědla rukavici? Pak si musíte poslechnout další páteční rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou.   

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist