globalmoto_duben_nolan




Jakub Paleček a EXD na tandemu s Vláďou: Jsem rád, že jsem prožil dvoutaktní dobu

Říká se, že šaty dělají člověka, takže v jedné stopě klidně můžeme říct, že helma dělá závodníka. Své o tom ví Jakub Paleček, který se zabývá designem a lakováním přileb. V helmách z jeho dílny jezdí špičkoví čeští závodníci a stále častěji i borci ze zahraničí. Poslechněte si rozhovor s člověkem, který jednoznačně patří mezi špičku ve svém oboru.  

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Co obnáší lakování přileb do vlastního designu
  • Jak se k té práci dostal
  • O jezdcích, pro které vzhled přilby vymýšlí a realizuje
  • Jaké motorky má Jakub rád, a na kterých jezdil
  • Co má v plánu a na čem zrovna pracuje
Náš tip

Stahujte kompletní rozhovor v MP3: palecek_exd.mp3

Nejspíš jste si všimli parádních přileb s vlastním designem, ve kterých lítají naši špičkoví závodníci na asfaltu i v terénu. Zrovna nedávno skončil Dakar, a tam se hezká řádka přileb objevila na hlavách například Martina Michka, Milana Engela, Davida Pabišky, ale i „autařů“ Ondry Klymčiwa nebo Martina Čábely s Olgou Roučkovou. Jakub v rozhovoru přiznává, že na přilbách pro dakaristy makal do poslední chvíle, než na soutěž odletěli. Nyní maká na přilbách silničářům, kterým to za chvíli začne, a rozjedou se testy a závody. O kom je řeč a kdo v helmách EXD jezdí? Například Karel Hanika, Filip Salač, Oliver König, Ondřej Vostatek a spoustu dalších rychlíků.

Jakub Paleček v rozhovoru vypráví, jaké byly jeho začátky a jak se k lakování přileb dostal. Určitě to nebyla žádná brnkačka a musel se popasovat se spoustou překážek. Pokud vás zajímá, co všechno lakování přileb do originálních barev a do vlastního designu obnáší, poslechněte si další díl ze seriálu Na tandemu s Vláďou. Dozvíte se také, jaké motorky má Kuba rád, na kterých  jezdil a jaká mu zrovna stojí v garáži. Ale také to, že na motorkách závodil a sem tam klapla bedna. Mimochodem, závody na silničních motorkách sledoval už jako malý kluk a rád se na ně vyrazí podívat i dnes. O to větší radost má z přileb, které dělal a vidí je na trati na živo.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist