husqvarna_svartpilen_801_2




Igor Brezovar a Martin Písařík na tandemu s Vláďou: Komár je nejnebezpečnější zvíře Afriky

Projekt Po jedné stopě se dočkal vytouženého finále a po čtvrté etapě Igor Brezovar a Martin Písařík zdolali Afriku od severu na jih. Není to tak dávno, kdy se do Afriky vrátili, aby to dotáhli do Kapského Města, ovšem na stavu zaparkovaných motorek se podepsal zub času a moc dobře to s další cestou nevypadalo. Poslechněte si povídání o druhé polovině cesty, během které to občas zaskřípalo.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 O čem se mluvilo:

  • Jak proběhl návrat do Afriky a co je tam čekalo
  • O motorkách, které málem dva roky čekání na dvoře nepřežily
  • Odkud a kam jeli a co jim cestu komplikovalo
  • O lidech, které na cestě potkali
  • Jaké ochutnali jídlo a čím se živili
  • O euforii v cíli cesty
Náš tip

Stahujte kompletní povídání v mp3: pisarik_brezovar.mp3

 

Duo Igor Brezovar a Martin Písařík už o cestování Afrikou vyprávěli v prvním rozhovoru a tenkrát jsme si slíbili, že se za předpokladu zdárného dokončení cesty ještě jednou potkáme na červené sedačce. Tak se také stalo a kluci přišli povyprávět o tom, co zažili po návratu do Afriky, jak se cesta vyvíjela a jaké státy projeli. Jednou z největších komplikací byl žalostný stav motorek, které na ně čekaly u domorodců dva roky na dvoře.

Když už vyrazili, cestu jim sem tam komplikoval válečný stav v některém státu, byrokracie na hranicích nebo malárie členů týmu. Během cesty potkali spoustu dobrých lidí, kteří je pozvali domů, ukázali, co by sami jen těžko mohli vidět a dali jim ochutnat jídlo, které by se normálně ochutnat neodvážili. Naproti tomu byly okamžiky, kdy bylo lepší sbalit fidlátka, protože je domorodci v dobrém nepřivítali. Jestli vás zajímá, co všechno prožili, co jim komplikovalo život a na co moc rádi vzpomínají, poslechněte si tenhle páteční rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou. Klidně to můžete brát jako pozvánku k sedmnáctidílného seriálu, který odstartoval 11.1.2023 večer na ČT2.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 50 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Šedivec přispěl 20 Kč
Pikec přispěl 30 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist