yamaha_demo_tour




Franta Nykl a cesta Na bramboře kolem světa: Cestování je droga

Seriál Na tandemu s Vláďou navštívil Franta Nykl, který se svou přítelkyní Káťou objel na motorce svět. Jelikož se do světa vydali na velkém „géesu“, cestu nazvali „Na bramboře kolem světa“ a o tom jsme si povídali. Pokud vás zajímá, kde se jim líbilo, jaké komplikace museli řešit nebo kam by se rádi vrátili, poslechněte si tento páteční rozhovor.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Když se podíváte na jejich webové stránky, narazíte na citát: „Zatímco ztrácíme svůj čas váháním a odkládáním, život utíká.“ Přesně podle toho se Franta s Katkou zařídili a nic neodkládali. Jednoho dne se rozhodli vyrazit na motorce kolem světa a tak se také stalo. Chvíli cestu plánovali, chvíli balili a 1. května roku 2016 odstartovali. Ještě než vyrazili, lehce upravili cestovní BMW R 1150 GS z roku 2002, na které ve finále naložili tolik věcí, co si prý ani sami nedokázali představit. 

Náš tip

Stahujte celé nekrácené povídání: nykl.mp3

Franta v rozhovoru vypráví o tom, jak vyrazili do světa, kde se jim líbilo a také o tom, jaké nástrahy během cesty museli řešit a jak fungovala přeložená motorka. Zajímavé bylo setkání s medvědem, vybílený účet, ale také kontakt s nejrůznějšími lidmi, kteří jim převážně pomohli. Pokud rádi cestujete a občas si poslechnete zážitky podobně naladěných lidí, určitě stojí tenhle rozhovor za poslech.

O čem se mluvilo:

  • O nápadu objet na motorce svět
  • Jak se taková cesta plánuje, vybírá motorka, a co se musí připravit
  • O lidech, které na cestě Káťa s Frantou potkali
  • Kde se jim líbilo nejvíc, a která země na ně naopak neudělala nejlepší dojem
  • O nápadech a posbíraných zkušenostech, které mohou ostatním doporučit

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Pikec přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist