globalmoto_duben_nolan




Aneta Čepeláková na tandemu s Vláďou: Taťka i já jsme horké hlavy

Seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou přivítal motokrosařku Anetu Čepelákovou, která přiblíží, jak propadla motokrosu a musela přemluvit rodiče, aby ji dali možnost závodit a věnovat se terénní motorce na té nejvyšší úrovni. Nyní startuje v domácím mistráku a zároveň v Mistrovství Evropy, kde se vždycky sejde hodně kvalitní konkurence. Cílem a zároveň snem je ale Mistrovství světa, kam by se ráda dostala.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak propadla motokrosu a začala závodit
  • O šampionátech a konkurenci doma i ve světě
  • Jak trénuje pod dohledem svého táty Jirky Čepeláka
  • O motokrosové motorce, kterou sedlá   
  • Jak se jí daří kombinovat závody a školu
  • O hlavě a přemýšlení o závodění

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Hostem pátečního seriálu Na tandemu s Vláďou je mladá motokrosařka Aneta Čepeláková, která se závodění věnuje na plné pecky, a kromě domácího mistráku, startuje v italském mistráku, kde se může poměřit se špičkovou konkurencí. Krůček po krůčku získává cenné zkušenosti a jak sama přiznává, závodění je hodně o hlavě a sama sebe občas překvapí. Proto je nesmírně důležitá podpora rodiny, která za ní vždy stojí a dokáže podržet v těžších chvílích. Trenérem je táta Jirka Čepelák, který patřil mezi naše nejlepší motokrosaře a rozhodně jí má co předat. Mimochodem Jirka usedl na červenou sedačku už dříve, stejně jako děda Anety, Josef Toman.

Poslechněte si rozhovor, ve kterém Aneta vypráví, o závodění, hledání motivace a trénování pod vedením vlastního táty. Dozvíte se, že nesmírně důležitý je systém tréninku, který má velký vliv na výsledky a také na to, aby Aneta byla konkurenceschopná doma i ve světě. Každý, kdo si někdy motokros vyzkoušel, dobře ví, občas bolí a zranění dokáže zkomplikovat život. O tom Aneta ví své a v rozhovoru vypráví, jak se se zraněním dokáže vypořádat a co dělá pro to, aby byla co nejdřív zpátky ve stupačkách své Yamahy. Tak tomu je právě nyní, kdy se připravuje na další závody rozjetého mistráku, a vy ji můžete přijít fandit.

Přečtěte si také:

Čepeláková bodovala na písku v Německu

Čepeláková vyhrála Horažďovice dvakrát stylem start-cíl

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist