yamaha_demo_tour




Aleš "Cigy" Cikánek na tandemu s Vláďou: Jsem vícemistr všech dob nebezpečnej sobě i okolí

Na červenou sedačku seriálu Na tandemu s Vláďou usedl svérázný Aleš Cigy Cikánek, který se považuje vícemistrem všech dob a sami si můžete poslechnou jeho příběh a cestu za řídítka motorek. Dneska ho nejvíc baví supermoto a už teď se těší na první závody v domácím i německém šampionátu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak dostal první motorku, kterou vyměnil za krosku
  • O chuti jezdit autokros, která ho brzy přešla
  • Jaké byly motokrosové začátky
  • O zranění a přestupu na supermoto
  • Kde závodil, koho pojel a jaké závody ho čekají
  • O rivalech a vzorech

Předplatitelé si mohou pustit plnou audio verzi k rozhovoru zde:

PREMIUM

Kdyby se každé sprosté slovo rozhovoru mělo vypípat, asi by se muselo pískat v jednom kuse, takže ho nedoporučujeme pro citlivější diváky a děti. Cigy vypráví, jak začal jezdit na motorce a jak mu děda koupil Simsona, kterého potají vyměnil za krosku a byl za to zbit jako žito. Je pravda, že chtěl jezdit autokros, ale kvůli penězům si to musel rychle rozmyslet a dal se na motokros. Jak sám říká, myslel si, jak bude diktovat, ale opak byl pravdou a na prvních závodech dostal hroznou oblož. Až když potkal ty správné kluky, jako je motokrosař Milan Rožec a Cigiho velký vzor Petr Bartoš, začal do toho víc šlapat.

S postupem času Cigy vyměnil motokrosovou motorku, respektive chlupaté gumy za silniční, a dal se na supermoto. Asi největší roli v tom hrálo zranění na holické trati, kde si přetrhlal kolenní vazy, ovšem nebylo to na motorce, ale v hospodě. Později si na motorce dodělal ještě druhé koleno, a to znamenalo hledání jiné kategorie a jako nejlepší se ukázalo supermoto. Jestli chcete vědět, jak to všechno začalo, kde závodil a koho porazil, poslechněte si tradiční páteční rozhovor, který je tentokrát trošku jiný.     

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 15 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
callowsick přispěl 15 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist