yamaha_mt09




Jaká byla Distinguished Gentleman's Ride 2022

Když máš na jedinečnou vyšperkovanou klasickou mašinu, možná bys měl být hodně vděčný osudu. A taky občas přispět na dobrou věc a pomoci těm, kterým osud naopak ošklivě zamíchal kartami. A když jde spojit příjemné s užitečným a ještě to má ryze chlapské téma, tím líp.

Charitativní jízdy se můžou účastnit se jí klasické a historické motocykly a vyžadován je elegantní dresscode hodný gentlemanů. To hlavní je ale finanční příspěvek nadaci a snaha oslovit svůj okruh známých a požádat je, aby na Vaši účast také přispěli.

Zázemí pro pražskou jízdu tradičně zajistil smíchovský pivovarský dvůr Staropramenu. Jízdu gentlemanů si nenechal ujít ani Dalibor Gondík, který je nejenže je ukázkovým gentlemanem a motorkářem, ale akci i tradičně moderoval bez nároku na honorář a zahrál živě se skupinou Gentlemeni.

 

Točilo se nealko pivo, k dispozici bylo i občerstvení a skvělé burgery z Bejzmentu, z jejichž tržby šla celá čtvrtina na konto DGR. Pokud se nestihl někdo dostatečně upravit, pomohli na místě barbeři z Gentlemen Brothers exklusive.

 

Organizátor akce Petr Brázdil potvrdil, že akce proběhla naprosto bez problémů, včetně spanilé jízdy Prahou za asistence Policie České republiky. Pražská jízda vybrala na konto DGR víc než 6 500,- amerických dolarů (v přepočtu téměř 150 tisíc korun) a zúčastnilo se jí 198 registrovaných jezdců. Na letošní ročník připravili organizátoři navíc výstavu fotografií z předchozích ročníků.

DGR je charitativní akce, která vznikla v Austrálii v roce 2012 a od té doby nabývá na síle. V rámci akce jsou shromažďovány finanční prostředky pro nadaci Movember. Movember je přední světová charitativní organizace, která mění tvář mužského zdraví s cílem zlepšit životy mužů prostřednictvím výzkumu rakoviny prostaty a iniciativ v oblasti duševního zdraví mužů.

 

Cílem Distinguished Gentleman's Ride je aktivovat všechny jezdce, kteří jezdí na motocyklech a skútrech v klasickém i vintege stylu, aby se elegantně oblékli a spojili se v rámci svého města a získali finanční prostředky a povědomí o rakovině prostaty a duševním zdraví mužů.

Rakovina prostaty je celosvětově druhým nejčastějším zhoubným nádorem u mužů – každý rok je toto onemocnění diagnostikováno u 1,4 milionu mužů a na celém světě žije více než 10 milionů mužů s touto diagnózou.

Duševní zdraví mužů a prevence sebevražd jsou rovněž nesmírně důležité. V průměru na celém světě ztratíme každou minutu jednoho muže kvůli sebevraždě – každý rok je to půl milionu mužů. Silné sociální vazby jsou pro muže klíčovým ochranným faktorem před úzkostí, depresí a sebevraždami.

DGR za dobu své existence vybrala přes 32 miliónů dolarů, zúčastnilo se jí přes 55.000 jezdců a současně probíhá ve 115 zemích a téměř 700 městech po celém světě. Více informací na: www.gentlemansride.com

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist