husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha XV950 od Marcuse Walze

Yamaha a její customerský projekt Yard Built vypouští do světa další nádherný kousek. Seriový motocykl Yamaha XV950 nyní zušlechtil Marcus Walz.

Na podporu nových úpravců seriových motocyklů, ale i pro zviditelnění a jako reklamní tah. Tak přesně to je projekt Yard Built od Yamahy. Již několik světových úpravců, ale i menších garážových nadšenců si vzalo za úkol vytvořit něco na způsob odlehčeného kafáče nebo i třeba jako streetovou motorku s drapáky. Zkrátka, pomazlit se s tím, tak aby bylo možné danou motorku nejen obdivovat, ale i využívat všemi způsoby.
Zatím poslední, kdo se vrhl na úpravu jednoho z motocyklů značky Yamaha, byl Marcus Walz, jenž měl hned od začátku jasnou představu. Vzpomínka na svůj první motocykl Yamaha RD80, který měl v patnácti letech, mu dala velký impuls. Mimochodem, tehdy Marcus svůj bike nechal stříknout do závodní barvy závodníka Kennyho Robertse Jr. a jeho YZ500.
Dnes, o několik let později se Marcus pustil do větších úprav a je to jeho již třetí projekt za posledních pět let. Ale teď už si pojďme jeho Cafe Racer s názvem „ El Raton Asesino“ představit.
Přední vidlice se zkrátila a dostala progresivní pružiny. Zadek tedy nemohl být ošizen a tak se namontovaly plně stavitelné Öhlinsy. Vyhodil se systém ABS a původní příliš těžkou baterii, nahradila nová a lehčí. Kola jsou odlehčená hořčíková od firmy Marvic a řídítka dodala firma LSL, která poskytla i brzdovou a spojkovou páčku. Okousané brzdové kotouče drtí nové brzdové třmeny. Firma SC-Projekt dodala komplet výfukový systém.

Rám motoru zůstal zachován, ale zadní podsedlová část vyfasovala stopku, takže se uřízla a byla nahrazena jinou s LEDkovým koncovým světlem. Stejně tak se upravovala zadní kyvná vidlice, která je nyní delší o několik desítek milimetrů. Palivová nádrž, přední blatník se samotným držákem, ale i jednosedadlovka jsou Marcusova home made ruční práce. Mladý Němec si však navrhl i kryt přístrojového panelu a šoupnul za něj analogový budík Tiny od výrobce Motogadget, jenž poslal poštou rovnou i ovladače. Marcus měl pak i představu o tom jak má vypadat ručně prošívané kožené sedlo.
Shun Miyazawa, manažer oddělení Yamaha Sports Heritage dodává. "Přišli jsme za Marcusem, s tím, že hledáme další inspiraci pro naše nové projekty a jeho výtvor EL Raton Asesino zkrátka perfektně zapadá do našich představ.“

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist