yamaha_demo_tour




Web Surfer 2 od Mule Motorcycles

Definice kategorie „street trackerů“ je poněkud složitější záležitostí, jelikož každý úpravce a každá dílna má svoje pojetí motocyklů, spadajících právě sem, ale právě tato různorodost činí trackery neokoukatelnou záležitostí.

Richard Pollock z Mule Motorcycles, který je zodpovědný za tento výtvor, se rozhodně nemá za co stydět. Vlastně jde jen o přestavbu jejich dřívějšího motocyklu Web Surfer Special, ale pořád je to krásný kus práce, který si zaslouží pozornost.

Původní Web Surfer Special začal vznikat na přelomu tisíciletí ve spojení módní firmy The Real McCoy, závodníka Jaye Springsteena a právě Richarda Pollocka. Záměrem bylo vytvořit závodní motocykl pro závody AMA série nazývané „Supertrackers“. Vzhled byl podobný klasice Harley-Davidson XR750, ovšem motor byl mnohem výkonnější. Posléze se pustil do úprav a vylaďování motocyklu, ovšem nakonec se rozhodl svůj výtvor nabídnout k prodeji.
O pár let později ale našel na eBay mírně upravený Web Surfer, který měl i registraci pro běžné použití, na prodej a po žádosti jednoho zákazníka z Německa o jeho přestavbu se ho rozhodl zakoupit a dotáhnout úpravy do konce. Předěláno bylo dřevěné sedlo, na kterém strávil mnoho desítek hodin práce, aby je přivedl k naprosté dokonalosti. Dále přidal lehčí závodní podvozek, nový zadní tlumič a další drobnosti.
Celá motorka je na první pohled velmi podobná původní verzi, ovšem při bližším prozkoumání zjistíme, že mnoho součástí bylo v průběhu několika let úprav vyměněno. Výsledkem je nádherný stroj, snad nejhezčí ve své kategorii. Jedinečnost tohoto motocyklu je zřejmá na první pohled a je jasné, že pro jeho kompletaci bylo zapotřebí víc než jen řemeslná zručnost. To chce cit a nadšení pro věc!

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):
Motokatalog.cz



TOPlist