yamaha_mt09




Přestavba Slim Racing od dílny SS&C

Britská dílna, jejíž celý název zní Shaw Speed & Custom, se specializuje na úpravy motocyklů Harley-Davidson a má za sebou už pěknou řádku modelů. Jedním z posledních výtvorů zkušených customizérů je přestavba s názvem Slim Racing.

Motorka vychází z deset let starého modelu H-D FXSTI Standard Softail, avšak podobných rysů při porovnání původní motorky a Slim Racing moc nenajdeme. Chopper byl od základu přestavěn, aby všechno sedělo do celkového konceptu.
Začneme od konce, zadní kolo se šířkou 150 mm bylo nahrazeno 240 mm od Performance Machine, takže muselo být lehce upraveno celé uchycení kola, aby se nové kolo vešlo. Kompletního re-designu se dočkala celá zadní část. Za její návrh je zodpovědný známý návrhář Roland Sands, jehož firma dodala nové pružinové sedlo, zadní blatník a podsedlovou část. Nový zadek dává starému a trochu usedlému Harley-Davidsonu úplně jiný rozměr.
K zachování linie nízkého profilu přispívá i nová nádrž a tachometr z H-D XR. Řídítka jsou také nová, stejně tak páčky a ovládací prvky na nich. Jejich nízký profil opět ladí s celkovým konceptem motorky. Gripy se zlatými prvky ladí se novým nástřikem předních tlumičů. Zlatavou barvu má i nový výfukový systém. Robustnější přední pneumatika a ráfek pak korespondují s novým zadním kolem.
Na motocyklu je ještě spousta dalších úprav, jako modifikované kryty motoru a další doplňky. Na levé straně motoru, kde byl původně kryt, je nyní pěkně odhalený primární řemenový pohon.

Všechno na Slim Raceru do sebe krásně zapadá a má zde své opodstatnění. Jednoduše, ale chytře povedená práce jasně ukazuje, jak by měla vypadat promyšlená a dopředu naplánovaná přestavba obyčejné motorky v neobyčejnou mašinu.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist