husqvarna_svartpilen_801_2




Olivi Motori Triumph Weslake

Upravený Triumph Speed Triple od Olivi Motori vyhrál soutěž o nejlepší tuning v kategorii naked-bike na výstavě ve Veroně. A to už stojí za pozornost.

Olivi Motori, oficiální dealer motocyklů Triumph z italské Florencie se chtěl zviditelnit na výstavě motocyklů ve Veroně, a proto požádal anglického tuningového specialistu Weslake Engineering o pomoc. Výsledkem je přepracovaný Speed Triple, kdy se z ortodoxního naked-biku stal ostrý café-racer. Jen tak mimochodem tento bike na motoshow ve Veroně získal ocenění za nejlepší tuning v kategorii naháčů.
Modifikace jsou patrné na masce, kde Speed Triple přišel o levý světlomet a vypadá, jako jednooký pirát. Přístrojová deska se posunula až na začátek nádrže a zmizely boční minikapotáže. Nový výfukový systém má jen jednu laděnou koncovku na pravé straně a kompletní výměnou prošla celá záď motocyklu. Weslake Engineering také změnil odpružení - za novou, plně nastavitelnou, přední vidlici by se nestyděl leckterý závodní tým. Výčet změn ale nekončí, nová jsou i kola (disky včetně pneumatik) a pryč šlo všechno, co není nutné k jízdě na motocyklu.
Na řadový tříválec o objemu 1 050 ccm s výkonem 130 koní tuner nesahal, ale díky laděné koncovce a snížené hmotnosti se určitě zlepšila dynamika a výkon motocyklu.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist