yamaha_demo_tour




Matt Waln H-D Sportster

Nemusíte být známý designér nebo vlastnit specializovanou dílnu k tomu, aby mohla vzniknout zajímavá stavba. Někdy prostě stačí šikovné ruce, trocha odhodlání a jasný cíl. Hnacím motorem pro Matta byla podle jeho názoru přemíra nablýskaných pozlátek a všemožných estetických doplňků na modelech jeho oblíbené značky Harley-Davidson.

Podle něj se na pořádné mašině nemusí všude blýskat chromování, aby vzbudila dojem. Vzal tedy svého Sportstera 883 a pustil se do díla. Jak už to tak bývá, nejdřív šlo všechno dolů. Základní otázkou každé přestavby je, zda se bude vycházet z původního rámu nebo z více či méně modifikované verze. Matt se rozhodl pro druhou možnost a rozhodl se rám pořádně prodloužit.
To dostala za úkol firma Bare Knuckle Choppers, jenže neodvedli práci dle představ zákazníka. Matt si musel nějak poradit sám a do finální podoby rám upravit svépomocí. Nový hardtail rám si ale moc nerozuměl s předními tlumiči. Nakonec musely být původní vidlice o rovných 11 centimetrů zkráceny.
Zajímavé jsou stupačky, ty pochází z Yamahy R1. Samozřejmě musely projít jistými úpravami, aby se daly použít na chopperu a aby pasovaly do rámu. Nová jsou také zakázková řídítka s nízkým profilem a agresivním lookem a také nový přední brzdový systém.
Nádrž se lehce posunula směrem do středu rámu. Matt vytvaroval formu na nové kožené sedlo, které mu zhotovil jeho děda. Když už byl v té plechařině, vyrobil rovnou i nový blatník, box na baterku, držák RZ a spoustu dalších detailů k uspokojení své vize. Jak již bylo řečeno, Matt není příznivcem lesku a chromování, takže motorka dostala tmavou matnou barvu a zkrácené černé výfuky jsou pouze obaleny izolací proti horku.
Ve fotogalerii můžeme zahlédnout stavitele i jeho přítelkyni, která s Mattem jezdí na holém zadním blatníku. Přejeme našemu mladému staviteli hodně najetých kilometrů a slečně málo otlačenin na pěkném pozadí.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist