globalmoto_duben_nolan




KTM 690 Tracker od Roland Sands Design

Známý americký úpravce si poslední dobou zřejmě oblíbil práci s jednoválcem LC4. Po vydařeném pokusu s názvem KTM 690 Café Moto nedávno přišel s další variací na stejné téma, tentokrát inspirovanou závody na hliněných oválech. A výsledek je přinejmenším stejně povedený, posuďte sami.

Roland Sands v modelu 690 KTM objevil kouzlo, které svádí k darebáctví. Tenhle jednoválec má podle něj dost krouťáku na to, aby vyloudil úsměv na tváři při každém otočení plynem a zvednul sebevědomí na každém výjezdu ze zatáčky. A navíc z něj rád staví. Vzpomínáte třeba na křížence café-raceru a supermota s názvem Café Moto?
KTM 680 Tracker je z trochu jiného soudku, ale některé rysy jsou podobné: z motorky přímo čiší lehkost a obratnost. Ze základu zůstal jenom hlavní příhradový rám - kyvku i podsedlák Sands nahradil trubkami speciálního profilu. Veškerá plechařina je ručně vyklepávaná z hliníku, a základní tvary nádrže a sedlové části vychází z tradičních flattrackových speciálů. Design je ale prý lehce šmrncnutý i motokrosem.
To ale určitě neplatí o frézovaných ráfcích z vlastní produkce. Devatenáctipalcové Contrast Ops Del - jedna z nejnovějších položek v katalogu RSD - jsou obuté do flattrackových pryží od Dunlopu, kotoučové brzdy nesou značku PM. Odpružení zůstalo původní, ale například zkrácená nádobka u zadního tlumiče už je od Race Techu. Podobných detailů najdeme na motorce víc, například titanové stupačky Raptor nebo hliníkovou řadičku a brzdový pedál od Hammerhead Designs. Opět nechybí ani věci z katalogu KTM Power Parts.
Motor je poladěný otevřeným filtrem, koncovkou výfuku RSD Slant se zkráceným svodem a přeprogramovanou řídící jednotkou. Přestavba Tracker 690 sice bude jezdit výhradně po asfaltu,  ale už od pohledu má za nehty i spoustu hlíny. O tom se Roland Sands osobně přesvědčil, když si na pár hodin pronajal flattrackovou trať Perris Raceway a přizval na testovací jízdu i profesionální závodníky z amerického šampionátu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist