journeyman_brezen




Ducati 1199 S Fighter od Motorrrad Hertrampf

Nedlouho potom, co z fabriky v Bologni vyjel první superbike 1199 Panigale, začalo se spekulovat o tom, jak by vypadal bez kapot. Jenže letos přišel na trh nový Monster 1200, a vypadá to, jako by další velký Streetfighter už neměl v plánech značky Ducati místo. S tím se ovšem nechce jen tak smířit firma Hetrampf, a tak vzala jednoduše osud Naked Panigale do vlastních rukou.

Chtělo to trochu odvahy, protože Panigale v podstatě nemá skoro žádný rám - konstrukce "monocoque" využívá motor jako hlavní nosný prvek, na který je zezadu přišroubovaná kyvka a zepředu držák airboxu a krku řízení. Naposledy nám to Ducati připoměla letos v Miláně, kde vystavila ultralehkou 1199 Superlegera odstrojenou do naha. Chlapíci z německé firmy Motorrad Hertrampf, která mimo jiné provozuje také velké dealerství Ducati, se toho ale vůbec nebáli, a vyšel jim tenhle parádní kousek s názvem 1199 S Fighter.
Stačilo přitom prostě odmontovat kapoty, přidat klín pod motor a vyměnit řídítka s přední maskou. Výsledek posuďte sami - nám se líbí moc. Jestli si z něj ale vezme inspiraci vedení Ducati, to je ve hvězdách. Každopádně je to jedna z mála možností, jak postavit důstojného soupeře proti nové bestii od KTM.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):



TOPlist