husqvarna_svartpilen_801_2




DP Customs Turbo Destroyer

Malá americká firma DP Customs, kterou společně vedou bratři Del Prado, je známá pro svoje parádní přestavby motocyklů Harley-Davidson. Jejich výtvory jsou na vysoké úrovni, co se týče zpracování, použitých komponentů a hlavně jsou nezaměnitelné pro svůj sportovní design. Jedním z jejich posledních výtvorů je Dragstyle přestavba HD 1200 Sportster s turbem.

Bratři Jarrod a Justin dostali zakázku na tuto mašinu od automobilového závodníka z Denveru v Coloradu. Jeho zadání znělo prý ve zkratce nějak takto: „Chlapi, mohli byste mi postavit mašinu, která je šíleně rychlá?“ Dalším bodem zadání bylo eliminovat zvedání motorky na zadní při pořádném otočení plynem…
Zakrátko už měli náčrt hardtail drag biku, který by měl být dlouhý, s nízkým těžištěm, excelentními brzdami a hlavně musí být rychlý.

Jako základ tedy posloužil Sportster 1200 z roku 2008. Motor s turbem dostala na starosti společnost Trask Perfomance. Mezi další úpravy patří svařovaná klikovka, hlavy Screaming Eagle nebo řídící jednotka ThunderMax. Motor ze sebe dokáže dostat 154 koní a 179 Nm.
Přední vidlice Öhlins pochází z Ducati 1198 S, o perfektní brzdný účinek se starají brzdy Brembo Monoblock (včetně Brembo RCS) a přední kolo z karbonu je od firmy BST. Původní HD nádrž byla výrazně modifikována.

Jezdec se usadí na nízké sedlo ruční výroby, které ho spolehlivě udrží na místě díky malé opěrce. Pod sedlem se schovává baterie a elektronika a řídící jednotka se ukryla do prostoru mezi zadním blatníkem a sedlem. Hliníkové zadní kolo je pak od firmy Marchesini a o obutí se stará Pirelli s pneumatikami Diablo Super Corsa SP.
Turbo Destroyer není zrovna motorkou, kterou byste si vzali na pohodovou projížďku okolo komína, ale nemůžeme mu upřít syrovost a jasné zacílení na výkon a disciplínu drag racing. Turbo motor je pekelně bublá a výkon, který v sobě skrývá, jasně opodstatňuje potřebu nízkého těžiště a dlouhého rámu. A to nejlepší nakonec – s touhle mašinou se její majitel může legálně prohánět po silnicích! Alespoň po těch v Americe.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist