yamaha_demo_tour




Testovací dny QJMotor začínají už za dva týdny

Už jste o mladé čínské značce QJMotor slyšeli, už jste její motorky viděli na veletrhu Motosalon, ale zatím vám chybí osobní zkušenost? Letos budete mít spoustu možností její stroje vyzkoušet, od začátku května do konce června bude jezdit po České i Slovenské republice kamion plný motorek a proběhne celkem 12 testovacích dnů.

Se značkou QJMotor jsme se poprvé seznámili na veletrhu EICMA na podzim roku 2021 a od té doby urazila pořádný kus cesty. Tehdy ji mateřský koncern Qianjiang prezentoval jako svoji budoucí prémiovou značku, která doplní stávající Keeway a Benelli, ovšem netušili jsme, že to půjde tak rychle. Na český a slovenský trh vstoupil QJMotor loni na konci léta, a to hned velmi bohatým portfoliem nabízených motocyklů a hlavně funkční dealerskou sítí, a letos jste stroje této značky mohli vidět ve velké expozici na veletrhu Motosalon. QJMotor teď vstupuje do první celé motocyklové sezóny v našich luzích a hájích a ve šňůře testovacích dnů chce českým a slovenským motorkářům ukázat, že čínské motorky jsou dnes už na úplně jiné úrovni než před pár lety. Aby ne, když Qianjiang vyrábí jednostopá vozidla už 40 let a v současnosti jich produkuje 1,2 milionu ročně. A to nejen pro svoje značky, ale i pro cizí, jako např. Harley-Davidson. Qiangjiang navíc už několik let spadá do gigantického holdingu Geely, kterému patří i Volvo, Smart, Lotus a mnoho další automobilových značek.

Registrace na Testovací dny QJMotor ZDE

My jsme se s motocykly značky QJMotor seznámili již několikrát, a to jak při oficiálním novinářském představení při jejím vstupu na náš trh, tak v samostatných testech, a o svých dojmech jsme vás již informovali. Ovšem není nad osobní zkušenost, a proto jsou tady Testovací dny QJMotor. Jejich termíny vidíte níže, od začátku května do konce června se bude jezdit u autorizovaných dealerů a také v rámci Moto Test Campu. Ovšem ač se jedná o relativně čerstvý přírůstek na náš trh, očekávat můžete profesionálně zvládnutou roadshow. Důvod je prostý, importérem značky QJMotor je společnost Asko KC z Modřic u Brna, která k nám déle než čtvrt století dovážela motocykly Kawasaki a s pořádáním testovacích dnů má velmi bohaté zkušenosti.

1. května – Hodonín
4. května – Kolín
5. května – Příbram
11. května – Brno
18. května – Moto Test Camp Soběslav
19. května – Moto Test Camp Soběslav
25. května – Ostrava
1. června – Zvolen
8. června – Hradec Králové
15. června – Praha
22. června – Nové zámky
28. června – Plzeň

A jak samotné testování bude probíhat? Je to velmi jednoduché, na této webové stránce jsou vypsané termíny, přičemž vy si kliknete na ten svůj a otevře se před vámi seznam dostupných motocyklů na otestování včetně volných časů. Vyberete, potom vyplníte své údaje, odkliknete a máte rezervováno. S sebou na místě budete potřebovat akorát svoji motorkářskou výbavu, doklady a vratnou kauci (cca 10 % z ceny nové motorky), za jízdu se bude platit také drobný poplatek na palivo, které sami projedete. Skladba motocyklů se mění podle dealerství, nikdy ale nebudou chybět nové adventury SRT 800 a SVT 650. Bez zajímavosti není, že k otestování jsou i stopětadvacítky pro mladé, to není u ostatních značek vůbec obvyklé. A nenechte se zaskočit tím, že na některých termínech na vás vyskočí i možnost otestovat stroje dalších značek, jako jsou Kawasaki, Fantic nebo BSA, což souvisí s importérem a dealerskou sítí. Aspoň budete mít možnost porovnat, jak daleko už dnes čínské stroje jsou.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist