yamaha_mt09




Supermoto 6/2009

Představení červnového čísla časopisu Supermoto.

Devět divů Světa II.

V tomto čísle pokračujeme druhou částí testu Superbike 2009, který proběhl na portugalském okruhu v Portimau. Devět motocyklů absolvovalo náročnou zkoušku jednak v běžných podmínkách silničního provozu, ale hlavně na okruhu. Každý motocykl je jedinečný, každý je v něčem lepší než ty ostatní, ale vítěz může být než jeden...

Nomen omen

Někdy výrobce motocyklu při výběru jména pořádně uletí. Jindy praští hřebík na hlavičku, jak se říká, a jednoznačně vystihne podstatu daného modelu. Případ Transalp je spíše tou druhou možností. I když i on k jednoznačnému podtržení svého slavného jména došel až v posledním typu, XL700V.

Nízký let

V okamžiku, kdy vlajkovou loď M1800R doplnil upgradovaný Intruder M1800R2, přijíždí zpovzdálí méně nápadný
sourozenec M1500. A právě on je teď středem našeho zájmu
– nejlevnější vstupenka do rodiny nových „emkových” Intruderů.
Je tu patnáct set kubíků dost anebo málo?

Zelené potěšení

S přicházejícím jarem, rašícími květy a zele-nající se travičkou zatoužila dát o sobě vědět i zelená japonská značka. Pro představení svých off-roadových novinek zvolil výhradní
dovozce Kawasaki téměř domácí trať ve Vranově u Brna.

Čtyřkolku od zelených?

Čtyřkolku od zelených? Jak je libo, Kawasaki totiž už delší dobu čeří vody jak sportovních, tak užitkových quadů. Vlajko--vou lodí pracantů je bezesporu největší a nejsilnější KVF 750. S ledovým klidem vyšplhá pořádně příkrý kopec, dobře si poradí s trialovým terénem, prolítne vaše oblíbené vingly driftem a hlavně, když nastane konec radovánek, dokáže si „plivnout do dlaní” a zastat pořádný kus práce.

Honda CBR600F

Historie legendárního motocyklu Honda CBR600F je tak bohatá, že jsme museli už předem ustoupit od nějakého podrobnějšího představení dalších modelů Sport a RR, na které se snad dostane jindy. Ani na „efko” tři strany nestačí…

Nizozemsko od jihu až na ostrov Texel

Spousta lidí si myslí, když říkají „Jedu do Holandska”, že mají pravdu. Jenže Holland je jen jednou ze 13 provincií Nizozemska. Nízké Nizozemsko – to je téměř 50 % území ležícího pod úrovní moře. Tato země je také známá častými záplavami.

Kuba konečně na bedně!

To, co už bylo několikrát na spadnutí a na co početná obec příznivců Jakuba Smrže nedočkavě čekala, se podařilo. Kuba na své oblíbené trati v holandském Assenu dokázal zúročit svoje bohaté zkušenosti a výhodné postavení na startu a bojovným výkonem se jako první český jezdec postavil na stupně vítězů v šampionátu MS superbike.

Večer plný překvapení

Letos se plochodrážní Grand Prix konala na Markétě už potřinácté v řadě. Na rozdíl od minulých let tu však seriál začínal. Do Prahy přijelo nejlepších patnáct světových jezdců, které na divokou kartu doplnil český junior Matěj Kůs.

Kučírek je zpátky

Start šestidílného seriálu MEZ MČR v motokrosu opět obstaral Pacov. Stejné tři třídy, tedy MX2, Veterán a MX3 – Open, slunečné odpoledne, spousta diváků a povedené závody, takový byl a v dalších termínech i bude letošní Auto Iveco Cup 2009.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist