globalmoto_duben_nolan




Supermoto 12/2009

Obsah nového čísla časopisu Supermoto.

Se sametovou brutalitou

Konec letošní sezóny je v našich zeměpisných šířkách už na spadnutí, když MV Agusta ohlašuje svou novou Brutale s interním označením B5. A když pak v paddocku okruhu v Misanu bručí italské čtyřválce, je tady na jihu pořád ještě léto na koupání. Podobně jako dosud máme co do činění se dvěma různými objemy, ale leccos už je úplně jinak. Jak hodně přiléhavé je to jméno?
Pavel Suchý, foto Milagros

Honda VFR1200F

Nová epocha
Veřejnost, zejména příznivci Hondy, se konečně dočkali. V loňském roce s velkou pompou představený sklo- -plastový projekt Concept V4 se dostal do finále. Na světě je nové VFR s vidlicovým čtyřválcovým motorem o zdvihovém objemu 1237 cm3. Výrobce udává výkon motoru 172 k. K dostání má být začátkem příštího roku.
František Gorczyca, foto archiv

Jiný úhel pohledu

Dovozce motocyklů KTM a Husaberg uspořádal na polygonu Rába v Maďarsku předváděčku nových terénních speciálů Husaberg. My jsme za město Györ vyrazili společně s bývalým reprezentantem Jiřím Pošíkem a jeho synem.
Ivo Helikar, foto autor

Oranžáda 2010

O tom, že to v Mattighofenu umějí, jistě není pochyb, ale vždy je dobré se přesvědčit. A právě proto připravil na začátek října východoevropský zástupce značky KTM novinářům velmi dobrou ochutnávku svých nových oranžových modelů. A tak jsem vyrazil směr Svitavy.
Jaroslav Šíma, foto David Bodlák, Jan Karásek

Honda VTX1800

Už při svém představení sklidila velkou pozornost novinka pro rok 2001, cruiser Honda VTX1800. Nebylo divu, spolehlivý stroj vyjížděl z každé křižovatky jako král silnic a ve své době disponoval jeho kapalinou chlazený V-twin největším objemem.
Ivo Helikar, foto archiv


Soutěžní Jawy let osmdesátých II.

Rok 1982, Šestidenní v Povážské Bystrici. S číslem 84 Vladimír Janouš na Jawě 175 při své trnité cestě k poslednímu vítězství domácí značky.

Titul pro Simona a Rossiho

Julian Simon (125 cm3) a Valentino Rossi (MotoGP) získali titul již v Austrálii, resp. v Malajsii. Finále ve Valencii rozhodne o mistru světa ve dvěstěpadesátkách: ve hře zůstávají Hiroshi Aoyama (Honda) a překvapivě i Marco Simoncelli na Gileře.
Tomáš Gescheidt, foto autor


Mistrem do třetice

O německém mistrovství v supermotu víme vlastně málo. Už dvakrát jsme slyšeli, že se tam mistrem ve třídě S1 stal Petr Vorlíček. Letos se mu to povedlo potřetí. Jak je těžké stát se mistrem „malého MS”, jak se šampionátu přezdívá?
Ivo Helikar, foto autor a archiv



TOPlist