globalmoto_duben_nolan




Rider magazine s DVD rusty Demons 10

Nové číslo časopisu Rider magazine.

Ahoj všichni,

máme tu začátek školního roku a nejdřív je asi potřeba říct, že nejlepší je teď hlavně jezdit, protože podzim se blíží a dokud to jde, měl by člověk tahat, aby si letos užil ještě co nejvíc. Přes léto se toho jako vždycky děla velká spousta, po firmách je to sice samá dovolená, ale hromadu lidí spolehlivě najdete na závodech. Protože je v létě sezona rozjetá, na pilotech je vidět, jak mají našlápnuto a po akcích se odehrávají samé prvotřídní výkony, ať jde o cokoliv od silnice po freestyle.

Kompletní informace na www.ridermag.cz.


DVD Crusty Demons X - Výroční šílenství


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kdo si pamatuje dobu, kdy jsme s otevřenou pusou koukali na první videa extrémistů z party Crusty Demons, těžko by přemýšlel nad tím, co bude za deset let. Najednou je dekáda pryč a co může být lepšího než si pustit první výroční DVD, které by se dalo shrnout tak, že punk a Crusty nikdy neumírají.

Romantický začátek tlouštíka Bubby vydávajícího se na ryby se po několika minutách mění v první demolici, kdy obtloustlík ničí svým obojživelným vozidlem pramici místního rybáře. Následuje první sestřih šíleností, které buď nechápete, jak mohl někdo ustát nebo případně přežít, a hned potom tu máme výběr toho nejlepšího, co ze sebe vydal legendární Crusty Seth Enslow. Po něm jde na scénu Ronnie Faisst a po několika dlouhých backflipech je na řadě několik dalších záběrů crashů jak z hororu. Třetí legendou zařazenou do úvodu DVD je jeden z otců freestyle motocrossu Mike Metzger a jeho backflipy do velké dálky berou dech. Ve výběru toho nejlepšího samozřejmě nemůže chybět ani Travis Pastrana, Twitch, Brian Deegan nebo Dan Pastor, který je taky úvodním letcem z první epizody odehrávající se ve freeridech po kalifornských kopcích. Tady je to hlavně o desítky metrů dlouhých letech, kdy si kolikrát říkáte, kde chce jezdec přistát. Po ježdění a létání opuštěnou přírodou je zařazen dokument z turné Crusty Nine Lives Tour a v několika halách se odehrávají věci, nad kterými zůstává rozum stát a mít přehrávač mozek, asi se v této fázi zasekne.

Extrémy a cestování

Motorky létají vzduchem, ať s řidičem nebo bez něj, backflipy jsou na denním pořádku, stejně jako výtržnosti, o kterých byste se báli i uvažovat. Z respektu k ostatním extrémním sportům dostává prostor i jezdec na sněžném skútru Christophe Vonal Vensleben, který na něm skáče dálky, že byste si mezi odrazem a dopadem stihli zapálit. Vzdálenost při skocích nešidí ani další sněžník Jimmy Blaze, který do letů zapojuje i backflipy, což vypadá na sněžném skútru hodně zajímavě. Jako oddech je tu další soubor šíleností plný zničených aut, motorek a lidí a poté další cestování, tentokrát na Nový Zéland. Tam se opět děje peklo na zemi a po návratu do USA připravili tvůrci zhruba desetiminutový sestřih z toho nejšílenějšího, co se ve Státech odehrává, od skejťáků na megarampě po demoliční závody aut, vleků i autobusů. Na uklidněnou volí Crusty opět útěk mimo civilizaci, tentokrát do Mexika, a vedle ostrého ježdění si můžete vychutnat hlavně neopakovatelnou krajinu. Romantickým létáním mexickou přírodou se výroční film blíží ke konci, na němž vás čeká jen představení jeho tvůrců, Jona Freemana a Dany Nicholson, kterým punk taky není cizí a záběry ze zákulisí to jen dokazují.

V aktuálním čísle magazínu mimo jiné najdete:

Casey Stoner - Kluk z Kurri Kurri
V australském maloměstě Kurri Kurri se před šestadvaceti lety narodil závodník, který se stal prvním mistrem světa v době, kdy MotoGP přešlo z litrů na osmistovky. Nejde o nikoho jiného než Casey Stonera, který se v pětitisícovém městečku dlouho nezdržel a brzy se z osady ležící kousek od západního pobřeží Nového jižního Walesu začal stěhovat za lepším závoděním.
Grand Prix ČR Brno: Stoner v ráži
Casey Stoner v Brně ukázal, že to s letošním titulem myslí vážně. Po přestupu k Hondě je k neudržení a na Masarykově okruhu bezkonkurenčně vyhrál před stájovým kolegou Doviziosem a „afromanem“ Simoncellim.
Michal Kadleček: Ten, co viděl svět
Dnešní představení jednoho z členů české krosové špičky se zaměřilo na Michala Kadlečka, který se v republice za mládí moc neohřál a jak to šlo, začal závodit v mistrovství světa, kde jako jeden z mála jezdců své éry odjel několik kompletních sezón. Navíc v dobách, kdy byl úspěch vůbec projít kvalifikací, která byla sítem někdy až pro devadesát střelců. V tomhle kontextu Michal často bodoval – po přechodu do velkých objemů byl několikrát na stupních vítězů a vedle toho už několikrát zužitkoval svoje zkušenosti na Šestidenní, naposled letos vítězstvím v soutěži klubových týmů.
RED BULL X-Fighters Poznaň
Seriál Red Bull X-Fighters je pojmem, který na jezdce i fanoušky FMX působí jako magnet, a i když jde o celosezónní záležitost, každý závod má svojí vlastní atmosféru, specifickou trať a publikum lišící se národnost od národnosti, místo od místa.
WSBK Brno 2011: Italský masakr
Závod mistrovství superbiků je jedním ze zlatých hřebů, který se na domácích autodromech koná. Kompletní cirkus WSBK rozbalil své stany v zázemí brněnského autodromu v polovině léta a Italové Max Biaggi a Marco Melandri vzali jihomoravský okruh nekompromisním útokem.
24 hodin s Lukášem Peškem

Dnešní díl nekonečného seriálu „24h s někým“ je v několika směrech jiný než ostatní. Za prvé tím, že se v něm poprvé objevuje závodník na silničních motorkách, a za druhé kvůli tomu, že z 24 hodin jsou hned tři dny.
Aprilia Tuono V4R APRC - Jedno tělo, dvě duše
Přesto, že italská Aprilia neměla do představení prvního Tuona s naked biky žádné velké zkušenosti, získal si tenhle naháč prakticky přes noc velkou slávu.
BMW S1000RR - Dálniční katapult
V posledních deseti letech se německá továrna rozhodla, že nadobro změní svojí pověst výrobce motorek pro německé strejce. Kromě výrazného zmodernizování klasických boxerů se v továrně zaměřili na čtyřválce a po několika cestovních kouscích nadešel před krátkou dobou čas na prvotřídní hardcore – litrový superbike RR.
Honda CB600F Hornet - Sršeň pořád sršněm
Jestli v nějaké třídě panuje ostrý konkurenční boj, tak jsou to nahaté šestistovky. V první řadě proto, že jsou dostupné. Prodává se jich tím pádem neuvěřitelné množství a velký odbyt je spolehlivým magnetem pro každou továrnu. Hornet v těchto vodách začal diktovat už v devadesátém osmém, dodnes nepřestal a díky další evoluci ani dále nepřestane.
HOT SHOTS
Michal Indi Dokoupil, Dave Molyneux, Daniel Sayle, Ryan Farquhar
Krosový svět zavítal do Čech - MX GP 2011 Loket
Tak... největší událost letošní motokrosové sezony v České republice je za námi. A to Mistrovství světa tříd MX1 a MX2 v Lokti nad Ohří. V roce 2008 jsem se sám tohoto závodu na divokou kartu zúčastnil a tak jsem plus minus věděl, na co se jako divák můžu těšit.
EMU Alltrack 500EFI - Injekce pro pštrosa
Po přelomu tisíciletí začaly karburátory ve velkém opouštět agregáty motorových vozidel a dostupné užitkové pětistovky byly jedním z posledních revírů mechanického míchání benzínu se vzduchem. Ale na elektroniku přecházejí i pětistovky kolem sta tisíc a na příkladu pštrosího půllitru jsme prozkoumali, jak moderní systém těmto strojům prospívá.
Erzberg Rodeo 2011 - Extrém nebo šílenství?
Přesto, že se po celém světě koná spousta enduro akcí a závodů, takovou megapověst jako Erzberg nemá snad nic. Nejde o to, že by třeba Šestidenní měla horší úroveň, ale rakouská sešlost je kromě závodění typická přidruženým děním a víc než o něco na způsob olympiády si můžete Erzberg představit jako motoristický Woodstock.
Kymco Maxxer 450i 4x4: Nezředěný adrenalin
Kymco na českém trhu nedávno oslavilo pět let úspěšného fungování, ale ve světě působí už více než 40 let. Je ostříleným tchajwanským harcovníkem, který produkuje skútry a čtyřkolky různých kategorií a velmi dobře umí i ty, které mají za úkol pobavit.
OffROAD Maraton - Ústí nad Labem
Pátý díl seriálu OffROAD Maraton 2011 se jel poslední srpnový víkend v Ústí nad Labem a šlo o druhý nejnáročnější závod sezóny. Auta absolvovala dvanáctihodinové klání, motorky a čtyřkolky čtyřhodinové. Titul absolutního vítěze ukořistil letos již podruhé Polaris tým se speciálem jedoucím ve třídě do 1000 ccm. Mezi čtyřkolkáři si pozici absolutního vítěze udržel Martin Miřejovský z kategorie Mistr Quad SP a v motorkářích zazářil Dan Galia z mistrovské kategorie E1.
Street Fighter Weekend Tournament
Jestli máte doma streeta a chcete si s ním občas někde zazávodit, měli jste u nás letos celkem šest šancí. Dvě akce ovšem překazilo počasí, takže soutěže tedy zbyly čtyři. Konkrétně šlo o všechny díly domácího seriálu Street Fighter Weekend Tournament a pokaždé šlo o dny, kdy se člověk královsky bavil od úsvitu do soumraku a často i dlouho po něm.
Pilníkovo pozdní odpoledne 6
V okamžiku, kdy nasedneš na motorku a zabereš za plyn, se z tebe stane dítě. Je to zvláštní pocit, který zná každý, kdo někdy nastartoval motokrosový stroj, nebo silniční mašinu. Je jedno, kolik je ti let, motorka tě prostě ovládne a chováš se jinak než v civilním životě. Kultovní kapela našich otců Katapult se v jednom ze svých songů ptá: A co děti, mají si kde hrát? Já na to odpovídám: Mají. U mě v tréninkovém areálu v Čerčanech. Právě tady jsem 20. srpna uspořádal šestý ročník FMX show s názvem Pilníkovo pozdní odpoledne.
Plakáty
Casey Stoner, Streetfighter Weekend Tournament
Jak to vidí prezident
No comment...

Více na www.ridermag.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist