husqvarna_svartpilen_801_2




MotoXpress – léto 2006

Představení letního vydání čtvrtletníku MOTOXPRESS.


MOTOXPRESS č.7 – léto 2006 je prvním představením čtvrtletníku na serveru Motorkáři.cz, a proto pro ty, kteří nás neznají: Čtvrtletník MOTOXPRESS začal vycházet v roce 2004 a letos se již zařadil nákladem a počtem prodaných kusů na jedno vydání mezi nejsilnější české motoristické tituly. Prokázal schopnost existence souběžně s jakýmikoli dalšími periodiky proto, že se od všech ostatních v mnoha parametrech odlišuje.
Naším krédem které se začíná naplňovat, je: Nemáme konkurenci, ani nikomu nekonkurujeme. Čtěte ČMN nebo kterýkoli z měsíčníků, a navíc čtěte MOTOXPRESS. Ročník 2005 byl pro nás až neočekávaně úspěšným, zvyšovali jsme náklad dokonce i v zimním vydání a od letoška jsme jako první časopis v ČR začali používat nejmodernější tisk metalickými barvami technologií MetalFX. Ta umožňuje na fotografiích reálné metalízy, zobrazené povrchy chrómu i hliníku jsou plasticky stříbrné. MOTOXPRESS je motorkářským časopisem s nejvyšší tiskovou kvalitou na světě!
Metalem tiskneme obálku a novou pravidelnou exkluzivní osmistránkovou přílohu - Galerii motocyklů, encyklopedii motocyklů na pokračování. Nešetříme na kvalitě, celý časopis je tištěn na silném křídovém papíře, Galerie dokonce na stejně silném, jako obálka. Z každého časopisu tak jde vysříhat 8 karet formátu A5 s velkou fotkou motocyklu na lícu a detailními snímky a popisem na zadní straně.
V rozporu s tím zůstal čtvrtletník MOTOXPRESS cenou 48,- korun a ročním předplatným 160,- korun nejlevnějším motorkářským časopisem a bude tak dál nejen obsahem, ale i cenou přístupný nejširšímu okruhu čtenářů.
MOTOXPRESS má podtitul Společenský a zábavný, proto se test motocyklu u nás může zvrtnout ve fejeton nebo v povídku. O průměru brzdového kotouče a počtu pístků ve třmeni se ale nedočtete, technickými detaily už přetékají popelnice. Namísto toho stále komunikujeme s lidmi, kteří mají nebo měli s motocykly co společného. MOTOXPRESS je celý český, nepřetiskujeme žádné převzaté články. Všechno jsou autorské originály, včetně historie - redakce disponuje jedním z největších archívů motocyklových značek v ČR.

MOTOXPRESS č.7 – léto 2006

Honda řada CBF
Motocykly pro všední i nevšední svezení, to jsou Hondy CBF. Testy motocyklů Honda CBF 250, CBF 500, CBF 600, CBF 1000, které představují ve svých kubaturách optimalizovaná maxima současné obyčejné, klasické motorky.


Definice: Motocykl
Představení redakční flotily deseti motocyklů Kawasaki W 650 a projektu redakce MOTOXPRESS, kterého se budou tyto motocykly v letošním roce účastnit.
Yuki 250 V3
Je to motorka nebo skútr? Před motorkami z Číny není proč zavírat oči, za pár let by se nám mohly oči zbytečně doširoka otevřít. Sériová výroba motocyklů v Číně zatím končí kubaturou 250 ccm a my se z nich snažíme vybírat to nejlepší, nebo to, co je nějak pozoruhodné. E-TON Vector ST VXL 250
Test čtyřkolky, patřící v Evropě do nejprodávanější kategorie sportovně – turistických strojů o obsahu do 300 ccm. Na řádění po haldách, kopcích a schodech je tahle kubatura asi nejlepší.


Suzuki Bandit 650 S
Klasika s příjemným podvozkem a přátelským průběhem výkonu – v testu o ní skoro ani není co psát, protože to je motorka, na kterou si vůbec nemusíte zvykat.
Guzzi v horách
Moto Guzzi letos rozšířila nabídku o nové modely Griso 850 a 1100, California Vintage, Norge 1200 a Breva 850. Nabízíme pár postřehů z předváděcího dne Moto Guzzi v Kořenově v Jizerských horách.
QINGQI
Popovídali jsme si s technickým ředitelem jedné z největších čínských továren na výrobu motocyklů. Kdopak ví, že v roce 1965 začínali výrobou mopedů podle vzoru českého mopedu Stadion? Dnes má jejich motorárna kapacitu dva miliony motorů ročně…
Umění na dvou kolech
Stavby a přestavby – každý se zastaví, aby se podíval na něco jedinečného. Jak a proč ale taková motorka vzniká? Příběh jednoho motorkáře, jednoho Harleye a jednoho obrazu od Salvadora Dalího.


Máte svého veterána?
Rozvaha před rozhodnutím, zda si pořídit vlastní historický motocykl. Úvodní článek před krátkým seriálem o charakteru historických vozidel, o zákonitostech nakládání s technickými památkami a o správném postupu při jejich restaurování. Motocykly KTM
Firmu KTM jsme nazvali sadistickou, protože nám hned zjara naservírovala tak vynikající stroje, že z toho může člověka na celou sezónu přejít chuť na jiné motorky.
Pincek z Číny
Po půl století se do výroby vrací design zřejmě nesmrtelné Jawy 50/555 – pionýr. Projekt tuzemský, výroba zadána do Číny…


Děti na ploché dráze
O náboru, trénincích a růstu plochodrážního dorostu s podporou zázemí pražského plochodrážního stadiónu Markéta jsme hovořili s trenéry a na tréninku i nějaký ten držkopád nafotili. Skútr Kymco 500 Xciting
Po více než desítce let stále sílících exportů do celé Evropy si značka Kymco dovolila i maxiskútr a zdá se, že nešlápla vedle. Motomax radí
Jak si nenaběhnout při koupi ojetého motocyklu, od toho vás stoprocentně nikdo neochrání. Postřehy z konkrétních případů ale mohou být prospěšné.
Aprilia Tuono 1000 R
Motorka bez kapotáže, ale ostrá jako břitva. Test litrového naháče, který je protipólem k hodným motocyklům, jako je třeba Honda CBF 1000.


JAWA TOUR 2006
Milan Urban, ministr obchodu a průmyslu, najezdil za jeden měsíc předvolební kampaně na Jawě 650 přes 2000 kilometrů. Nebyla to ale jen póza, ministr je opravdu motorkář.
Legislativa
Nové dopravní předpisy proběhly ve všech médiích, MOTOXPRESS je ale přináší s vlastními komentáři, přitom ale jako obvykle po konzultaci na nejvyšších místech ministerstva dopravy. Registrace starších vozidel
Od 1.7.2006 bude možné zaregistrovat i starší dovezená vozidla, případně vozidla dříve u nás trvale vyřazená z registru. Naše informace ale nejsou agenturní jako jinde, jsou přímo od zdroje, protože my již léta na tvorbě předpisů přímo spolupracujeme.
Škola digitální fotografie
Cestujete, nebo vás zajímá technika? Pak potřebujete digitální fotoaparát, který vám proti focení na kinofilm otevře netušené možnosti. A pokud jej již máte, dozvíte se mnoho dobrých a důležitých rad. Seriál připravuje odborný lektor při největší prodejně fototechniky v ČR a konzultačním středisku FotoŠkoda.
Galerie motocyklů
Tentokrát obrazem i slovem představuje Kawasaki W650, prototyp skútru JAWA 175 z roku 1965 a motocykly, které zvítězily ve svých kategoriích v anketě MOTOCYKL ROKU 2006: BMW R 1200 GS Adventure, Honda CBR 1000 Fireblade, Kawasaki ZZR 1400, Yamaha FZ 1, Harley-Davidson FXDBI Street Bob a skútr Yamaha X-max 250.


Titulka časopisu MOTOXPRESS č.7 – léto 2006


V prodeji od: 8.6.2006


Cena:


  • 48,- Kč
  • Předplatné:


  • roční předplatné: 160,- Kč
  • Web:


  • www.MotoXpress.cz
  • Informace o redaktorovi

    Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

    Jak se Vám líbil tento článek?
    Hodnocení (1x):



    TOPlist