globalmoto_duben_nolan




Motohouse 7/2017

Návrat dvoutaktů? Svezli jsme se a věnovali z části toto číslo vůni jejich uchvacující a zvonivé techniky. Přidáme pár rad jak na STK, podíváme se po zajímavých srazech či závodech. A chybět nebudou samozřejmě ani testy řady aktuálních novinek, včetně prvního svezení na nové Yamaze YZF-R6! Vzhůru tedy do prázdnin a doufáme, že vám k nim MH opět poskytne to vůbec nejbáječnější čtení…

Ten americký klučík Nicky
Víceméně osobní vzpomínka na kluka, kterému jsme v redakci MH přes 10 let společně fandili a který nás před měsícem nečekaně opustil…

MH EXCLUSIVE – Suter MMX500
Nic na světě nedokáže zprostředkovat pocity opravdovosti jako závodní dvoutakt. My jsme dostali exkluzivní možnost tohle zlo poznat na vlastní kůži. 195 koní na 128 kilo. Víc už není. Fakticky ne!

MH TEST - KTM 1290 Super Adventure R
Když přišla pozvánka na top modely KTM Adventure 1090 R a 1290 R, téměř celá sebranka v redakci si mnula ruce a brousila si zuby na letenky do Chorvatska.

MH Test – novinka Suzuki GSX-S750
Na prvním modelu naháče Suzuki GSR 750 jsem něco odjezdil. Už je to sice nějakou dobu, ale bylo toho dost. Okruh, menší dovolená, každodenní cesty po Praze. Byla to fajn motorka s jednoduchou stavbou, základními komponenty, prostě nic složitého.

Srovnávací test BMW R nineT Racer vs. Honda CB1100 RS
Jsem pro tyhle motorky cílovkou, tedy k četbě svolávám hlavně kluky, kteří to mají stejně jako já. Pokud je vám stejně roků jako mě (něco mírně za půlkou tachometru), máte chuť na motorku s nadčasovou hodnotou a chcete se vrátit někam, kde vám bylo doopravdy dobře

MH na akci – MDŽ 2017 Vysoké Mýto
S holkama? Už pošesté! Motocyklový den žen se stal tradicí a my jsme strašně rádi, že ho můžeme mít. O to víc, jak hmatatelně se rok od roku ukazuje, že jsou tyhle akce moc prospěšný.

First Ride – 2017 Yamaha YZF-R6
Yamaha je momentálně jediná továrna, která úplně nezavrhla koncept supersportovní šestistovky a svou letitou eRšestku pro letošek zmodernizovala. Už tento samotný fakt zaslouží dlouhotrvající potlesk. Šestka je totiž motorka, která vás naučí jezdit.

MH TEST – Husqvarna 701
Enduro a supermoto od Husqvarny jsou motorky, které existují jen kvůli jediné věci – mají udělat radost. Letos dostaly posílený motor, a tak jsme vyrazili na novou trať u Trnavy, abychom zjistili, co a jak.

MH EXCLUSIVE: KTM EXC 300/250 TPI 2-stroke
Zapomeňte na vše, co jste kdy věděli o ostrých dvoutaktních endurech… Zapomeňte na pobryndané výfukové koncovky od olejového šlemu, zapomeňte na kratší akční rádius v porovnání s vašimi čtyřtaktními kolegy, zapomeňte na míchání oleje či obtížněji čitelnou reakci plynové rukověti, na rozdíl od zmiňovaných čtyřtaktních endur.

TEST: Gas Gas EC 300 modelový rok 2018
V polovině května 2017 proběhlo přímo v rodišti známých španělských endur a trialek Gas Gas představení zbrusu nové modelové řady 2018, jejíž stěžejním pilířem bude dvoudobé tříkilo nesoucí označení EC 300.

300 Zatáček Gustava Havla 2017
Nemůžu nezačít takovýmhle ohlédnutím – je to víc než patnáct roků, co jsem sem přijel dělat reportáž poprvé, vykulenej a za řídítky svý snad vůbec první testovací motorky. Pod kopcem jsem si utřel mlíko z doposud nerozbitý redaktorský bradičky a nemohl se na to všechno vynadívat. Úplně všechno jak z jiný planety…

Vzpomínka: Václav Parus *18. 9. 1926 †1. 5. 2017
Byl naprostým nezmarem silničních motocyklových závodů. Vždyť se v této branži aktivně pohyboval v podstatě od konce 2. světové války až do nedávných let. Tedy více než celé půlstoletí!

MotoGP
Slibovali jsme vám vyrovnanou sezonu a jsme rádi, že jsme se ani trošinku nesekli. Ambice i výsledky se přelévají ze strany na stranu a je velice těžké cokoli – a to ještě správně – odhadnout dopředu. Do Brna tedy letos nikdo nepřijede v pozici jednoznačného favorita, což nám fanouškům jednoznačně dělá radost. Protože v tom je to přeci nejkrásnější, mít tuhle knihu neustále rozečtenou…

MH na akci – Den s motohlídkou PČR
Letos dostala policie nové motorky – nadupaný BMW R 1200 RT. A my jsme na jednom z nich strávili takový klasický den v práci. Jaký to je, být četníkem na motorce? U nás se to dozvíte.

Zajímavost: The Ruffian Bike
Zed se hodil do klidu, začal pít výběrovou kávu a nechal si narůst plnovous. A aby centrem města nemusel brblat na svém čopru, pořídil si tohle elektrokolo. Co dělá v Motohouse taková věc? No, přiznám se, že jsem se prostě chtěl svézt. Míra z Biker Style, jenž tahle kola dováží.

MH radí – STK, na co bacha
Slyšíme to ze všech stran, jak se nám ta STK změnila a jak není jednoduché jí dnes projít. Co je na tom pravdy? Čemu se před kontrolou věnovat a co na svoji motorku raději vůbec nedávat?

Přestavba - Blacktrack BT-02
Ani sebelepší designér a konstruktér by neměl opomenout čas od času kouknout do minulosti. Sacha Lakic to udělal a zrodil se úchvatný unikát postavený na základě moderního Triumphu Thruxton 1200.

Motoemotion 2017
Poslední víkend v květnu se kolem Dubé neproháněli jen kolínkáři, ale našly se tu i partičky na klasických motorkách a customech. Ty mířily do kempu Nedamov, kde už potřetí našel svoje útočiště festival motorek a emocí.

Dárek pro předplatitele samolepka Motohouse

Nový tištěný Motohouse 7/2017 v prodeji od čtvrtka 29. června 2017
cena časopisu 99 Kč (SK verze 3,80 €)
roční předplatné 850 Kč, 899 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
info předplatné: www.send.cz
Více info na www.motohouse.cz

Elektronicky stahujte nyní na APPLE či na GOOGLE

V digitální podobě:
Floowie, AlzaMedia, Digiport.cz

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist