ktm_unor




Motohouse 7/2016

Léto je časem velkého počtu akcí. Jezdíme, fotíme, vídáme se. To je ostatně také hlavním tématem tohoto čísla. Setkávání, společný čas, motorky a lidé okolo nich. Chybět nebudou samozřejmě ani testy řady novinek, mimo jiné nový Triumph Thruxton 1200 R, report ze závodů nebo další lekce v naší zdokonalovací enduroškole. A bonus navíc: plakát Troye Corsera v driftu, který předvedl při BMW RR Days na autodromu v Brně a který si během prvního dne prohlédlo na našem Facebooku přes 70 000 fanoušků!

Test: Triumph Thruxton R
Bývaly časy, kdy byl Triumph na trhu s retro motorkami téměř osamocen. Pak ale přišla vlna popularity a dnes má nějakého toho kafáče nebo jiného klasika v nabídce téměř každý výrobce. A k tomu se Britové museli postavit čelem.

Představení: Massimo T12
Massimo Tamburini, to jméno zazní jako výstřel a většina motorkářů si hned představí jeden z nádherných strojů, který vyšel z pera tohoto génia designu a konstrukce. Ta představa se teď může rozmnožit o další a poslední výtvor – Massimo T12.

First ride: Suzuki SV650
I když si často a rádi užíváme těch nejnabušenějších strojů současnosti, každý z nás se může podepsat pod fakt, že ta nejlepší a nejdivočejší svezení bývají na mnohem menších a levnějších mašinách. A nová SV650 toho slibuje fakticky moc. Předchozí model se dá směle označit jako legendární – a má to několik dobrých důvodů.

Test: KTM 690 DUKE
Přemlouvat sám sebe, že se pro jednou budu chovat slušně, byl téměř nadlidský úkol. A přitom to začalo zcela nevinně. Při letmém pohledu totiž nový Duke nevypadá vůbec nově. Je tady pár uhlazených linek, o kousek silnější motor a digitální budík s mizerným kontrastem, na který není vidět.

Test: Harley Davidson Forty-Eight®
Hlídač č. 47 – znáte? Studené vyprávění o tom, jaké to je umět se zastavit, vyčlenit se. Stát se pozorovatelem, a to i za cenu, že mnozí „běžní“ přejdou tvůj život s úšklebkem. Harley Forty-Eight®, jakoby chtěl mít přesně tenhle rozměr. V tu chvíli, kdy dostaneš do ruky klíčky, odhodíš za hlavu všechen předchozí děj. Právě jen tady budeš sám sebou, se svým vlastním příběhem…

Test: Yamaha XSR700
Parťák na čundr. Někomu se může zdát, že současná vlna retro motorek je jenom nafouklá bublina a načančanost. Ale co se oprostit od předsudků a podívat se na to realisticky? Třeba taková Yamaha XSR700 si zaslouží pozornost.

MH na akci – Motoškola po zadním
*uvolnění se v rukou *netahat motorku nahoru silou *využít spojky, ta dostane přední kolo nahoru; Skočíme do toho zostra a pěkně bez okolků – zvedat motorku na zadní je nebezpečný. Každou chvílí balancujete na absolutní hraně mezi hrdinstvím a neštěstím. Někdo se s citem pro motorku narodí, jiný se musí neustálým tréninkem postupně zlepšovat. Je úplně jedno, do které skupiny patříte.

Dlouhodobý test – BMW S 1000 RR
Rozepisovat se na tomhle místě o tom, jak úžasná tahle motorka je, to bychom se už donekonečna opakovali. Už pár let neochvějně stojí na absolutním vrcholu superbiků a ani ty nejdivočejší pokusy svrhnout ji z trůnu se nesetkaly s úspěchem. Zkoušelo to Japonsko v podobě nejnovější ZX-10R a R1M, Itálie vtrhla do boje s našlapanou Panigale a RSV4.

MH na akci – KTM Festival 2016
Někdo má rád komorní akce, jiný pohodové srazy. Kdo chce ale zažít pořádný adrenalin na těch nejdivočejších motorkách současnosti, ten musí každý rok přijet do Bělé pod Bezdězem. Pro nás osobně je tohle jedna z absolutně top akcí roku, protože má všechno, co má takový dýchánek mít – jako vždy dokonalý počasí, spoustu nadšených lidí, naprosto uvolněnou atmosféru bez toho, aby se všichni brali strašlivě moc vážně.

Enduroškola pro středně pokročilé: Jak na velký kmeny?!
Před zhruba rokem jsme se naučili úplné základy toho, jak si s mašinou počínat, když se vám do cesty postaví překážka v podobě menší povalené klády nebo stromku.

Představení Sherco 2016
Začátkem května pořádalo zastoupení Sherca pro ČR, konkrétně Airmoto.cz, prezentaci svých nových enduro modelů v endurově překrásném lomu poblíž Prostějova, plného nejen epesních singletracků vedoucích po jeho členitém dnu, ale také obsahujícím i krásné a relativně strmé výjezdy po bočních stěnách vlastního lomu. Snad proto jsem již při příjezdu na místo konání a při pohledu na modré lesknoucí se „Francouzky“ se zmíněným lomem v pozadí tušil, že dnes to bude svezení roku.

7 důvodů…proč vyrazit právě letos do Brna
Je to neuvěřitelné, ale tenhle drak debutoval v Brně na Grand Prix přesně před dvaceti lety, tedy v roce 1996. Dokonce je Masarykův okruh onou první tratí, kde zaznamenal vítězství seriálu mistrovství světa 125GP. V té době samozřejmě ještě na dvoutaktu. O to je jeho výkonnost vzácnější a každý závod, kdy ho budete moct vidět na vlastní oči, vyvažujte cenou zlata. Valentino je ohromná ikona tohoto sportu a právě teď se píše jeho nejslavnější linka.

300 ZGH Hořice v Podkrkonoší
Posvátné místo. Propocené, prosvícené, kruté i provoněné zároveň. Hořice. Svátek všech svátků pro všechny milovníky road racingu. Jdete tím kopcem a zvolna vám při pohledu na ty borce dochází dech. Takhle na limitu, takhle blízko břehu a tak strašně rychle – jinde nikoho jet neuvidíte. Je to omamné a kouzlu Hořic propadá stále více lidí. Na trati, i v ochozech.

Rozhovor: Troy Corser v driftu!
Pokud tohohle chlapíka neznáte, asi byste ho netipovali na dvojnásobného mistra světa superbiků. Potkali jsme se s ním v Brně v rámci BMW RR Days, kdy nám ukázal neskutečnou show za řídítky naší dlouhodobě testované motorky. Jak to dělá? To se teď dozvíte.

Co máme V TLAPÁCH
Přechod z těch nejutemovanějších integrálek na otevřenou přilbu je v první chvíli šok. To bez debat. Ono tam fouká, přátelé, a taky docela hučí vítr na ušiskách. Nezvyk, zkrátka… Jenže zároveň to je to, o co tady běží – užít si svou jízdu napřímo a doslova on-line.

MH na akci: Motoemotion Fest 2016
Harmonie, umění, emoce, přátelství, kreativita – pět hesel, elementů, které jsme zvolili jako stěžejní témata letošního Motoemotion Festu. Ale pojďme pěkně od začátku, ať znáte souvislosti. Celé to začalo před čtyřmi roky, když se před námi při návratu ze srazu Café Racer Clubu na dálnici překlopil v zatáčce náklaďák. Celí zkrvavení z něj vylezli dva bráchové, za chvíli se tam přiřítil jejich táta a mezi řešením nehody vypustil: „Výborně, s tebou jsem stejně chtěl mluvit, něco potřebuju. Stačilo zvednout telefon, nemusel jsi kvůli tomu málem zmasakrovat kluky“

Motomuzea ČR: Rossomoto – Mladá Boleslav
Majitel firmy Rossomoto Jirka Kohoutek je srdcař. Jeden z těch, kteří milují všechno, co vrčí a má duši. Ze starého skladu dokázal za pár let vybudovat místo s tak nádhernou atmosférou, že se nám odtud nikdy nechce odjet. Kromě toho, že tady prodává MV Agusty a oficiálně servisuje Ducati, je Rossomoto i skvělým klubovým barem. Jakmile vezmete za kliku, pochopíte.

Přestavba: PRAËM BMW S 1000 RR
Jméno Sylvain Berneron nemusíme pravidelným čtenářům Motohouse příliš představovat. Ano, správně, je to ten mladík schovávající se za pseudonymem Holographic Hammer, rozhovor s ním jste si mohli přečíst v čísle 12 minulého roku. A právě tady jsme vám také představili první motorku, kterou Sylvain postavil spolu se svým bratrem Florentem. Jejich ortodoxní kafe na základě Ducati Scrambler vyvolalo ve světě velké ohlasy a netrvalo dlouho a bratři oznámili založení nové dílny s názvem Praëm.

MH na akci: Jarní Krocan
Párkrát jsem už mezi cenduráře – neboli majitele endur větších než pětistovek – vyrazil, ale Krocan se mi zatím vyhýbal, a to ho mám za barákem. Takže jsem druhý červnový víkend napakoval Multistradu a vzal ji mezi spřízněné duše. Pro všechny to mělo být velkým překvapením.

MH na akci: Honda Fest 2016
Honda Fest je akcí roku, přinejmenším pro mě určitě. A právě proto o ní rád povídám, protože před klukama od „křidýlka“ pokaždý smekám v tom nejhlubším úklonu. Co jakože dokážou uspořádat. Jak to říct správně – zkrátka se mi líbí, že právě tihle borci mají koule udělat akci, která nemá v regionu svým obsahem obdoby – sezvat si na jedno místo 200 svých zákazníků a po čtyři dny a noci se o ně taky náležitě postarat – a jakým stylem…

Klasik test Honda VF 750C Magna
Libuju si v testech ojetých starých motorek. A jak se zdá, vy je na oplátku ode mě docela rádi čtete. Takže příjemná a užitečná symbióza. Není nad to, když se v nějakém bodě potká autor a čtenář. Na dnešek jsem si tedy domluvil opravdový skvost. Sedmsetpadesátku Magnu z roku 1985, dokonce s ještě o něco starším motorem. Japonský čopr z těch nejpravověrnějších.

+ Bonus navíc: Plakát Troy Corser

JIŽ NYNÍ ELEKTRONICKY NA:
Stahujte na App Store nebo na Google Play
Nový Motohouse 7/2016 v prodeji od úterý 28. června 2016
• cena časopisu 99 Kč (SK verze 3,80 €)
• roční předplatné 750 Kč, 880 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
• info předplatné: www.send.cz

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist