husqvarna_svartpilen_801_2




Motohouse 7/2012

Udělali jsme jednoduchou věc. Vybrali jsme všechno to nejzábavnější z doposud realizovaných letošních testů a nacpali to do jednoho vydání. Horké čtení pro horké letní dny – všechno od supersportů až po cesťáky. A nezapomeňte si zarezervovat termín na naši letní akci, bude to dobrý…

ZVEME VÁS: 
II. Motohouse White Blue Party, 10.–11. 8. 2012, Klub White Blue, Jílové u Prahy
Párty pro všechny bikery a bikerky, kterým chutná dobrá zábava a jídlo. Muzika, pohoda, sranda.
Kemp zdarma + možnost ubytování v hotelu (nutná rezervace – www.white-blue.cz)
Venkovní grilování a obsáhlá nabídka Steak House White Blue. Další překvapení.

MH EXCLUSIVE – BMW S 1000 RR vs. BMW M5
Co se stane, když se potkají dvě nejrychlejší a nejsilnější BMW? Minimálně z toho bude spousta smyků, spálených gum, jízd po zadním a asociálního chování! Tenhle test neberte jako nějaké exaktní měření výkonů, protože v tomhle ohledu na mocné RR nic nemá – nám šlo hlavně o pocity, které vámi projedou, když krotíte tyhle bestiální stroje.

TEST: YAMAHA VMAX
V Motohouse jste si už o téhle motorce dvakrát určitě četli. Carlos vám svůj názor na novou generaci VMAXe přinesl v exclusive testu v MH 11/2008, Somik v redakčním zpracování v MH 7/2009. Teď jsem tedy na řadě já. K dispozici tak budete mít názor třetího, v mnohém pro tento stroj netypického pilota.

YAMAHA VMAX vs. FGR 2500 MIDALU

Původně měl být tento test srovnávacím testem mezi legendou Yamaha VMAX a českým mysteriózním bikem FGR 2500 Midalu. Úmysl byl zjevný, postavit proti sobě dvě velký motorky, dvě rakety, dvě největší exkluzivity světa motorek.


TEST: Honda Integra
Nejdřív samotný pojem Integra. Položme si hned zkraje otázku, proč tu vlastně je? Proč vznikla?
Svět je v pohybu a nelze usínat. Někdo sází na koráby pro bohaté, někdo své podnikání finančně podpírá o masovou výrobu levných skútrů za babku. Honda byla ovšem v tomhle boji vždycky tak trochu jiná. Snažila se oslovit své zákazníky pokrokem.

TEST: Harley-Davidson Seventy-Two
Rok 1972 začal sobotou. V létě potopily kosatky jachtu u Grónska, sovětská sonda Věnera 8 přistála na Venuši, v září teroristé spáchali Mnichovský masakr a v říjnu se narodil Eminem. V historii Harley-Davidsonu se tenhle rok nic moc zajímavého nestalo. Rok 1972 byl prostě nepříliš významným rokem, kdy se v Americe jelo na LSD a křičelo „All you need is love“.

První jízda: Triumph Tiger Explorer

Nestává se často, že by si někdo vzal do pusy mocný uberbike v podobě BMW GS Adventure. A my teď máme před sebou fungl nový Triumph Tiger Explorer, o kterém se sám výrobce nestydí prohlásit, že GS je jeho hlavním soupeřem a že prohraje.


ANGLIE: Endura ze staré školy
Ještě před tím, než pánové Ewan a Charley udělali z adventure motorek televizní celebrity, se těmhle třem říkalo velká cestovní endura. Dnes představují Honda Africa Twin, BMW R 1150 GS a KTM 950 Adventure něco, co nastolilo trend pro další roky. A my dávno víme proč…

TEST: Yamaha XVS950A Midnight Star
Než začnu jezdit, nechám se několikrát, a to zcela bez ostychu, uchvátit tím, jak vypadá. Protože vzhled je to hlavní, čím mě nejmenší z rodinky Midnight Star uchvátila! Znovu se mi chce obrázek tý motorky skoro až pohladit. Přední kolo, černý lak, osm paprsků vytvářející vějíř zářící svou lehkostí. Kontrast ke křehkému kolu pak v robustnosti přední opláštěná vidlice, tuhá pevná konstrukce, kterou nahoře dotvářejí mohutná a doširoka rozevřená řídítka.

TEST: Kawasaki Z1000
Flashback – Z1 byla přímou odpovědí na geniální Hondu CB 750. Kawasaki ale projekt velkého a silného naháče dotáhla ještě dál. Motor měl objem 900 kubických centimetrů, v hlavě válců rotovaly dvě vačkové hřídele. Kawa měla větší výkon a kvalitnější podvozek než Honda. Neudělala sice takovou díru do světa jako CB, ale Zed se stal velmi rychle skoro kultovním strojem, a pokud jste v té době chtěli něco opravdu ultimativního, musela to být právě tato Kawasaki.

MH EXCLUSIVE: KTM 2013
Někdo by si mohl říct, proč měnit něco, co dobře funguje a lidi to mají rádi, jenže v Mattighofenu si prostě nedají pokoj a stále dělají hlubší a hlubší vrásky konkurenčním značkám. Pojďme se tedy bez dlouhého otálení rovnou podívat, co si pro nás kluci rakouský v modelovém roce 2013 nachystali, a začneme rovnou pěkně zostra.

SPORT: 300 zatáček Gustava Havla
Než jsem začal psát tento článek, dlouho jsem přemýšlel, proč já vlastně ty Hořice pořád tak protežuju, proč je mám tak rád? Co mě na nich fascinuje a proč je každý rok považuji za ten jediný závod, na kterém prostě „musím“ být? Těch důvodů je samozřejmě hodně, ale jeden mi nakonec přeci jen nad ostatními převážil. Tím nejdůležitějším faktorem se u mě paradoxně nakonec stalo obyčejné slůvko pokora. Vlastnost, kterou obdivuji, ctím a mám ji rád.

SPORT: Aktuální téma Casey Stoner
Šestadvacetiletý Australan Casey Stoner oznámil před VC Francie udiveným novinářům záměr ukončit svou kariéru. Velký poprask, který ale má celou řadu svých opodstatněných důvodů…Nebyl nikdy žádný velký zazobanec a prominent. Je to kluk z obyčejných poměrů a za jeho příchodem do velkého světa stál zhruba před jedenácti lety asi hlavně Mick Doohan..

SPORT: Rozhovor Honza Halbich
Na světovém silničním kolbišti se mihlo nové české jméno. Pojďme si o něm říct trochu víc… Ten příběh si bývá většinou podobný jako vejce vejci. Ambiciózní závodění chtivý tatínek vezme svého nejstaršího synka a od dětství s ním brousí závodní okruhy. Nejdřív to jsou minibikové a juniorské závody, dál to pak jde podle schopností a možností.

SERVIS: Měnili jsme řetězovku
Výměna řetězové sady je servisní úkon, který si doma s největší pravděpodobností neuděláte, proto jsme to zkusili za vás.Na výměně řetězovky není nic těžkého, natož pak složitého. U současných O-kroužkových a X-kroužkových řetězů ovšem budete potřebovat k montáži nýtovačku a tu asi nemá doma každý – nemlaťte do toho kladivem, obraťte se raději na servis.

Euro Bike Fest 2012
Proč se tak rozplývám? To má jednoduchý důvod. Mám totiž rád, když si člověk může vybrat, jak bude svůj čas trávit, a to i pokud se už zrovna rozhodl strávit víkend na motosrazu. Jasně, v jednu chvíli mi může dělat dobře být vhozen do vřavy davu pod hlavním pódiem, ale co když si chci dát chvilku klídek nebo jen tak pokec s kámošema, či dokonce cizíma lidma? Se mám jako zavřít do stanu
Český flattrack
Tři roky nazpět téměř nikdo u nás netušil, co slovo flattrack znamená, natož aby si dovedl představit, že se tu bude jezdit. A dnes tu máme pohár se slušnou účastí našich i mezinárodních jezdců. Je to vážně zábava koukat na ty maníky, jak se perou na hliněné dráze se svými motorkami. Ty jsou hodně jednoduché, žádná elektronika, lehká stavba, nejsou potřeba překoňované motory. Jde o soužití jezdce se strojem. Přijde vám nudné, že jezdí pořád dokola po jednom oválu? Věřte mi, že na vlastní oči to rozhodně nuda není.

MH přestavba
Tichej, i když ne nenápadnej chlapík, se kterým si vždycky o motorkách rádi pokecáte, to je Hollas. A jeho motorka? Díky celkovému zpracování a také v našich krajinách neobvyklé přední kapotě něco, za čím se opravdu otočíte. Základem je mezi (nejen) českými cafíčkáři oblíbená Suzuki GS, konkrétně šestpade G z roku 1983. Motorka vcelku nenápadná, ovšem s nádherným a hlavně nesmrtelným motorem. Kolébkový rám nemůže být ideálnějším základem.

Jak jezdit

Každý měsíc se do vás snažíme nahustit informace o tom, jak být lepším řidičem. Teď máte před sebou naše tipy, které jsme nikdy nevyčetli, ale zakládající se na našich dlouholetých zkušenostech v řízení motorek. Tohle má cenu číst!


MH Legenda: BMW R32
Bylo krátce po I. světové válce a německý výrobce původně leteckých motorů BMW musel kvůli Versailleské mírové smlouvě (ta zakázala Němcům vyrábět letadla) najít jiný průmyslový obor. Motorárna zůstala, jen se pustila do přenosných průmyslových motorů. Rok 1919 byl u BMW ve znamení plochého dvouválce M2B15, který ovšem krom jiného našel uplatnění také v motocyklu Helios postaveném společností Bayerische Flugzeug.

GIRLHOUSE: Káčátko jde do světa
Katarínka jezdí na motorce od 15. Miluje kávu, čokoládovou zmrzku a exotické ovoce, své přátele, motorky a samotu. Pochází ze Slovenska a v Prešově otevřela po návratu ze své první životní cesty obchůdek věnovaný ezoterice a založila občanské sdružení MY sme SVET a pevně věří, že každý z nás může změnit minimálně ten svůj. My jsme se s ní potkali v jílovském klubu White Blue…

Motohouse (CZ i SK) 7/2012
v prodeji od pondělí 25. června 2012
* cena 99 Kč (SK verze 3,80 €)
* roční předplatné 750 Kč, 880 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
info předplatné: www.send.cz
info časopis: www.motohouse.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist