journeyman_brezen




Motohouse 11/2018

V čísle najdete soupis všech novinek 2019 představených na začátku října na Intermotu v Kolíně nad Rýnem. Navíc vám přinášíme nebývalé množství testů, hodně jsme to tentokráte zaplnili i sportem. Máme z toho ohromnou radost, protože i když je vlastně po sezoně, takhle nacpaný to už dlouho nebylo. Přejeme tedy příjemný podzimní počteníčko a věříme, že motorkám zůstanete věrní i v měsících, kdy to za okny zrovna moc motorkářsky vypadat nebude…

Nové motorky z Intermotu
V Kolíně nad Rýnem byly na začátku října představeny novinky motocyklového trhu pro nacházející rok. Nebyla jich sice obligátní záplava, ale o to zábavnější je projít si je všechny pořádně. Novinkám 2019 je věnováno dohromady 12 stran.

Představení - Suzuki Katana GSX-S1000S
Katana je v podstatě pouze převlečená GSX-S1000, ale Suzuki tímto krokem rozhodně nešlápla vedle. Litrové GSX totiž perfektně funguje a teď se mu dostalo stylu, který zaujme. Rám a motor beze změn, oba v podstatě vychází ze starší GSX-R1000, kterou máme hodně rádi. Motor vyladěný na 150 koní.

Představení - Indian FTR 1200
Návrat k tradicím. Indian patří k zakladatelům a dlouhodobé špičce amerických závodů flat track. Oproti vloni představenému prototypu došlo k určitému umírnění, čímž ale nechceme říct, že jde o nezajímavý stroj.

ANGLIE srovnávací test
Yamaha YZF-R1M vs. Ducati Panigale V4S
Na vrcholku potravinového řetězce je boj neuvěřitelně zběsilý. Michael Rutter přispěchal na pomoc s výběrem toho nejlepšího lovce apexů. Neexistují žádné jiné produkční motorky s takovou náloží rychlosti, technického vúdú a specifikace.

MH TEST - Aprilia Tuono 1100 RR
Radši se nebudu zabývat tím, jak rychle jsem proletěl Blankou a kolika červeně přisvětlujícím radarům z toho trapu právě prasknuly ledky. Promiňte, strážníku, ale chuť ten uřvaný čtyřhrnek naplno otevřít byla silnější než rozum. Tuono. Nejzběsilejší supernaháč současnosti!

MH RETRO
Aprilia Tuono V2 – legendární buchar
Byla to motorka pro opravdový chlapy. Velká, macatá a plná zloby. Stojí za to si ji připomenout, takže vám nabízíme úryvek z našeho původního testu z roku 2010. Takhle jsme ho tenkrát vnímali.

MH TEST - Honda Monkey
Bylo to dokonalé prdítko, které přesně balancovalo na hraně opravdového stroje a komedie. Úplně první Monkey byl však vyroben ještě o dva roky dříve, ale to byla spíš taková sranda používaná v zábavních parcích.

MH TEST - tříkolka Yamaha Niken
Pociťuju vděčnost. Nejde jen o to, že jsem uprostřed týdne zabouchnul dveře od kanclu, sednul na motorku a vyrazil na trip do Alp, ale hlavně o to, že budu jeden z těch, kteří se svezou na Nikenu. Rozhodně netvrdím, že by to byla motorka mých snů, do toho má tenhle divnej ufon dost daleko.

MH TEST - srovnání BMW G 310 R vs. G 310 GS
Když se rozhlédnete po stále přeplněnějších ulicích velkých měst, po věčně ucpaných komunikacích vedoucích k těmto mraveništím, musí vám logicky dojít, že věk automobilové „hojnosti“ musí někde narazit na své limity. Těch aut se sem zkrátka už víc nevejde a bude se to muset nějak řešit!

MH TEST - srovnání Yamaha MT-10 vs. Yamaha FZ1 Fazer
Erjedničky na druhou. Dvě Yamahy, se kterými máme bohaté zkušenosti. Jedna má najeto skoro dvacet, ta druhá už točí druhou šedesátku. Dělí je od sebe nezanedbatelných deset let. Jak se to na nich projevilo?

MH TEST - Triumph Tiger 800 XRt
V kategorii cestovních endur je to poslední dobou pěkná strkanice. Mezi těmi velkými jsou lídři ještě stále jasní a Triumph jejich pošťuchování sleduje zpovzdálí. Ovšem když se vydáme pod litr objemu, situace je naprosto jiná a osmistovka Tiger patří mezi nejsilnější hráče. Oprávněně?

MH TEST - Harley-Davidson Breakout 114
Abych to zformuloval nějak na úvod… Podívejte se, současné motorky mají spousty a spousty úžasných vlastností a detailů, které často dokážou okouzlit i hodně dospělýho chlapa. A to klidně až tak, že následně úplně ztratí rozum.

MH TEST - Honda Forza 125
V minulém vydání Motohousu jsme vám čtyřstránkovým materiálem představili novinku Hondy s označením Forza 300 a byl to příjemný moment v našem testovacím kalendáři, jelikož v jejím zhmotnění nám padla do rukou opravdu čiperná, silná, masivní, ale hlavně nekonečně pohodlná motorka.

HISTORIE - MS Grand Prix 2. díl 1961–1970
Seriál o historii nejkrásnějšího motocyklového sportu pokračuje druhým dílem, v němž se dozvíme to podstatné o invazi japonských značek i o zařazení Brna do seriálu MS Grand Prix.

MOTOGP po Aragonu
Přesně za měsíc budeme vědět, jak to celé skončilo. Sezona, ke které se vzhlíželo s obrovskými nadějemi, přinesla hodně zajímavých momentů a nemusíme se pokaždé bavit jen o tom, co se událo na trati. Velký šrumot se totiž děje i v zákulisí.

MS Superbike
Jonathan Rea právě vyrovnal rekord legendárního Carla Fogartyho. I když vlastně ho předčil, jelikož ani Foggy nedokázal své čtyři tituly získat pěkně v řadě za sebou! Scott Russell 1993; Tom Sykes 2013; Jonathan Rea 2015, 2016, 2017, 2018.

Rozhovor s Paolom Ciabattim / Ducati
Paolo Ciabatti patří mezi největší osobnosti depa MotoGP díky svým mnohaletým zkušenostem z nejrůznějších šampionátů. Nyní je sportovním ředitelem továrního týmu Ducati a nám se s ním podařilo udělat rozhovor, při kterém se hezky rozpovídal.

Zpráva o stavu českého road racingu
Hotovo, dozávoděno jest. A nás samozřejmě zajímalo, jak to dopadlo. Udělejme si malou rekapitulaci. Pokud chcete v Česku provozovat okruhový motocyklový sport na vyšší úrovni, musíte se na závody odstěhovat do zahraničí. Smysluplný místní okruhový šampionát (Brno, Most atd.) je již pravěkou vzpomínkou.

MS Endurance Bol d’Or
Největším favoritem začínající sezony 2018–2019 byl už před startem opět tým F.C.C. TSR Honda, který loňský šampionát opanoval. Novou sezonu ve složení Freddy Foray, Josh Hook a Mike Di Meglio zahájili, jak nejlépe mohli – vítězstvím v Bol d’Or. Nicméně s náskokem jen 54 vteřin před druhým týmem YART Yamaha.

Na návštěvě u D-Air
Dainese má v paddocku MotoGP dva kamiony, v jednom jsou kombinézy Dainese a přilby AGV a v tom druhém kombinézy ostatních výrobců, kteří ale používají airbagový systém Dainese. Nám se naskytla možnost navštívit ten první s přilbami a kombinézami jejich jezdců a byla nám popsána kombinéza Valentina Rossiho.

Klasick Race vol. 2
Kdekdo bude tvrdit, že není důležitý vyhrát, ale zúčastnit se, kór když jde o takovej sranda závod, jako je Klasick Race, kterej už podruhé dali dohromady kluci z Klasick Wheels první zářijový víkend na motokrosové trati v Lešanech.

Honda Fest 2018
Koncepce tohohle několikadenního setkání je jasná: skvěle se povozit, potkat stejně „postižené“ lidičky a vyzkoušet to nejnovější, co Honda nabízí. Honda Fest už několik let putuje po republice, a dokonce zavítal i na Slovensko. Pro letošek ale byla vybrána lokalita, která je mému srdci nejbližší – Krkonoše.

Přestavba
Free Spirit Motorcycles – Yamaha SR250 Primus
Evropská customová scéna vyplivne stovky nových motorek ročně a v takové konkurenci rozhodně není jednoduché zaujmout. Že to jde i s jednoduše postavenou motorkou, ukázala slovenská dílna Free Spirit Motorcycles a její prvotina.

Jízda garážových jezdců
Právě kolem mě proletěl hodně starej Enfield a na něm frajer v bílém plátěném ohozu. Když rachot indického dlouhozdvihu zmizel za zatáčkou, vystřídalo ho bzučení dvoutaktů a za chvíli k němu přibyl modrej dým… letka Jawic.

Motohouseky - Ať tě vozí, kdo tě š…típe!
Vize mužské části MH zněla jasně: „Chceme technickou stránku toho, jak jezdí správný spolujezdec.“ Otočily jsme svět vzhůru nohama, vyzvídaly jsme u jiných batůžků a došly k tomu, že technicky nám to asi moc nepůjde. Z jednoho prostého důvodu: Jsme holky.

Nový tištěný Motohouse 11/2018
V prodeji od pondělí 15. října 2018
cena časopisu 99 Kč (SK verze 3,80 €)
roční předplatné 850 Kč, 899 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
• info předplatné: www.send.cz
• Více info na www.motohouse.cz

ELEKTRONICKÉ PUBLIKACE:
Floowie - http://www.floowie.com/cs/zobrazeni/mh-8-9-2018
Digiport - http://www.digiport.cz/detail/floowie_pu/309532/775_mh-8-9-2018
ALZA media - https://www.alza.cz/media/motohouse-d2171472.htm

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist