globalmoto_duben_nolan




Motohouse 11/2012

Podzim je v naší branži spojený s představováním nových motorek. První vlna letošního „odtajňování“ proběhla v Kolíně nad Rýnem a my byli samozřejmě při tom. Dvě z novinek 2013 najdete v tomto čísle dokonce v exklusivním testu, zbylé pak v rozsáhlém představení. A je toho samozřejmě ještě mnohem víc…

MH Exclusive 2013 - BMW S 1000 RR HP4
Nové HP4 je jako zjevení. Něco, co do tohohle století snad ani nepatří. Čekal jsem, že když mu podám ruku, tak mi ji ukousne a s bestiálním krknutím odplivne někam za boxy. Nakonec to ale bylo trochu jinak – tohle je zcela jistě ten nejlíp vyladěný superbike současnosti…

MH EXCLUSIVE 2013 - Ducati Multistrada 1200S
Dvouválec s výkonem 150 koní, úžasný komfort a schopnosti být v reálném světě asi tím nejrychlejším dopravním prostředkem. Multistrada je jako zjevení. Dokáže nás vzrušit tím správným způsobem, nebo je to jenom přetechnizované pozlátko? 200 km ve španělských horách nám dalo zcela jasnou odpověď.

Intermot 2012
Čerstvé zprávy z Kolína, čééérstvé zprávy z Kolína: Plné nůše novinek, elektronika v rozkvětu a našly se i expozice, kde jsme si připadali, jakoby v nich právě přistáli mimozemšťané…Podzim za rohem, což kromě studených rán a krásných barev znamená také dvojici světových výstav.


TEST: Yamaha TDM900
Letos posledního prosince definitivně končí výroba jedné z nejslavnějších motorek motocyklové historie. Rychle jsme se ještě projeli, než odejde

ANGLIE - Nejobyčejnější hrdinové
Za hrdinstvím stojí mnohem víc než jenom nejlepší výkony a exotické schopnosti. Pojďte si s námi osahat výjimečné „obyčejné“ motorky, které si může dovolit doopravdy každý.
2002 Kawasaki ZX-7R
2006 Triumph Daytona 675
2004 Ducati 749


Jak jezdit - Zbytečné chyby…

Jde většinou o zafixovaný zlozvyk – špatné krizové brzdění, jízda s předním kolem nalepeným na pátých dveřích auta nebo i taková drobnost jako nevypnutý blinkr. Zkuste se jich zbavit!



MH – Fascinace
Porovnání rychlosti - Dokážeme si vůbec představit, jak magicky rychlé jsou speciály MotoGP v porovnání s obyčejnou motorkou? Našli jsme jedno zajímavé srovnání…

TEST: Honda NC700S
Jednu mrazivě silnou pravdu řekl o téhle motorce na její prezentaci Ivan Bezděk: „Ta motorka podle mě nejvíc trpí tím, že je tak levná.“ Na první pohled snad až trochu nesmyslný výrok, který ovšem začne dávat smysl hned ve chvíli, kdy se začínám připravovat tento test.

MH Test: Victory High-Ball
Hustá alternativa - Nerad przním češtinu a hustá podle mě má být třeba polévka nebo barva na malování. V tomto případě ale také motorka, protože pro Victory High-Ball výstižnější slovo nenajdete.


TEST: KTM 2013

Všechno podstatné o KáTéeMmkách modelového roku 2013 zájemcům z řad našich čtenářů už asi odtajnil náš kolega Gas v červencovém čísle MH. Byl na evropském představení novinek a měl vše nejnovější, jak se tak říká, „z první ruky“.



TEST – Trip: Yamaha XT660X

Vykonal jsem během roku tyhle „bláznivé“ cesty dohromady tři. Minule jsem vyprávěl o GSX-R, dneska si řekneme, co jsem zažil v sedle XT. Začalo to jednoduše. Potřeboval jsem se dostat na Těrlicko na závody.


SPORT – Profil bratři Dunlopové
Jméno Dunlop je mezi roadracingovými jezdci absolutním pojmem. Joey Dunlop vyhrál legendární závod Isle of Man 26krát a mezi tím dokázal brát věnce i z dalších silničních závodů. Jeho bratr Robert proťal cílovou pásku na Manu jako první celkem pětkrát. Robert vychoval dva syny.


SPORT – MotoGP

Rozdílem třídy - MotoGP 2012 má před sebou už jen vrchol, sérii tří závodů v zámoří a každoroční třešničku na dortu v podobě happeningu ve Valencii. Boj o titul se zdá být rozhodnutý…



SPORT – Superbike
Takový konec by ani Hollywood nevymyslel. A kdyby jo, tak by ho hned zavrhnul. Producenti by řekli, že to scénárista přehnal… MS Superbike má právo se po tomto ročníku považovat za jednu z nejvyrovnanějších disciplín motoristického sportu.


Real World - motohlášky

Není na tom nic divnýho. Každá komunita má své názvosloví a komunikační prostředky, díky nim se dokáže jednoduše a líp domluvit. Připravili jsme tedy malý soupis nejpotřebnějších hlášek z motorkářského oboru.



12. Headbanging Finsterwalde

Věřili byste, že se můžete vrátit v čase? Nedaleko od našich severních hranic se v německém městě Finsterwalde odehrává akce, kde to možné je, tedy alespoň na víkend. Vítejte v první polovině minulého století.


Rozhovor: Pavel Malaník
Torpedo V4 - Jsou momenty, kde nestíhám žasnout nad lidskou šikovností. Třeba když si někdo doma v dílně nakreslí a vyrobí kompletní motorku tak, jako to udělal Pavel Malaník z Luhačovic.

MH – Akce
Tak nám pomalu, ale jistě začal podzim a Yamaha se vytasila s novými off-roady pro rok 2013. Již tradičně pojatá akce RACE THE BLUE proběhla na motokrosové trati v Benešově – Kavčáku. Kluci od tří ladiček ovšem přitvrdili a letos byly součástí akce i tři hodně zajímavé adrenalinové momenty

Přestavba: Plischke 500 SGS
Pokud toužíte po café raceru, můžete se vydat dvěma cestami. Tou první je jít do krámu, koupit si novou, krásnou a skvěle fungující motorku. Anebo se můžete na dlouhé měsíce zavřít do garáže a z otřískaného veterána udělat skvost, tak jako to udělal Oskar Plischke. A takovou Suzuki GS500E jste rozhodně ještě neviděli!

Adventura - Omán 1/2
Celé to začalo, když jsem shlédl videjko dvou Rakušanů, co si dali Omán na KTM. Byl jsem nadšenej a rozhodnutej se tam taky mrknout. Omán je sultanát na jihovýchodním pobřeží Arabského poloostrova. Země má 3 miliony obyvatel, vesměs islámského vyznání, a pyšní se bohatou historií. Nadhodil jsem to osvědčené partě a Martin se chytil.

Legenda - Triumph Speed Twin 5T
Málokdy má jeden konkrétní motor tak zásadní vliv na ekonomiku továrny i na směr vývoje většiny výrobců v daném státě. První řadový dvouválec Triumphu to dokázal. Předválečná Británie sice stále ještě těží z postu přední průmyslové velmoci, kterého dosáhla během dvacátých let, pomalu se ale začíná projevovat ekonomická a sociální krize. To se přímo dotýká také výrobců motocyklů, z nichž někteří jsou nucení omezit výrobu, nebo ji dokonce úplně zrušit. Damoklův meč visí také nad továrnou Triumph Motor Company.

Motohouse (CZ i SK) 11/2012
v prodeji od úterý 16. října 2012
* cena 99 Kč (SK verze 3,80 €)
* roční předplatné 750 Kč, 880 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
info předplatné: www.send.cz
info časopis: www.motohouse.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist