yamaha_demo_tour




Motohouse 1-2/2016

Aktuální číslo časopisu Motohouse je věnováno novinkám. Nejvíce pak tolik očekávanému modelu Honda CRF1000L Africa Twin. Jako první přinášíme jeho jízdní test, technické podrobnosti i reálné zkušenosti majitelů předchozích specifikací téhle legendární mašiny. Otestovánu ale máme již i novou Ducati Panigale 959, Husqvarnu 701 Enduro či inovované BMW C 650. A všechny byly tak dobré, že už zkrátka nemůžeme dočkat nové sezony. Přejeme vám do ní, stejně jako do celého roku 2016, jen všechno to nejlepší…

Novinky 2016
Která z novinek pro příští sezonu vás nejvíc zaujala a proč? Jak vnímáte aktuální trendy velkých výrobců? Čeká vás v nejbližší době koupě nové motorky? Seřadili jsme vše nejpodstatnější podle abecedního pořadí.

Honda CRF1000L Africa Twin … aneb co v ní tiká
Nová Afrika rozhodně měla být něco extra, o čem svědčí fakt, že její konstruktéři věnovali vývoji stroje 4 roky života. To v dnešní uspěchané době jednoznačně potvrzuje, jak moc byla, je a bude CRF1000L pro Hondu důležitá.

Honda CRF1000L Africa Twin … první test
Nyní stojím na opačné straně zeměkoule, v Jihoafrické republice, zhruba 200 km severovýchodně od Kapského města, a přede mnou čeká celá řada takových vyslyšených motliteb. Řeknu vám, je to vskutku radostný pohled.

Ducati 959 Panigale … první test
Prý je to entry level supersport od Ducati. Proboha, vždyť má 157 koní! Jakkoliv taková hodnota může vypadat šíleně, fabrika to nepřehnala a my dobře víme, že špetka koření navíc nikdy nemůže uškodit. A přesně to Ducati udělala menší Panigale.

Yamaha MT-07 Moto Cage
Fakt, že Yamahu MT-07 doslova zbožňujeme, pozorný čtenář Motohousu musel chtě nechtě zaregistrovat. Jen málo motorek v sobě kombinuje tak dobrou náladu, každodenní praktičnost, nenáročnou techniku a cenu, kterou je velice snadné nechat se zlákat.

Skútry BMW C 650 … první test
Projeli jsme se na inovovaných BMW skútrech podzimní Valencií. A tady přinášíme své první dojmy. Bavoráci mají své maxiskútry na trhu už přes tři roky a základ zůstává i nadále stejný. Řadový dvouválec 647 cm3 s časováním 270º je uložený v trubkovém rámu a posílá výkon na zadní kolo přes variátor a následně pomocí zapouzdřeného řetězu.

Mirek „Sporťáček“ Frey… deset let na drogách
Motto: Stuntriding. Spálená guma, štěkot omezovače a věčná rvačka s gravitací. Když se zuješ, tak budeš mít až moc prstů na to, abys spočítal, kolik nás takovejch závisláků v týhle desetimilionový vesničce je.

Husqvarna 701 Enduro … první test
Která jiná továrna by měla přijít se schopnou enduro motorkou, když ne Husqvarna. Tihle týpci to mají v krvi. Milují bláto, skoky, volnou přírodu a bordel. Historie značky je právě tímto protkána. Vždycky to byly motorky pro opravdové specialisty. Pro fajnšmekry.

Cenduroškola část 3.
Přenášení váhy těla

Milí žáci, sedněte si, otevřete si nalinkované sešity, nabruste tužky i smysly, protože tentokráte si s Davidem Cardou probereme, jak pracovat s tělem a jeho hmotností ve prospěch lepších jízdních vlastností stroje.

Kawasaki motocross 2016
Při pohledu na „šestnáctky“ se nelze zbavit dojmu, že silný proklamace o závodní technice v motorkách pro běžné zákazníky nejsou jen bohapustým plácáním. Nová čtyřipade totiž blíž opravdovému továrnímu speciálu ještě nikdy nebyla.

MOTOGP: Člověče, nezlob se
Společenská hra s dosti nečekaným finále. Mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP, sezona 2015 v devatenácti zastaveních. Poslední sezona bez jednotné elektroniky. Před prvním hodem kostkou se zdá, že jasným favoritem bude Marc Márquez.

MS Superbike 2016
Superbiky ztratily v posledních letech svou jedinečnou chuť. Ze závodů divokých litrových rabinátů a frajerů za jejich řídítky se stal strojový balet pro „Irenky“, stejný divadýlko, jako jsou navoněná gípíčka. Ztratilo se charisma. A to je věc, který prostě neporučíš.

Spencerův double
250 & 500 Grand Prix

Výkon, který už těžko někdo někdy zopakuje. Přesně před třiceti lety slavil Freddie Spencer světový titul hned ve dvou třídách současně! Frederick „Freddie“ Burdette Spencer získal svůj první titul v roce 1983 (ještě mu nebylo ani 21 let!), a to rovnou ve třídě do 500 cm3. Následně mu v roce 1985 vedle pětistovek patřila též mistrovská koruna ve dvěstěpadesátkách.

Jaký byl v MOTOHOUSE
… ten rok 2015

Redakce Motohouse se baví a sílí. Co ale bylo v uplynulém roce to úplně nejvýživnější? Rekapitulujte s námi… Carlos, šéfredaktor: Nemůžu jinak, bude to KTM 1290 Super Adventure. Skloubit bezprecedentní výbavu a komfort s téměř psychopatickými sklony, to si zaslouží pochvalu.

Rozhovor Adam Peschel
…organizátor Czech Stunt Day

Czech Stunt Day – nikdo by se neměl na ten anglický název zlobit, protože už na začátku samotné myšlenky byla vize budoucnosti jednou uspořádat evropskou či celosvětovou akci. Proto ta angličtina. V překladu to je něco jako „český kaskadérský den“. V posledních letech vlastně největší soutěž Stunt Riderů v České republice.

Radosti i strasti života s Hondou XRV 750 Africa Twin.
Obecně Hondy XRV 750 platí za skutečně poctivé a především trvanlivé stroje. Během její výroby a především v době jejího konstrukčního věku se příliš nehledělo na to, kde a jak maximálně ušetřit na penězích či hmotnosti, a proto tahle mašina spíše než za modelku platí za boubelku s plnotučnou hmotností 229 kg.

Africa Special
Když se na jakékoliv XRV podíváte, co byste na něm udělali jinak? Vždyť je to z mnoha pohledů dokonalá motorka. Směry, kterými se úpravci Africy vydávají, jsou v zásadě dva. Tím prvním je odlehčení pro endurové použití, druhým pak úpravy pro dálkové rallye závody, tedy zvětšování nádrže, lepší podvozek a závodní kokpity se všemi těmi nutnými přístroji.

Unikátní trilobit z Čech
Čech se ve světě neztratí. Platí to i pro svět motorek. Nevynikáme v něm sice sériovou výrobou těchto krásných strojů, ale umíme zaujmout příslušenstvím a oblečením. Jeden takový výjimečný kousek se zadařil v Chlumci nad Cidlinou, materiál Trilobitex získal věhlas doslova po celém světě.

Ojetina na 50.000 km
Yamaha FZ1 Fazer / r. v. 2007

Byl to takový hezký letní den. V Yamaze mi dali klíčky od litrového Fazera a řekli: „Jeď…“ A tak jsem teda nasednul a jel. Byl jsem s ním několikrát na dovolené, párkrát jsme se spolu sklouznuli po okruhu v Brně a hlavně jsem na něm najezdil hrozně moc cest do práce (což znamená nudu na dálnici do Poděbrad).

JIŽ NYNÍ ELEKTRONICKY NA:
Stahujte na App Store nebo na Google Play

Nový Motohouse (CZ i SK) 1-2/2016 v prodeji od středy 30. prosince 2015
• cena 99 Kč (SK verze 3,80 €)
• info předplatné: www.send.cz
• info časopis: www.motohouse.cz

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist