globalmoto_unor




Upoutávka Motorbike 7/2019

Začaly prázdniny a s nimi i dovolené. Ovšem Motorbike žádné prázdniny nemá a dovolenou už vůbec ne – naopak, jedeme na plný plyn a v prvním prázdninovém vydání tak najdete dokonce rekordní počet testovaných strojů. Jde o 14 kousků, od elektroskútru přes cestovní endura až po jednu z nejzajímavějších motorek současnosti, Suzuki Katanu. A k tomu samozřejmě i pořádnou porci všeho ostatního: techniky, sportu atd.

Testy

Suzuki Katana 2019
Čas od času se na trhu objeví stroj, odkazující svým jménem na ikonu let dávno minulých. Což může vypadat na první pohled jako geniální marketingový tah (pokud jde o opravdovou ikonu, mladší petrolheadi ji budou znát z obrázků a vyprávění, my starší zavzpomínáme na dobu, kdy jsme ji sedlali, případně kdy ji měl v garáži některý z našich kamarádů). Na pohled druhý to ale může být taky průser jak barák, protože – ať chcete nebo ne – nabízí se srovnání novinky právě s onou ikonou.

Yamaha Ténéré 700
Do kategorie Adventure přibyl letos dlouho očekávaný stroj, Yamaha Ténéré 700. A rovnou můžeme říct, že se Yamaze tahle novinka povedla. Možná ale trochu jinak, než si široká motorkářská veřejnost představovala…

BMW F 850 GS Adventure vs. Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports
Základní verze obou dnešních rivalů se bezesporu řadí k tomu nejlepšímu, co si v kategorii adventur můžete pořídit. My ale do testu postavili proti sobě jejich ultimativnější sestry -  jsou si velmi podobné výkonem, hmotností i zaměřením, ovšem to je asi tak všechno...     

Triumph Scrambler 1200 XE
Segment motocyklů, které kombinují silniční styl s terénním ježděním, není pro značku Triumph žádnou novinkou. Na podzim loňského roku se nám však na výstavě EICMA představil Scrambler, který má ambice nabídnout o mnoho více, než jen retro styl a jízdní kompromisy. Výbava, kterou disponuje zcela nová řada Scramblerů 1200 zdvihá jízdní zážitek na novou úroveň a řadí tento motocykl na list přání nejednoho motorkáře. Splnil ale nový Scrambler veškerá očekávání?

CF Moto 650MT
Mezi motorkáři  CF Moto nemá zatím jméno, které by v nich evokovalo kvalitu nebo dokonce exkluzivitu. Spousta lidí tuhle značku pořád ještě ani nezná. Ale věříme, že ji široká motorkářská veřejnost brzy pozná... a v dobrém.  Proč si troufáme předpovídat tak revoluční vývoj? Odpověď je jednoduchá – CF Moto 650MT.

KTM 690 Enduro R 2019 vs. KTM 690 SMC R 2019
Enduro nebo motard? Hlína nebo asfalt? Špunty nebo hladké slicky? Na tyto otázky se pokusíme odpovědět v našem testu – byli jsme totiž vyzkoušet novinky letošní sezóny, KTM 690 Enduro R a KTM 690 SMC R.

Benelli 302S
Pro našeho redaktora Jindru jde trochu o nostalgii, protože předchůdce téhle motorky byl jeho prvním testovaným strojem vůbec. Tenkrát se na Benelli BN 302 docela hezky povozil a vlastně jediné, co ho štvalo, bylo jejích pár kilo nadváhy a slabá přední brzda. Od té doby se  Benelli BN 302, ve své objemové kategorii, dostala v domácí Itálii na vrcholek prodejů. A nejen tam, neztratila se ani jinde ve světě. Nyní přichází její nástupce a my se ptáme: podařilo se výrobci vychytat prvotní mouchy a postavit ještě lepší stroj?

Yuki 125i XTR
Jestli máte dojem, že cestovní enduro o tak malém nominálním výkonu a zdvihovém objemu je trochu výjimečné, pak nejste daleko od pravdy - většina konkurenční nabídky se pohybuje až od dvěstěpadesátek až třístovek. A ne vždy jde zrovna o úplně čistokrevná cendura. O to zajímavější tahle dváca je.

Vespa Primavera 125ie ABS a Vespa GTS Supersport 125ie ABS
Srovnávací testy skútrů jsou vždycky chyták, tím spíš, když se jedná o dva modely téže značky a stejné kubatury. Prakticky to znamená porovnat výbavu, rozměry a hmotnost. V případě souboje Primavery a GTS Supersport to je ale trochu víc zamotané – samotné nás až překvapilo, jak moc.

Ecooter E1R
S elektro motorkami a elektro skútry se poslední dobou roztrhnul pytel i u nás. A tak je jasné, že tuhle alternativu k tradičním způsobům dopravy je třeba brát zcela vážně v potaz a tím pádem ji i podrobit bližšímu zkoumání. Což jsme udělali a výsledkem je náš test.

Polaris Sportsman 570
Když vám přijde pozvánka na testovací den prémiové značky, jakou Polaris bezesporu je, není moc co řešit. Sbalíte si co nejbezpečnější výstroj a vyrazíte, protože prostě neexistuje, abyste přijeli pozdě. Stroj, který je na trhu už třicet let, přece netestujete každý den.

 

Sekci testů máme za sebou a co na vás v červencovém Motorbike ještě čeká? V Techmánii se krom pokračování seriálu o renovaci a restaurování youngtimerů zaměříme tentokrát na tlumiče, pro cestovatele tu máme první část cestopisu z exotické Gruzie, k tomu jako vždy aktuality, toolbox, redakční testy výstroje, soutěže (tentokrát hned dvě, o integrální přilbu a softshellovou bundu) atd. Prostě aby si u nás každý našel to své.

Což platí i pro fanoušky motosportu, pro které naši redaktoři připravili reportáže nejen z MotoGP, WSBK, MXGP a speedwaye, ale mimo jiné například i z letošního IOMTT a Erzberg Rodea.

Doufáme, že vám červencový Motorbike zpříjemní letní večery a že nám zachováte přízeň!

 Motorbike 7/ 2019 vychází ve čtvrtek 4.7..2019.

Plná, nijak neomezená verze Motorbike, je k dispozici samozřejmě i v elektronické podobě a to na:
https://www.alza.cz/media/motorbike-d2171674.htm?o=1 nebo http://www.floowie.com/cs/vyhledavani/?search=motorbike&where=text

Tištěné předplatné je možné objednat přímo zde nebo prostřednictvím e-mailu: send@send.cz. Neuteče vám tak už žádné číslo Motorbike.

Více informací na: http://www.motorbike-czech.cz nebo na https://www.facebook.com/motorbike.cz.

Najdete nás i na Instagramu – @motorbikemagazin

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist