yamaha_mt09




Motorbike 9/2013

Léto je pomalu pryč, nastává období klidu a nicnedělání, v redakci vyhodíme kopyta na stoly...jo, houby, tahle sezóna snad nikdy neskončí, každý den, každý víkend se něco děje a my jsme samozřejmě při tom. A jsme rádi, že to tak je – na nudu bude času dost v domově důchodců. Teda jestli se toho dožijeme. Ale nebudeme se zdržovat úvahami o budoucnosti, je tu současnost a současnost je Motorbike číslo 9.

A co jsme si pro vás tentokrát připravili? Tak například test Harley - Davidson Street Bob. Bobber, který by z fleku mohl figurovat na reklamních letácích ze šedesátých let minulého století... ovšem Bobber, ve kterém se spojil retro vzhled s moderní technologií. Jedno však zůstává neměnné – a sice duše amerického V- Twinu.
Dvě značky, dvě nová cestovní endura a věčná otázka – BMW nebo KTM? Zkusili jsme odpovědět v Souboji ikon, tedy srovnávacím testu BMW R 1200 GS 2013 a KTM 1190 Adventure, které jsme svěřili odborníkům na slovo vzatým - Bullovi a Hajnýmu. A jak to dopadlo? Nechte se překvapit...
Kolem některých strojů projdete bez povšimnutí, některé vás zaujmou a u některých neodoláte a otočíte se za nimi. Mezi ty poslední patří Moto Guzzi Griso, ultimativní italský muscle bike, který otestoval italofil Pajinex. A přestože nejde o žádnou novinku, Griso má evidentně pořád co nabídnout.
Pár dní po GP v motokrosu jsme opět zavítali do Lokte, tentokrát na test Hondy CRF 250 R. A jaká je? Dozvíte se v testu.
No a konečně srovnávák Ducati Hypermotard a Ducati Hypermotard 1100 v režii Pajinexe a Bíby, který staršího sourozence současného „Hyproše“ vlastní už několik let. V čem - a jestli – je nový model lepší? Odpověď najdete na stránkách Motorbike č. 9.
Skútry – dnes snad nejprodávanější stroje, takže je nelze opomíjet. A proto jsme připravili hned dva testíky, v tom prvním jsme porovnali „velikány“, tedy Peugeot Satelis2 300 a SYM Maxsym 400i ABS, ve druhém stopětadvacítky, TGB Bullet 125 RS a Kymco Downtown 125.
Pro čtyřkolkáře je tu test Artic Cat 700 H1 EFI 4x4, pracanta s duší sportsmana.
V techmánii se tentokrát dozvíte o navigaci na motorce (což zdaleka neznamená jen GPS), sekce „retro“ se věnuje tříválcům (2. část) a historii Grand Prix v Brně a ve sportu najdete reportáže ze všech velkých závodů uplynulého měsíce (a že toho bylo požehnaně): MotoGP, WSBK, Motocross GP, Junior Motocross World Championship, Road Racing, FMS AČR Cup, Speedway... a k tomu samozřejmě spousta aktualit, soutěže, sekce Na vlastní kůži, toolbox atd. atd.
No prostě jsme si mákli a doufáme, že se vám výsledek naší práce bude líbit!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist