yamaha_demo_tour




Motorbike 6 / 2016

Anketu Motocykl roku letos vyhrála Yamaha MT-10 – a právě tuhle motorku jsme jako jedni z mála českých novinářů měli možnost vyzkoušet při její premiéře ve Španělsku. A aby toho cestování nebylo málo, dalších pět motorek jsme vytáhli do německého Schwarzwaldu na několikadenní road test. Opravdu se tedy nenudíme...a doufáme, že se při čtení červnového Motorbike nebudete nudit ani vy.

Testy

Yamaha MT-10
Když se tahle motorka objevila vloni na výstavě, vzbudila rozporuplné reakce. Pro jedny znamenala designovou revoluci, pro jiné totální úlet – a to již ve chvíli, kdy nikdo nevěděl, jak vlastně funguje. My, díky tomu, že jsme byli pozváni na její zahraniční testování, to již víme a jaká tedy je se dozvíte v testu, který Pajinex nazval příznačně: Nejtemnější.

Ducati Monster 1200 R
Když jsme zjistili, že se nám letos dostane do drápů ten úplně nejvíc vymazlený Monster, zajásali jsme. A rovnou můžeme říct, že jsme nebyli zklamáni, tohle je opravdu král s velkým K. Tedy vlastně s velkým R :)

Harley-Davidson Low Rider S
Harley-Davidson nebývá příliš často spojován s rychlostí. Jde tu spíš o pohodu, styl, příběh...ale Low Rider S, přestože na to nevypadá, je sakra rychlej Haryk. Nevěříte? No, my taky nevěřili...

Norton Commando 961 Cafe Racer
Protipólem současných, elektronikou vybavených strojů, je tohle anglické kladivo. Nic vám neodpustí. Nic tady neokecáte. Žádný „anděl strážný“ za vás nebude řešit vaše chyby. Přesto – nebo spíš právě proto – je jízda na něm velmi silným zážitkem.

Road test
Road testy většinou probíhají tak, že vezmete pár motorek stejného segmentu, třeba cestovní endura, jedete s nimi někam na víkend a hledáte drobné detaily, které je odlišují. A někdy je i najdete :) My to ovšem pojali jinak: vzali jsme pět evropských dvouválců (Aprilia Caponord 1200 Rally, BMW R 1200 R, Ducati Hyperstrada 939, KTM 1290 Super Adventure, Moto Guzzi California 1400 Touring) a vyrazili s nimi na pár dní do Schwarzwaldu v Německu, abychom vyzkoušeli, jak se s nimi dá cestovat. V horku, v dešti, dokonce i za mírného sněžení, prostě za všech podmínek. Výsledek si můžete přečíst v testu s názvem Výlet do Černého lesa.

Tím ale testy nekončí, pro fanoušky motokrosu jsme vyzkoušeli modelovou řadu 2017 značky Husqvarna, městská přibližovadla tentokrát zastupuje Peugeot CityStar 125 BlueLine.

Reportáže a technika

V téhle sekci najdete report z letošního srazu Touratech Travel Event CZ, dozvíte se něco o španělském výrobci přileb LS2 a připravili jsme i erudované pojednání o špičkových tlumičích Touratech Suspension. Samozřejmostí je i další pokračování naší školy jízdy v terénu pro naprosté amatéry.

Sport

Krom obligátních novinek ze světa MotoGP a WSBK najdete v Motorbike č.6 i report z MXGP Německa a z dvou závodů klasického motokrosu, byli jsme se podívat na OffROAD Maratonu v Šiklově Mlýně a nemohli jsme tradičně vynechat ani legendární 300 ZGH v Hořicích. A jako vždy, krom jiného, máme něco i pro příznivce ploché dráhy.

No a k tomu všemu si přidejte aktuality, toolbox, soutěže, redakční produktové testy, rozhovory...prostě vše, co dělá Motorbike Motorbikem. Tak ať se vám i červnové číslo tohoto ryze českého časopisu dobře čte!

Motorbike č. 6 2016 vychází ve středu 1. června 2016.
Plná, nijak neomezená verze Motorbike, je k dispozici samozřejmě i v elektronické formě na https://www.alza.cz/media/motorbike a na http://www.floowie.com.

Tištěné předplatné je možné objednat prostřednictvím e-mailu: predplatne@motorbike-czech.cz. Neuteče vám tak už žádné číslo Motorbike.

Více informací na: http://www.motorbike-czech.cz nebo na https://www.facebook.com/motorbike.cz

Cena: 89,- Kč

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist