globalmoto_duben_nolan




Motorbike 12/2014

Vánoce jsou pomalu za dveřmi, ale ještě než se rozsvítí stromeček a začneme zpívat koledy, je tu poslední letošní Motorbike. A protože jde o vánoční číslo, dali jsme si na něm záležet ještě o chloupek víc než jindy, přestože zároveň s ním připravujeme i rozsáhlý Motorbike katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2015, který vyjde ještě před svátky.

Sezóna superbiků – tak by se dal nazvat rok 2015. Právem, protože právě tahle kategorie je mezi novinkami 2015 bohatě zastoupená a ten, kdo si mezi nimi bude vybírat, to nebude mít vůbec lehké. Právě proto jsme vedle sebe postavili Aprilii RSV4, BMW S1000RR, Ducati Panigale 1299, Kawasaki H2 a Yamahu R1, prozkoumali je od hlavy k patě, zespoda i seshora, zleva i zprava – a už víme, co která z nich dokáže (nebo naopak nedokáže) nabídnout. Pokud to chcete vědět i vy, přečtěte si článek Úsvit superbiků.
Ale ne všichni jsou příznivci kapot a zalomených zápěstí, takže v aktuálním Motorbike najdete nejen superbiky, ale například i test Ducati Hyperstrady, kterou vyzkoušel skalní fanoušek desma Libor, Moto Guzzi V7 Stone, kterou prohnal po českém asfaltu Scoob a Quadra 350S, které otestoval odborník na skútry Míra.
To ale pořád není všechno, vyzkoušeli jsme, jak funguje elektrická KTM Freeride E, projeli jsme fungl nová endura Gas Gas a Jana zjišťovala, zda je Honda Integra opravdu tím nejlepším z obou světů.
Zvláštní kapitolou je pak článek „Speciál“, který vám prozradí, jak ze sériové KTM 250 SXF udělat závodní stroj. Samozřejmě jsme nevynechali ani čtyřkolku, testovaným strojem je tentokrát silák Artic Cat Prowler HDX 700i. A ukončili jsme dlouhodobý test Gas Gas Cami 250 a byli překvapeni, co všechno tahle motorka vydržela.
Na začátku jsme se zmínili o novinkách, takže je logické, že v Motorbike č. 12 najdete vyčerpávající reportáž z výstavy EICMA, v rubrice „osobnost“ jsme vyzpovídali letošního vítěze MMČR v MX2 Marka Sukupa a v rozšířené rubrice toolbox tentokrát najdete tipy na vánoční dárky – jestliže tedy ještě nevíte, co byste chtěli (ať už dostat nebo dát) pod stromeček, věříme, že tady najdete inspiraci.
Co sport? No samozřejmě, závěr sezóny v MotoGP a WSBK, včetně erudovaných prognóz našich reportérů pro sezónu příštího roku. A taky exkluzivní rozhovor s letošním vítězem MotoGP, Marcem Marquezem, kterého jsme vyzpovídali při naší návštěvě v Itálii. Pro Roadracery jsme připravili reportáž z exotického Macaa, pro offrouďáky report Máry Vincíka z německého Hard Endura, zdokumentovali jsme závěr letošního ročníku OffROAD Maratonu a zrekapitulovali dění na speedwayi.

No prostě jsme se málem přetrhli, aby se vám prosincový Motorbike líbil!

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist