yamaha_demo_tour




Motocykl 9/2013

Léto nám sice pozvolna končí, přesto se pokusíme s devátým číslem Motocyklu v teple ještě chvíli zůstat. My v redakci byli tento měsíc dost rozlítaní, a to doslova. V největších vedrech jsme byli jako jediní z ČR v Itálii testovat nové čtrnáctkové Bety, v Americe v L.A. jsme okusili prvních pár kilometrů na novém XV950 a v Německu jsme omrkli tradiční BMW Motorrad Days – samozřejmě, že reportáže jsou v tomto čísle. Na domácí půdě jsme potom zajeli za Matějem Smržem, trochu si popovídat o ženských, ale hlavně zjistit, jak se vlastně v silničářské Evropě žije, kolik to stojí peněz atd. Italofily potěší srovnání RSV4, Panigale S a F4 R. Ale úplně nejvíc nás bavila malinká MSX125, se kterou jsme řádili ve skateparku. Přejeme příjemné listování.

BMW F 800 GS Adventure
„Adventure“ u BMW znamená takříkajíc důkladnější přípravu na expediční cestování. Oblíbený F 800 GS ve verzi Adventure dostal větší nádrž i plexi, zpevněný rám a tři výbavové balíky.



Yamaha XV950/R
Také máte pocit, že se svět už úplně zbláznil? Představení nového japonského cruiseru pro evropské novináře se koná v Kalifornii… Říkám si: Proboha proč? Je to fakt tak špatná motorka, že nás musí vézt tak daleko, abychom na to po cestě zpátky zapomněli?


Beta - nová řada RR 2014

Beta se s ostrými endury na scénu vrátila v roce 2004, i když s motory KTM. Od roku 2009 jsou Bety 100% vlastní, ke čtyřtaktům přibyly dvoutakty a nyní má Beta jednu z nejucelenějších řad endurostrojů na světě. Jako jediní z České republiky jsme byli v Itálii na testování modelové řady RR 2014.

Tři tenory
Jejich pódiem je závodní dráha, jejich protivníkem vteřinová ručička. Společné vystoupení Aprilie RSV4 Factory, Ducati Panigale S a MV Agusty F4 R je ale v každém případě zážitkem – nejen pro vaše uši. Která z této trojice však stane při přímém srovnání na pomyslném vrcholu?


Dark Side of Japan
Při pohledu na trojici monochromatických strojů, doprovázených sloganem „Temná strana Japonska“, mně okamžitě probleskne hlavou myšlenka na Murakamiho bestseller „Afterdark“(Po setmění), odehrávající se v nočním Tokiu. V jeho podání je japonská metropole uzavřený mikrosvět potemnělých ulic…


Honda F6B
Možná to vypadá, jako bychom se s Gold Wingem nevešli pod podjezd, ale kdepak. Tohle „seseknutí“ je u něj naprosto záměrné. A co víc, v poslední době hodně letí! Přivítejte F6B ve stylu bagger.


Honda MSX125

Lucie, povedený kamarád Osvald a páreček formeláků. Nacházíte-li se v obdobně situované partě, MSX125 vás zaplaví*. Miluje rebelii ve skateparcích a opuštěných průmyslových halách, stejně tak ráda odveze každý den do zaměstnání.


Moto Guzzi Stelvio NTX 1200

Má smysl si dnes pořizovat 100koňové cestovní enduro, když můžete mít za stejnou či jen o něco málo vyšší cenu 150koňovou bestii?



Cestovní pneumatiky 120/70 ZR 17, 180/55 ZR 17
Dokud nejsou sjeté, nikdo je moc neřešíme, prostě jezdíme, v teple všechny gumy tak nějak drží. Co když ale naprší? Rázem začíná urputné soustředění na chování stroje a plynulost všech úkonů. V první řadě nechceme upadnout… Porovnáváme šest párů moderních cestovních pneumatik na mokré i suché trati, vybírejte s námi, které vám budou vyhovovat nejvíc.

BMW Motorrad Days 2013

Vlastnit BMW znamená jednu výsadu. Každý rok byste se měli nabalit a vyrazit s ním do
Garmisch-Partenkirchen za velkolepou zábavou na největší sraz BMW. Na své si totiž přijdete vy i rodinka.


Endurotrénink učíme se jezdit rychle

Zní to jako protimluv: rychlost bývá ve spojení s motocykly vnímána veřejností negativně. Přitom je to právě rychlost našich reakcí a rychlé zvládnutí techniky v nenadálé situaci, které nám mohou v terénu a na silnici zachránit krk. Umět jezdit rychle je zatraceně důležité.
Gastro Chorvatsko
Myslím, že cestování není jen o jízdě, o poznávání nových míst, o návštěvách památek či povalování u moře. Alespoň já mám potřebu poznávat tudy, kudy projíždím, lahůdky místních kuchyní. Přinášíme vám další z gastrocestopisů našeho korespondenta M. DeCarliho.


Matěj Smrž
Jednou z významných person českého silničního sportu je Jihočech Matěj Smrž, který již několik let závodí v německém superbikovém šampionátu IDM. S Matějem jsme si sedli večer po závodech na Red Bull Ringu, kde dvakrát dojel na druhém místě. V rozhovoru jsme také odbočili k jeho bratru Kubovi, který letos jede svou první kompletní sezonu v BSB, tedy superbikovém šampionátu Velké Británie.

Triumph Trident 900
S modelem Trident 900 dokázal britský výrobce před 20 lety navázat na svou úspěšnou historii. Stalo se tak takřka za pět minut dvanáct…



Strahovské reminiscence
Velký strahovský stadion, jehož výstavba byla zahájena v roce 1924, se stal především dějištěm všesokolských sletů, méně slavných spartakiád, různých výstavních a sportovních akcí. Po pádu komunismu i řady koncertů. Málo se ví, že se na tom samém stadionu jezdily v padesátých letech doslova superkrosové závody.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist