yamaha_tenere_duben




Motocykl 9/2012

Chtěli jste to, máte to mít! Prázdninové číslo Motocyklu je na stánku a s ním i extra porce zábavy (safra, vždyť to zní jako z reklamy :o). Takže jinak: moc rádi jsme vyhověli vašim četným žádostem o trošku odvázanější styl a veselejší foto a doufáme, že se vám to bude líbit. Seriózní informace samozřejmě nechybí: převálcuje Panigale konkurenci? Jaké cestovní pneu drží nejlíp na vodě? A jak vlastně funguje Husky Nuda? Užívejte svoje biky, jedeme v tom s vámi!

Test
Husqvarna Nuda 900
Zklamání – je to jen naháč. Nadšení – je to i velký funbike. Spokojenost – má z obou dvou jen to nejlepší. Tak tedy spokojenost. Jak moc velká?

Test
Quadro 350 D
Díky tříkolové konstrukci Quadra budete v klidu téměř neustále. Ať už budete zkoušet maximální náklon v dešti, kličkovat mezi kolonami aut nebo se jen tak projíždět po okolí.
Test
BMW G 650 GS Sertão
Standardní G 650 GS jsme pro vás testovali již třikrát a v čísle 6/2012 jste nalezli nové Sertão ve srovnávacím testu s Yamahou XT 660 Z Ténéré. Nás teď zajímalo, zdali se novinka osvědčí i jako silniční funbike.


Megatest superbiků
Aprilia RSV4 Factory APRC
BMW S 1000 RR
Ducati 1199 Panigale S
Honda Fireblade
Kawasaki Ninja ZX-10R
KTM 1190 RC8 R
MV Agusta F4 RR
Suzuki GSX-R 1000
Yamaha YZF-R1
Samozřejmě je možné proplétat se s devíti superbiky zcela bez problémů a s potěšením každodenním provozem nebo na nich vyrazit do práce. Jejich opravdovým účelem je ovšem soutěžení na uzavřeném okruhu. A právě o to teď jde. Je čas nasadit helmu, protože na konci boxové uličky svítí zelená.

Test
Yamaha XVS 1300 A Midnight Star
„Třináctka Midnight“ je se svým motorem objemově přesně uprostřed řady Midnight Star. Pro někoho možná moc velká, pro někoho malá a někomu sedne jako ulitá. Vždycky bude záležet na úhlu pohledu.


Designbox
Honda Wave 110i
Každý motocyklový designér má nějaký svůj velký profesní sen, jak jednou navrhne luxusní jachtu, nadupané sportovní auto nebo hypermoderní muscle bike…


Tip na trip
Pošumaví-pohraničí

Napřed se pokochat divokou přírodou, poté divoce zbrousit stupačky na jedné z nejlepších hornorakouských silnic…


Test
Aprilia Dorsoduro 1200 ATC/ABS
Píše se rok 2065. Gangy oldschoolových bikerů křižují zemi ve snaze uzurpovat si byť i jediný galon benzinu pro své motorky. A Dorsa 1200… stojí… protože ani sebevětší drsňáci nedovedou v boji na život a na smrt nasytit jejich enormní apetit po palivu.


Zapadlé legendy
Buell Ulysses XB 12 X
„My jsme tu motorku takhle chtěli, pokud nám zákazníci dají najevo, že ji takhle nechtějí, ukážeme jim, že my ji takhle chtěli…“

Test
Honda NC 700 S
Od časů dvoutaktních střel tu snad nebyl bike, který by s pouhými 48 koníky dokázal cválat tak rychle. Ale zároveň i pohodově. 180 km/h při 5700 1/min a hodně velký klid.
Servis ojetina
Suzuki GSX-R 750 1998–2011 (modely se vstřikováním)
Ukaž, že jsi pořádný chlap, kup si SRAD. Kdo se někdy dostal do spárů supersportovní 750 od Suzuki, už moc dobře ví, jak má pravá čtyřválcová raketa jezdit.



Poradna
Na skútr 125 ccm se skupinou B
6. září 2011 by mělo být s nadsázkou vyhlášeno státním svátkem. Náš parlament se usnesl, mimo jiné, že majitelé řidičského oprávnění skupiny B mohou řídit vozidla skupiny A1 s automatickou převodovkou.


Speciál
Test cestovních pneumatik 120/70 ZR 17 a 180/55 ZR 17
Ovladatelnost při rychlé jízdě zatáčkami, přilnavost na mokrých silnicích, tisíce ujetých kilometrů: u pneumatik nechce jezdec na motorce dělat žádné kompromisy. To platí i pro naše kolegy z Motorradu. I v tomto roce vyjel na trať jejich několikačlenný tým s více než tuctem strojů. V prvním díle našeho velkého testu pneumatik 2012 vám přinášíme srovnání šesti cestovních pneumatik o rozměrech 120/180. Kterou vybrat?
Cestopis
Turecko/Řecko
Aneb jak se během dvaceti dní dostat na motorkách z české kotliny až na Kavkaz a zpátky. S tím, že nás při tomto putování pěkně vyšplouchne matka příroda a nakonec skončíme v zemi bohů, která se má nyní zmítat v krizi, nepočítal určitě nikdo.

MC na cestách
BMW Motorrad Days 2012
Na motosrazy nás pravda příliš neužije, ale bavoráčnické dny v německém alpském městečku Garmisch-Partenkirchen si nikdy ujít nenecháme. Underground nebo mainstream, na své si tu totiž přijde opravdu každý. A nemusí to být jen Melandriho fanoušek.


Představení
Husky off-road 2013
Italský výrobce s německým zázemím představil nové MX a enduro modely pro sezonu 2013 – byli jsme u toho!



Sport
WSBK v Brně
Po roce do moravské metropole zavítal cirkus jménem WSBK a otevřel své šapitó, které letos navštívilo na 63 tisícovek diváků.


Finále
Morgan 3wheeler
Kdyby v Morganu 3wheeler jezdil doktor Skružný, užíval by si krásy krajiny stokrát více než ve staré škodovce. Jenže by se do něj asi nevešel…
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist