yamaha_demo_tour




Motocykl 8/2017

Ani v době, kdy po silnicích běžně jezdí naháče s výkonem 160 koní, nezůstává střední kubatura stranou zájmu. Své novinky v této kategorii letos představil Triumph, Kawasaki a Suzuki. K nim jsme postavili ještě MV Agustu a Yamahu, abychom zjistili, která je lepší. V Motocyklu 8/2017 najdete také exkluzivní test BMW HP4 Race, srovnání šesti sportovních pneumatik a řadu dalších zajímavých materiálů.

Značka BMW patří v kategorii superbiků k těm méně tradičním, ale o to usilovněji pracuje na vývoji. Ze svého prvního řadového čtyřválce S 1000 RR dokázala vybrousit diamant s názvem HP4 Race. Jak chutná 146 kilo suché váhy a 215 koní výkonu na závodní trati? Tříválec, nebo čtyřválec? Japonsko, či Evropa? Odpověď na tyto otázky najdete ve velkém srovnávacím testu nakedů střední kubatury.  Utkaly se v něm tři letošní novinky – Kawasaki Z900, Triumph Street Triple S a Suzuki GSX-S750 s MV Agustou Brutale 800 a Yamahou MT-09. Pod lupou jsme si prohlédli odvážného křížence od Hondy, stroj na hranici cestovního endura a maxiskútru zvaný X-ADV.

Šest identických motorek obutých do šesti různých sad pneumatik a čtyři tisíce kilometrů naježděných v různých jízdních podmínkách. Přesně tak jsme hledali ty nejlepší gumy pro váš supersport. Dvoutaktní motor a vstřikování paliva? Ještě před nedávnem byla tahle kombinace téměř tabu. Letos se poprvé objevuje ve dvou endurech KTM, a důvody jistě není třeba rozebírat. Jak se projevil zásah evropské legislativy na jízdních vlastnostech modelů EXC s novým přívlastkem TPI? To jsme zjišťovali na trati ve slovenském Skýcově. A po českých cestách i necestách jsme protáhli první skutečný scrambler od Ducati: Desert Sled.

Karel Abraham se vrátil ze světových superbiků zpátky do seriálu MotoGP a po půlce sezony má na kontě několik solidních výsledků. Zda mu štěstí přinesla změna týmu nebo něco jiného, to se dočtete v našem rozhovoru. S Davidem Cypriánem se ohlédneme za letošním Erzbergem a připomeneme si 70. výročí prvního českého úspěchu na Šestidenní. To a mnoho dalšího nabízí nový MOTOCYKL. Věříme, že vás informuje a pobaví zároveň!

MOTOCYKL 8/2017 vychází ve čtvrtek 10. srpna.

Veškeré informace na motocykl-online.cz nebo na Facebooku a Instagramu
Předplatné na predplatne.cz
Časopis vychází také elektronicky na portálech: Alza, Floowie a Wooky

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist