yamaha_demo_tour




Motocykl 7/2014

Nová „Afrika“? BMW F 800 Adventure umí vše, co má správné cestovní enduro umět – více se dočtete v našem off-roadovém testu. Dáme vám tip na dokonalý cestovní motocykl nebo které pneumatiky obout na váš sportovní bike. Exkluzivně přímo v Mandellu jsme otestovali aktuální modely Guzzi V7, jsou okouzlující. Pavla Kejmara, tuzemskou hvězdu supermota, jsme stihli vyzpovídat ještě před dalším závodem MS. Jede se už tento víkend v Sosnové, tak přijďte fandit, protože s výtiskem tohoto čísla v ruce MC máte vstup zdarma. A na závěr exkluzivní domácí stavba na bázi Royal Enfieldu GT.

Pod lupou: Yamaha MT-125
Zdá se, že Yamaha rozjela ofenzivu modelů MT na všech objemových frontách. A bere to tak nějak naopak, než bývá zvykem – od největších po nejmenší. Co může nabídnout prozatím nejmladší výrostek z temné strany?


Představení: BMW F 800 GS Adventure
Často slýchávám vaše stesky po 21palcových cestovních endurech ze staré školy. Nářky, že dnes za tyto motocykly neexistuje žádná adekvátní moderní náhrada. Nyní ji máme: nový F 800 GS Adventure.


Test: Husqvarna FE 350
Techniku nové čtyřdobé Husqvarny jsme si podrobně představili v minulém čísle. Jak funguje na podmáčeném lesním trailu?


Představení: Moto Guzzi V7
Ptáte se, jak může být motocykl, který vlastně pořádně nejede ani nebrzdí, zábavný? Zčásti právě proto, zčásti také díky tomu, že to ostatní dělá jinak nebo lépe než ostatní.



Designbox: Yamaha XV950 Pure Sports
Koho z nás by napadlo, že zkřížení cruisera se supersportem může dobře dopadnout?


Srovnávací test: Cestovní motocykly
Triumph Trophy 1200 SE
Yamaha FJR1300AE
BMW R 1200 RT
Konečně se nám splnil sen vydat se v sedle třech cestovních motocyklů nejvyšší kategorie do Pyrenejí. Cestou nás na palubě doprovázela maximální možná výbava a v podpalubí elektronicky nastavitelné podvozky a nezaměnitelné motory se dvěma, třemi a čtyřmi válci. Který koráb zvládl náročnou výpravu do úchvatné krajiny kolem propasti Gorges de Galamus nejlépe?
Zapadlá legenda: Kawasaki GPZ1000RX

Přišla, zazářila a zmizela v propadlišti dějin. Podobně jako Samantha Fox ve stejné době se pár týdnů držela na vrcholu hitparád. Dnes už si s bídou vybavíme její hity, možná tak její obří vnady. GPZ1000RX byla také obří, ale tak nějak ve všech partiích.



Představení: Honda CTX1300
CTX1300 původně Honda zamýšlela vyslat jen na dálkové trasy v USA. Nakonec nástupce legendárního Pan Europeanu můžeme vyzkoušet i v ČR. Jak se kříženec cruiseru, baggeru a toureru osvědčil na tuzemských okreskách?

Produktový test: Sportovní pneumatiky 120/70 ZR 17 a 190/55 ZR 17
V žádné jiné kategorii není vývoj tak intenzivní jako v oblasti sportovních pneumatik. Zrodily se na závodní dráze a jsou konstruovány pro nejvyšší výkony a rychlosti. Nakolik se ale sportovní pneumatiky hodí do běžného provozu a jak fungují ke konci své životnosti? Šest testovacích jezdců našlo na trase dlouhé 4000 km jasnou odpověď.

Roadtrénink, 6. díl: Úhybný manévr

Milí čtenáři, pokud jste s námi vydrželi jezdit a trénovat na parkovišti až dosud, gratulujeme! Máte za sebou první polovinu letošního silničního seriálu. Tu snadnější, podotýká trenér…

Cestopis: Dokolakolem, rozhovor

Filip, Tomáš a Renda podnikli výpravu na dvou čtyřkolkách a BMW 800 GS kolem Černého moře. Na tom by nebylo nic zas až tak zvláštního, kdyby dva členové výpravy nebyli na invalidním vozíku. Povídali jsme si o přípravách i průběhu neobyčejné cesty.


Youngtimer: Ducati Pantah
V modelu 500 SL Pantah z roku 1979 sice neměl premiéru nejslavnější motor Fabia Taglioniho, ten nejúspěšnější však ano. A mimo jiné tohoto vizionáře přivedl ke konstrukci ocelového příhradového rámu.


Lidé z padoku: Pavel Kejmar

Další díl seriálu o osobnostech závodních padoků nepatří nikomu jinému než Pavlu Kejmarovi, elitnímu jezdci supermota s mnoha tuzemskými, ale i světovými úspěchy.



Finále: Vintage Garage Royal Enfield Continental GT

Podobných projektů je v našich končinách jako šafránu. Vzít už tak celkem přitažlivou sériovku, vymazlit ji a stejnou možnost dát komukoliv, kdo bude podobnou úpravu chtít – počin, který si žádá pozornost…

Motocykl 7/2014 vychází ve středu 11. června. Více info najdete také na našem novém webu motocykl-online.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist