yamaha_demo_tour




Motocykl 7/2012

Supersporty máme hodně rádi, a tak jsme se rozhodli mrknout se jim se začátkem léta trochu pod sukně: která šestka vám dá nejvíc na silnici – a která na okruhu? Která jezdí za půldarma a kterou pořídíte nejlevněji? Odpovědi na tyto a další otázky najdete v aktuálním MC 7/2012. Jsme na stánku a nově také ke stažení na www.floowie.com.

Představení
Honda Integra
Jejími sourozenci jsou oba modely NC, s nimi má Integra společného více než dost a je to na první pohled i patrné. Její koncepce se ale mnohem víc blíží velkému skútru než obyčejnému biku. Vzali jsme ji na dlouhý výlet a vy si můžete přečíst náš verdikt.

Představení
Harley-Davidson Softail Slim
Vždycky, když jsem měl půjčeného Fat Boye, tak jsem kolem něj v garáži smutně chodil a přemýšlel, kde a co bych uřízl jako první – samozřejmě kdyby byl můj… S příchodem Slima mám o starost míň. Přesně takhle jsem si totiž svého softaila představoval.
Top test
KTM 690 Duke
Pokud si budete chtít něco představit při zaznění sousloví „řezání zatáček“, mnoho spojitostí se bude vázat ke strojům KTM. A nepochybně úplně na začátku provedeného výčtu bude Duke, přeborník v náklonech s výrazným potenciálem závislosti. Nyní je ještě vhodnější především pro běžný provoz, příjemnější a snadnější na údržbu. Stane se teď z hranaté vrtošivé divy i miláček sympatizantů s víceválci?

Test
Piaggio Beverly SportTouring 350 ABS/ASR
Víte, téhle doby jsem se ještě před pár lety docela děsil. Skútry s ABS, s 600 kubíky a 150 km/h na tachometru a nově, díky Piaggiu, dokonce i s kontrolou trakce. Problém je, že to vůbec není špatné.

Test
Yamaha WR 450 F
Rčení o dobré pověsti, která se dá jen stěží koupit, zní tak trochu jako klišé. Ovšem při výběru motorky, která má zvládnout ty nejextrémnější podmínky, je často právě dobrá pověst tím rozhodujícím faktorem. „Wéerko“ bylo v tomto směru vždy sázkou na jistotu. Pojďme si tedy proklepnout horkou novinku – jeho poslední evoluci.


Srovnávací test
Srovnávací test supersportovních šestistovek

Honda CBR 600 RR
Kawasaki Ninja ZX-6R
MV Agusta F3 675
Suzuki GSX-R 600
Triumph Daytona 675 R
Yamaha YZF-R6
Souboj šesti strojů z kategorie supersportů se uskutečnil na běžné silnici i závodním okruhu. Jedinečná šance pro novinku MV Agusta F3 ukázat, co je její doménou.

Představení
Yamaha Xenter 150
Yamažím skútrům povětšinou nemáme co vytknout, nyní se nám do rukou dostal Xenter 150, který dobře vypadá… a díky motoru si to směle může rozdat s větší konkurencí.


Představení
Generic Onyx 50
Skútry Generic začala do České republiky přivážet společnost Bikers Crown. To je také místo, kde jsme si k prvnímu seznámení vyzvedli model Onyx 50. Pojďme si popsat, čím se novinka na českém trhu vyznačuje.

Seriál
Slavné modely a jejich předchůdci

Kawasaki 900 Z1 I 1973
Kawasaki Z 1000 I 2010
Kawasaki Z 900 Super Four byla v raných sedmdesátých letech motocyklem snů, kombinujícím motor s medvědí silou a z dnešního pohledu velice neklidný podvozek. A tuto čtyřválcovou legendu jsme poměřili s posledním modelem Kawy Z 1000…

Zapadlé legendy
Aprilia RST 1000 Futura
Tyhle futuro motorky to vlastně mezi bikery nemají vůbec jednoduché. Jisté škarohlídství doprovází jejich pouť už od samotného narození.




Servis ojetina
Ducati ST2/ST3/ST4
V roce 1997 se všem pravověrným fanouškům šokem málem zastavilo srdce – cesťák! Sport Tourer však zabodoval a stále představuje výbornou volbu v již téměř zaniklé třídě.


Dlouhodobý test
Yamaha XT 1200 Z Super Ténéré
Právě jsme odtartovali další ze série dlouhodobých testů, tentokráte v sedle Yamahy Super Ténéré.



Produktový test
Fotovýbava pro motorkáře
Před fotoaparátem je na motocyklu každý akční hrdina. Zachytit akci v podobě snímku však vyžaduje od amatérského fotografa odpovídají vybavení a hlavně znalosti. Časopis Motocykl vám poradí, jak na to.


Cestopis
Vietnam
Asi většina z nás má Vietnam v představách jako zemi rozrytou tisíci bomb, spálenou napalmem a svázanou vojenskou a komunistickou disciplínou. Skutečnost je ovšem jiná. Turisté tu nachází malebnou krajinu posetou rýžovými políčky, dlouhé písčité pláže, hektická města a starobylé pagody, které uchvátí svou krásou.

Rozhovor
Anežka Svobodová
Rychlí byli v Hořicích téměř všichni, ale pokud byste se nás zeptali, komu to tam nejvíce slušelo, nezaváháme s odpovědí ani na vteřinu.

Uživatelský test
Fiat Scudo Van 2.0 MultiJet 120 k Comfort
Jak ten čas letí, si člověk uvědomí většinou jen při placení složenek nebo při oslavách dalších narozenin. Nebo, jako v našem případě, když má vrátit vůz zapůjčený k ročnímu dlouhodobému testu – letí jako voda!



Tip na trip
Louňovicko a Blaník
Na Louňovicku se dodnes říká, že ti největší lumpové skončí jako „Kec u Jankova“. Co to znamená?

Sport
300 ZGH – Hořice
Slavit narozeniny každého potěší, slavit jubilejní narozeniny je pro každého událostí, oslavovat ale padesátiny je událost, na kterou se dlouho nezapomíná.

Portrét
Casey Stoner
Aktuálně patří mezi nejlepší motocyklové závodníky planety, je v nejlepších letech a v nejsilnější formě, přesto se Australan Casey Stoner rozhodl ukončit kariéru.



Zaostřeno na téma
Film „Tomorrow will be better“
„Dneska bylo dobře, ale zejtra bude líp“, tak by se dal přeložit název nového filmu o cestě Libora Podmola za zlatem a vlastně i poselství celého snímku. Pokud na vás náhodou padá splín, seberte se a běžte na tenhle film do kina. A svoji holku vezměte s sebou. Tenhle doping životního entuziasmu vás totiž postaví na nohy oba.

Finále
Ducati Streetfighter a H-D Electra Glide
Milujeme tahle noční focení. Zvuk motoru dominuje všemu okolo, jezdec hltá čerstvý vzduch jako dálniční větroměr a aroma navlhlého prachu za koly kropicích vozů říká, že do podzimu ještě daleko.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist