yamaha_demo_tour




Motocykl 4/2013

Na nic si nehrají! Nová řada CB500 od Hondy svými vlastnostmi překvapí nejednoho zkušeného bikera – a svou cenou rovněž. Pro polykače kilometrů jsme připravili obsáhlý test pěti největších silničních korábů, avšak své si najdou i vyznavači těch nejmenších kategorií – třeba aktuálních skútrů se 125 ccm. Projeli jsme Moto Guzzi V7 Stone, ZPmoto ZPsport 449 a otestovali sportovní integrálky. A těšit se můžete také na další díl našeho endurotréninku, tentokráte na sněhu. To vše a mnohem více – nový Motocykl 4/2013. Stavte se za námi na stánku v Letňanech, budeme se těšit! Redakce MC

Ducati Hypermotard/SP, Hyperstrada
Ducati na podzimní výstavě v Miláně představila trojici Hypermotardů – základní model, vytuněnou verzi SP a cestovněji střiženou Hyperstradu. Rozdíly mezi modely jsou jen kosmetické a podvozkové, motor i elektronika jsou ve všech strojích totožné.

Honda CBR500R, CB500F
Jednoduchost, kvalita, styl a ve své podstatě velká dávka geniality. To jsou znaky, které spojují novou řadu CB500. Naháče CB500F a sportovního brášku CBR500R (CB500X bude později) jsme vyzkoušeli ve španělské Tarragoně.

Operace Gran Turismo
BMW K 1600 GT / BMW R 1200 RT / Kawasaki 1400 GTR / Triumph Trophy SE / Yamaha FJR1300
Na silnici to vypadá jako na sletu fanklubu nejmodernější bombardérů. Pět těžkooděnců v plné rytířské zbroji si sebevědomě vyhrazuje teritorium, a má k tomu pádné argumenty – například výbavu, o které si před pár lety mohly nechat zdát i vládní limuzíny. K přistání vás donutí pouze jeden společný neduh – neumějí „tankovat za letu“.

Moto Guzzi V7 Stone

Svět zešílel, či se jen mění? Hráč na valchu vyprodal Wembley a rocková hvězda nahrála album písní pro předškolní dítka. Jak jdou dohromady slova moderní a retro? Co tyto motocykly doopravdy snesou a co jim jde nejlépe?



Generic Zion 125


Bezesporu největšími trumfy tohoto skútru budou ve hře o přízeň zákazníka nevšední design a velice rozsáhlá síť prodejen a servisů.



BMW R 1200 GS versus konkurence
Moto Guzzi Stelvio 1200 8V / KTM 1190 Adventure / Kawasaki Versys 1000 / Honda Crosstourer / Aprilia Caponord 1200 / Triumph Tiger Explorer / Yamaha XT 1200 Z Super Ténéré / Ducati Multistrada 1200
Na tomto místě jste měli původně číst první velký test R 1200 GS z jihoafrického testování, na které byla naše redakce pozvána. Vzhledem k tragickým okolnostem – na testování zahynul náš britský kolega Kevin Ash – BMW celou testsession zrušilo. Podívejme se tedy na novinku z trochu jiného pohledu.

Zapadlá legenda: Kawasaki 750 H2 Mach IV

1968. Rok květinových dětí, Woodstocku. Nicholson a Fonda točí právě Easy Rider, Apollo 8 se dostává na orbitu Měsíce, Led Zeppelin vydávají nejlepší prvotinu všech dob a k nám přijíždí na dlouholetou exkurzi spousta ruských tanků. Kawasaki představuje model 500 H1 Mach III.


Exkluzivně: ZPmoto ZPsport 449
Vzpomínání na klasickou řeč tvarů a přehlednou techniku je v současnosti žádaným artiklem. V oblasti off-roadů jde s dobou ZPsport 449 jakožto terénní stroj v povedeném retrostylu, který pochází ze Sapavy (německy Zschopau) a navazuje tak na zlaté časy MZ.

Produktový test: Sportovní integrální helmy
Jak si vedou helmy profesionálních jezdců v tvrdém každodenním silničním a dálničním použití, co ukážou na zkušební stolici? Náš test helem odhalil nejednu překvapivou skutečnost.

Endurotrénink, 4. díl
zimní jízda
Opakování je matka moudrosti, říká se a v našem případě to platí dvojnásob. Konečně jsme se dočkali slušné sněhové nadílky a dostali tak šanci zopakovat si ve ztížených podmínkách vše, co jsme se dosud naučili. I na sněhu se lze totiž za řídítky hodně přiučit a je škoda, že na rozdíl od severské endurošpičky u nás sníh znamená konec ježdění.


Dlouhodobý test: V-Strom extreme 2013


V čísle 2/2013 jsme vám slíbili, že náš dlouhodobě testovaný V-Strom nebude zahálet ani v zimě. Jakmile se venku udělalo rozumně, šli jsme do toho. A byla to fakt…


Cestopis: Motorkářským průvodcem po Asii
Je to už mnoho let, co jsem byl v indickém Ladaku jako průvodce motorkářského zájezdu poprvé. Jel jsem tenkrát se svým kamarádem a šéfem Honzou „Ode“ Odehnalem, který tyto zájezdy pořádá v rámci své malé, mírně šílené cestovní kanceláře Rajbas. Vůbec mu nevadilo, že jsem doposud vodil jen pěší klienty po horách a že jsem si velkou motorku koupil až na stará kolena před rokem.

Čtenářský test: KTM 690 Duke
Nuda, málo radikální, příliš hodný bike. První ohlasy na nový Duke 690 byly na fórech motocyklových serverů celkem vlažné, přestože nás i ostatní kolegy z branže tento motocykl překvapil vysloveně pozitivně. Rozhodli jsme si to tedy vyříkat a pozvali vedení KTM CEE a čtyři z vás, čtenářů, k celodennímu testování.

Sport: Testy MotoGP – Sepang
Dlouhá zima skončila, do akce se vydali nejlepší z nejlepších. 24 vyvolených pilotů šampionátu MotoGP zahájilo přípravu na sezonu 2013.


Lidé z padoku: Zdeněk Plašil


A je tu třetí díl našich rozhovorů s lidmi z padoku závodních motocyklů. Tentokrát jsme si sedli a popovídali se Zdeňkem Plašilem, který je již deset let mechanikem týmu z mistrovství světa Supersport.


Finále: Palatina Thunderbird Sport R
Jako na potvoru se můj bike kousl právě tady, kousek od hranice s Francií. Naštěstí tu znám jednoho typa, který se v britských oldschoolech trochu vyzná. Vlastně se v nich vyzná víc než kterýkoli jiný úpravce v mém okolí. Jsem zachráněn!

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist