ktm_unor




Motocykl 4/2012

Nové číslo časopisu MOTOCYKL je právě v prodeji! Čtyřka vychází již tradičně v termínu jarní výstavy, a společně s ní předznamenává dlouho očekávaný začátek sezóny. Zveme vás na malou exkurzi po stránkách, plných zajímavého čtení.

Honda Crosstourer
Honda se chlubí, že s novým Crosstourerem řádně posunula laťku v segmentu cestovních endur – opravdu tomu tak je?

PŘEDSTAVENÍ
Yamaha TMax 530
Nový TMax má větší výkon, agresivnější vzhled a sportovnější podvozek. Vyvstává otázka, zda dokáže těmito zbraněmi pokořit úspěchy svého předchůdce.



SROVNÁVACÍ TEST
Dvouválcové funbiky

Aprilia SMV 750 Dorsoduro
Ducati Hypermotard 1100 Evo
Husqvarna Nuda 900
Co je vlastně větší zábava; jezdit pomalu na ukrutně rychlé motorce, nebo se prohánět rychle na pomalejším stroji? Představujeme vám tři, v žádném případě pomalé, zábavné společníky, kteří se zejména zatáčkami dovedou prosmýkat pekelnou rychlostí.

TEST
BMW R 1200 R Classic
Biky s klasickým vzhledem, jakým R 1200 R bezesporu je, působí v kategorii naháčů, která se ubírá spíše směrem maximálního výkonu a sportovní jízdy, trochu neohrabaně. Ale první zdání může klamat.


PŘEDSTAVENÍ
Ducati 1199 Panigale S

Její úkol je definovaný jednoznačně: být nejrychlejší na závodní dráze. Proto byla Panigale navržena, stvořena s brutální sílou a „vyšlechtěna“ s co nejnižší váhou. Očekávaná s napětím fanoušků a konkurence nyní přichází na scénu.

PRVNÍ DOJEM
KTM 690 Enduro R
Po jednoválcové rošádě u KTM hlásí aktuální stav: všechny modely LC4 dostaly zvýšený zdvih válce a objem 690 cm3 namísto dřívějších 654, které pasovaly v roce 2007 představený agregát do role nejsilnějšího big singlu mezi sériovkami.


SERIÁL: Slavné modely a jejich předchůdci
Harley-Davidson Electra Glide I 1965
Harley-Davidson Street Glide I 2011
V minulém vydání Motocyklu jste si mohli přečíst příběh vývoje jednoválcových bucharů Yamaha Ténéré, v dnešním díle našeho seriálu o legendárních modelech se zaměříme na dva skvosty americké značky Harley-Davidson.


SROVNÁVACÍ TEST: Čtyřválcové japonské nakedy

Honda CB 1000 R Suzuki GSR 750 Yamaha FZ1
Pro toho divokého FZ1, pro támhletoho, který má rád vydatný zátah odspodu, CB 1000 R a pro tebe, ty pokročilý začátečníku – GSR 750. Že jsme už v perexu prozradili výsledek testu? Nevadí, alespoň máme důvod udělat to trochu jinak.

SERVIS OJETINA
Exotické biky a youngtimery do 50 000 Kč

Poslední dobou máme ve zvyku považovat za exotické pouze výrobky jako CR&S DUU nebo některé ostře limitované edice od Bimoty a MV Agusty. Jsou tu však i další, ne tak oslavované, ale taktéž zajímavé motocykly, a právě proto jsme vyhledali těchto devět neotřelých ojetin.


ZAPADLÉ LEGENDY
Honda Valkyrie Rune

Valkýry (Valkyrie) jsou podle severské mytologie dísy, které s nornou Skuld vybírají na bitevních polích duše padlých válečníků hodných Valhally, kterým se pak říká Einherjové. Jejich samotné jméno pochází z tohoto údělu… (zdroj: Severské mýty, R. I. Page, 2007).


PORTRÉT
Steve McQueen

Steve McQueen je prostě „cool“, a ačkoliv je již více než třicet let po smrti, jeho popularita neustále roste. V paměti nás všech zůstává nejen jako skvělý herec, ale také jako člověk, který žil doslova na plný plyn.



PRODUKTOVÝ TEST
Nabíječky baterií

V minulém čísle Motocyklu jste si mohli přečíst velký test motocyklových baterií. Jeho nemalá část byla věnovaná i péči o akumulátory, ke které neodmyslitelně patří nabíjení. Na následujících řádcích vám přinášíme test devíti různých nabíječek, které vám zajistí stále dobré napětí.

CESTOPIS
Nový Zéland

Když první Maoři připluli na svých kánoích z Polynésie, nalezli zemi, s jakou se dosud nesetkali. Tento izolovaný a jedinečný svět nazvali Aotearoa, což znamená „země dlouhého bílého oblaku“, protože mohutné sopky se často balily do mlhy a do dálky se táhla pohoří se zasněženými štíty.

REPORTÁŽ
Elefantentreffen 2012

Na poslední guzzi akci jsme si tak povídali, co nás ještě čeká a nemine, a přišla řeč na Elefantentreffen… A tak jsme po nějakém tom žejdlíku piva došli k závěru, že tam bychom rozhodně chybět neměli.



ZAOSTŘENO NA TÉMA
Výroba motocyklů BMW

Další díl našeho seriálu o výrobě motocyklů se věnuje berlínskému závodu BMW a přináší dva nové aspekty: výrobu motocyklů a zacházení s rozmanitou nabídkou speciálního vybavení.

ROZHOVOR
Jakub Kornfeil

Jakub Kornfeil se připravuje na svou třetí sezonu v Grand Prix, premiérovou na čtyřtaktním motocyklu, což bylo samozřejmě impulzem k tomu, dostihnout ho a položit mu několik otázek.



FINÁLE
Royal Enfield 500 Clubman/Continental EFI

Václav je fotograf. Motocykly má rád, ale mnohem raději fotí lidi. Jejich tváře, upracované ruce, stárnoucí těla. A nejraději černobíle. Václav je romantik, a proto si rozumíme – být romantik je totiž nutný předpoklad k tomu, abyste si mohli s „enfieldy“ vůbec něco začít.

Motocykl 4/2012 je v prodeji od středy 7. března 2012 za 79,90 Kč (3,95 €).
Roční předplatné 720 Kč, dvouleté předplatné 1440 Kč, mimořádná sleva na roční předplatné pro držitele karet ISIC, ITIC, ALIVE za cenu 492 Kč!
Kontakt předplatné: mc@predplatne.cz
www.motocykl-online.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist