husqvarna_svartpilen_801_2




Motocykl 3/2013

Konečně retro, které funguje! Honda CB1100 nás překvapila svými jízdními vlastnostmi a finišem, tady strčí do kapsy mnohem dražší biky. Nová California 1400 jakbysmet – krásný, moderní bike nepostrádající typické guzzí charisma. Pro mladé střelce s řidičáky A2 jsme otestovali čtyři adepty na bike snů, svezli se na malém WR125 a velkém Exploreru 1200 a rozloučili jsme se se starým, a za nás pořád skvělým „Advíkem“ 990. Neméně důležité: vyměnili jsme grafika a zavedli zostřený dozor, tiskařský šotek má utrum. Zachovejte nám přízeň. Redakce MC


KTM 1190 Adventure/R

Ferda Mravenec, trakce všeho druhu
Žezlo pána výletů u KTM přebírá 1190 Adventure, který má našlápnuto stát se opět nejlepším ve třídě, a to možná i na dost dlouhou dobu.

Honda CB1100
Zapomeňte na retro!
Honda to vzala pěkně po svém a postavila na 18palcová kola retro, které k minulosti odkazuje maximálně tak svými křivkami. CB 1100 je zcela současný bike a naznačuje, kudy by se mohl trh s motocykly v budoucnosti ubírat.


Moto Guzzi California 1400

California dreamin´
„Když listí zhnědlo a obloha dostala šedivý nádech,“ tak si v roce 1965 snila kapela The Mamas & the Papas o své domovské Kalifornii. Příznivci Moto Guzzi si nyní mohou notovat o nové Californii s nimi. Ta je totiž veskrze americká, ovšem s velkým italským srdcem!

BMW R 120 G/S
Klasický rock se vrací
Kraftwerk v plné síle, na hlavách trvalé, džínsy „mrkváče“ a u nás navíc bony – pamatujete na osmdesátá léta? Hrůza, já vím. Ovšem motocykly ve střihu osmdesátých let ozdobené trikolorou se začínají zase objevovat. A moc jim to sluší.


Žhavé biky pro začínající

Honda CBR250R
Kawasaki Ninja 300
KTM 200 Duke
Suzuki Inazuma 250
Od 19. ledna mohou osmnáctiletí jezdit s řidičákem A2 na strojích do 35 kW. Vybrali jsme čtyři rozdílné zástupce nižší objemové třídy, zajímá nás, co nabídnou mladým, jakož i jejich otcům.
Yamaha WR125R
Je to rebel!
Na svých webových stránkách se Yamaha hrdě pyšní, že malé objemy pro ni nejsou okrajovou záležitostí, ale opravdovou výzvou. Což je zase opravdová výzva pro nás – proklepli jsme si ji.


Jednoválcová endura pro každý den
Husqvarna TR650 Terra
Yamaha XT660R
KTM 690 Enduro R
S novým modelem TR650 Terra vkročila Husqvarna do okruhu „dual sportovních“ motocyklů, které zvládnou každodenní provoz, ale dokáží i nadšeně pobavit. Jak si stojí vedle KTM 690 Enduro R a Yamahy XT660R?

Honda PCX125/150
Do černého!
Model PCX 125 je nejprodávanějším skútrem v České republice. Je skutečně tak dobrý? A pokud ano, proč nám Honda loni naservírovala objemovou variantu se 150 cm3?



Zapadlá legenda: Ossa 250 Enduro
Vyhrávala, filmovala, zkrachovala a teď ji tu máme zase. Ossa v nové formě!



Triumph Tiger 1200 Explorer
Odhodlaný ostrovan
Plnokrevník působí mnohem vyzrálejším dojmem než 800XC nejen kvůli svým statnějším proporcím, ale i filigránsky vypilovanému designu.



Endurotrénink, 3. díl
Nebojte se náklonu!
Dnes už sice víme, že k ovládání motocyklu bychom řídítka vlastně ani nepotřebovali, že každý motocykl bez výjimky totiž ovládáme přenášením váhy do stran, dopředu a dozadu. Ale jak to vlastně funguje? O tom je další díl našeho endurotréninku.
Produktový test: Tlumiče pro řadu H-D Sportster
U žádného jiného biku nejsou úpravy výfuku tolik potřeba jako u poctivého amerického železa. Sedm výfukových systémů pro Sportster jsme proto podrobili testu. A našli vítěze!



Youngtimer: Yamaha SR500

Krása jednoduchosti
Slíbili jsme vám, že se po všeobecnějším zasvěcení do tématu youngtimerů v minulých číslech v našem časopisu pověnujeme jednotlivým, dnes již kultovním motocyklům. Tím prvním bude Yamaha SR 500.


Cestopis: Gruzie
Nápad s výletem do Gruzie nás s Lukášem napadl jednoho zimního večera, kdy se už nemůžete dočkat konce sněhu, mrazu a břečky. Seděli jsme tehdy samozřejmě v sauně, protože mám rozhodně raději, když je mi teplo než zima.

Interview: tatér Stanley
Mistr jehly a dalších směrů
Dneska se nepodíváme za závodníkem, ale známou osobností. To je věta, která zní ve spojení se Stanleym dost divně, protože by to mohlo vypadat, že začne vyprávět herec, zpěvák nebo muzikálová hvězda. Ale bát se nemusíte, středem pozornosti je motorkář jako málokdo.

Rallye Dakar 2013
Jihoamerický písek přál Despresovi
Na trase mezi Peru, Argentinou a Chile si páté vítězství v kariéře zajistil Cyril Despres, ze životního výsledku se radoval Ivan Jakeš a náš David Pabiška dojel v dobrém tempu s 39. časem.

Finále: Poetické rozloučení s KTM 990 Adventure
Odchází kovboj
Šlépěj vydusanou do země ostrým rakouským dvouválcem vítr prachem jen tak nezavane, stejně jako hluboký otisk té motorky v našich srdcích, motorky, jíž není nic svaté a nic proti srsti. Můj poslední příběh o ní…

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist