husqvarna_svartpilen_801_2




Motocykl 3/2012

Nové číslo časopisu MOTOCYKL je právě v prodeji! Zima je fajn, ale na nás je každopádně až trochu moc dlouhá, obzvlášť když mrzne, až praští, a člověk má nevytápěnou garáž… A tak jsme dali v redakci hlavy dohromady a popřemýšleli, čím si tak to čekání na první jarní paprsky zkrátit a co by mohlo zaujmout i v tomto „motocyklovém nečase“ vás, naše čtenáře. Tady máte malou ochutnávku, nezmrzněte!

PŘEDSTAVENÍ
BMW R 1250 GS LC

Už není cesty zpět. To, že na letošní výstavě v Miláně nebyl představen kapalinou chlazený boxer od BMW, neznamená, že se na vývoji takového motoru v Bavorsku usilovně nepracuje. Naopak, dokonce se i testuje a to neznamená nic jiného, než že dřív nebo později se vzduchem chlazené „géeso“ stane historií.

PŘEDSTAVENÍ
Kawasaki Versys 1000

S rozhodností sobě vlastní Kawasaki představila světu cestovní enduro osazené řadovým čtyřválcem. To už chce odvahu!
PŘEDSTAVENÍ
KTM 690 Duke

Jednoválce jsou out? KTM chce vyšším výkonem, sériovým ABS a výhodnou cenou přesvědčit všechny, že out jednoznačně nejsou.


SROVNÁVACÍ TEST
Cestovní motocykly

Pětadvacátý poledník prochází přímo středem Helsinek a jen těsně míjí estonské hlavní město Tallin, právě to je také nejvýchodněji položené místo, kam se redaktoři Motorradu a Motocyklu dostali během testu cestovních korábů. Příběh sedmidenní okružní jízdy okolo Baltského moře právě začíná!
TEST COMPACT
Husqvarna TE 250

Tohle musí být Husky! Málokteré endurko se vodí tak samozřejmě a je tak hodné vůči méně zkušeným jezdcům jako nová dvěstěpadesátka tohoto italsko-německého výrobce.


SROVNÁVACÍ TEST
Honda CBR 600 F a Yamaha XJ6 Diversion F

Honda a Yamaha jsou značky, které po léta takřka neotřesitelně vévodí tabulkám prodejů nových velkých motocyklů v ČR. Možná vás bude zajímat, jaké typy strojů přitahují největší zájem kupujících. My to víme, jsou to biky, jako je Honda CBR 600 F a Yamaha XJ6 Diversion F.
TEST
Ducati Monster 1100 Evo

Pojďme rovnou k věci: Tenhle vyšlechtěný Monster je bezesporu tím nejlepším, co jsme mohli v uplynulé sezoně otestovat. A to z následujících důvodů.

ZAOSTŘENO NA TÉMA
Slavné modely a jejich předchůdci

Vážení čtenáři, tímto článkem startuje náš nový seriál pojednávající o věhlasných výrobcích motocyklů, o jejich slavných modelech a předchůdcích těchto modelů. Otázka je jasná: kolik technických řešení a charakteru z dřívějších dob v sobě ještě dnes ukrývají moderní stroje?
TEST
Honda Vision

Honda Vision je levná, konstrukčně jednoduchá, ale rozhodně ne špatná. Dobře si na tu chvíli vzpomínám – na redakčním dvorku se nám tehdy naparovalo několik „adrenalinových krasavic“, ale já vždy po vypnutí počítače intuitivně sáhnul po klíčkách od Hondy Vision. Divné, viďte?

SERVIS OJETINA
Japonský Fat Boy

Kvalitní, klasický, s kloubovým hřídelem – čistě teoreticky má Intruder nejlepší šanci stát se spolehlivým partnerem na celý život. Zanedbaná péče a servis však dokážou i na takto robustním stroji zanechat nesmazatelné stopy.
ZAPADLÉ LEGENDY
Yamaha TRX 850

Vypadá jako výtvor Itala, jako Ducati Supersport té doby, přesto byl jejím pravým stvořitelem uspěchaný lid japonského souostroví. Znalcům netřeba Yamahu TRX 850 dlouze představovat, těm ostatním přijde malé osvěžení paměti vhod.

NAŠE HITY 2011
Dneska se špatné motocykly nedělají – to je prostě fakt. To ale neznamená, že jsme byli ze všech testovaných biků na větvi. Nebyli. Naše názory na některé motocykly se diametrálně liší, a to je dobře. Ostatně, přesvědčte se sami.
PRODUKTOVÝ TEST
Motocyklové baterie

Otestovali jsme pro vás celkem deset různých baterií, abychom zjistili, která je nejlepší a nejspolehlivější. Vždyť právě slabá nebo úplně vybitá baterie dokáže pořádně znepříjemnit výlet, nebo dokonce dovolenou.

CESTOPIS
Jižní Amerika II. část

Po více než třech týdnech v Peru a Bolívii se zaslouženě prokousáváme na jih.
A to doslova – čeká nás totiž země nejlepších steaků a lahodného vína, Argentina.
ROZHOVOR
Ondra Ježek a Lukáš Pešek

Povídali jsme si o MotoGP, povídali jsme si o WSBK, ale trochu jsme zapomněli na to, kde naše vlajka vlaje nejvýš, tedy na mistrovství světa supersportů.

REPORTÁŽ
Dakar 2012

Nejtěžší a nejobávanější závod této planety se počtvrté v řadě odehrál v Jižní Americe. Andy i rozpálená Atacama prověřily bezmála dvě stovky motorkářů a tři desítky čtyřkolkářů.
FINÁLE
Honda VTR SP-1

Chtěli jste někdy vidět Rossiho na litrovém dvouválci? Opravdu? V letech 2000–2002 zde taková možnost byla, Rossi se proháněl na Hondě VTR SP-1 nejen během vytrvalostních závodů v Suzuce v roce 2001, ale také po ulicích Londýna, kam uprchl před zástupy fanoušků okupujících jeho italská sídla.

Motocykl 3/2012 je v prodeji od středy 8. února 2012 za cena 79,90 Kč (3,95 €)
Roční předplatné 720 Kč, dvouleté předplatné 1440 Kč, mimořádná sleva na roční předplatné pro držitele karet ISIC, ITIC, ALIVE za cenu 492 Kč!
Kontakt předplatné: mc@predplatne.cz
www.motocykl-online.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist