yamaha_demo_tour




Motocykl 12/2014

Z Milána přinášíme reportáž o všech důležitých novinkách příštího roku. Jednu z nejrychlejších jsme již vyzkoušeli – ve Španělsku jsme testovali nové BMW S 1000 RR. Pro toho, kdo má styl, je připraveno velké srovnání čtyř café racerů. Otestovali jsme také nová endura Husqvarna, nechybí rozhovory s Kamilem Holánem o kouzlu roadracingu nebo s redakčním trenérem Jiřím Heiníkem o tom, jak přes zimu neztratit jezdeckou formu. Vyzkoušeli jsme také 12 endurohelem, které kromě náročné cesty prošly i přísným crash testem. To vše a mnohem více najdete v novém Motocyklu 12/2014.

Pod lupou: Suzuki GSX-S1000
Suzuki se vstupem do třídy litrových streetfighterů dlouho váhala. Nakonec se odhodlala a s modelem GSX-S1000 do toho „praštila“. Jaké zbraně plánuje bike z pokrevní linie legend jako GS750 či GSX1100S Katana v boji s nemilosrdnou konkurencí použít?

EICMA 2014
Už před měsícem mohli v Kolíně nad Rýnem návštěvníci Intermotu registrovat velmi pozitivní vývoj v motocyklové branži. Nebývalý příval novinek a velmi dobrá atmosféra nás po „hubených“ letech čekaly i na milánské Eicmě 2014.


Představení: BMW S 1000 RR 2015
S 1000 RR bylo od počátku výkladní skříní vývoje BMW Motorrad kloubící v sobě absolutní smysl pro rychlost a nejmodernější technologie. Němečtí inženýři však neusnuli na vavřínech a naservírovali nám zbrusu novou evoluci této čtyřválcové střely. Je opravdu o tolik lepší, jak tvrdí?

Představení: Husqvarna 2015
Sveřepě a umíněně jde Husqvarna za svým cílem stát se světovou off-roadovou velmocí. Člověk by si až mohl myslet, že se tu odehrává bratrovražedná válka modrých a oranžových. Ve Sverepci jsme tentokrát byli otestovat ty modré.
Srovnávací test: Café racery
BMW R nineT
Horex VR6 Cafe Racer 33 ltd.
Moto Guzzi V7 Racer
Triumph Thruxton
Tyto café racery vás neomráčí nesmyslným výkonem ani hi-tech elektronikou, ale zato s nimi zažijete čistou radost při řízení nádherného stroje. Kvarteto výrazných motocyklových charakterů spojují silné emoce. V čem se ale liší zážitky za jejich řídítky? Odhalili jsme zbraně, které používá každý ze čtyř exkluzivních racerů v závodě o vaši přízeň.

Test: Honda Crosstourer
Postavou a vzhledem budí respekt, přívětivostí a účelností se však nevymyká standardu, na který jsme u Hondy zvyklí. Během testu na asfaltu i mimo něj jsme přicházeli na chuť Crosstoureru s poloautomatem DCT. Podařilo se?


Test: Beta RR 300 Racing 2015
Po toskánském představení jsme dostali možnost otestovat novinky Beta také na domácí půdě. Nechyběla mezi nimi ani tovární verze královské třídy dvoutaktů – RR 300 Factory.

Ojetina: Yamaha FJR1300

Dynamický cesťák vstoupil na trh v roce 2001 a pobláznil nejednoho vyznavače svižných dálkových přesunů. Za dobu své existence ujel dlouhou cestu, během níž si ale zachoval svou tvář… Jaká je nadčasová Yamaha v ojetém stavu?



Produktový test: Endurohelmy
Dvanáct univerzálních přileb na cestovní endura stojí před těžkým úkolem – musí jak obstát při vysoké rychlosti na dálnici, tak zvládnout jízdu v terénu a nakonec přestát zpřísněné nárazové zkoušky. Endurohelmy mají být všestranné jako motocykly, na kterých se používají. Jak je tomu ale ve skutečnosti? Náročný test s několika solidními výsledky, dvěma propadáky a překvapivým vítězstvím.

Roadtrénink, závěr: Rozhovor s trenérem
Rozhovor s trenérem časopisu Motocykl nejen o tom, jak se stát dobrým pilotem nebo proč Češi nechtějí v zimě trénovat.

Reportáž: Yamaha Offroad Experience 2014
Když jsem dostal nabídku zúčastnit se víkendové tour v sedle mé srdcové Yamahy WR450 v malebném prostředí jadranské riviéry, neváhal jsem ani minutu. Ty každodenní, tak neodkladné pracovní povinnosti musí prostě počkat!

Reportáž: Wheels & Waves
Celý minulý půlrok jsme strávili stavěním našich dvou nových motorek Slave 3 a 4. Protože projekt si vezme tolik času, kolik na něj máš, dali jsme si jasný termín jejich dokončení těsně před začátkem kultovního setkání Wheels & Waves ve francouzskem Biarritzu. A i tak to byl porod.


Youngtimer: Honda VF1000R
V roce 1984 měla otočit svět superbiků naruby. Bolidu s vidlicovým čtyřválcem se to však nepodařilo. Proč?




Lidé z padoku: Kamil Holán
Když zrovna nepřebaluje mimina nebo nefinišuje do noci v práci, závodí – a to velmi dobře. Zeptali jsme se trojnásobného otce Kamila Holána, vítěze legendární Manx GP a špičky českého roadracingu, jak to všechno zvládá.

Finále: Egli-Kawasaki MRD1
Jeden z pěti dochovaných exemplářů. Stáří 32 let, cena 55 000 eur, výkon 220 koní, maximální rychlost 300 km/h. Asi mám zaděláno na infarkt.



MOTOCYKL 12/2014 vychází v pátek 14. listopadu
• Veškeré informace na www.motocykl-online.cz nebo na www.facebook.com/motocyklonline
• Předplatné na www.predplatne.cz
• Časopis vychází také elektronicky na portálech: cs.publero.com www.floowie.com/cs a www.wooky.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist