globalmoto_duben_nolan




Motocykl 11/2012

Novinky, novinky, novinky… Kolínský Intermot 2012 je za námi a my vám z něj přestavíme ty největší pecky, abyste si na ně mohli v klidu udělat vlastní názor. Hned úvodem vám přinášíme první test nového erkového „Advíka“ od KTM – nebudeme nic prozrazovat, ale je to fakt masakr… No a abyste se v zimě nenudili, dali jsme dohromady partu aktuálních naked biků střední třídy a řádně si je proklepli – a našli toho nejlepšího. A to samé jsme udělali s čím dál populárnějšími maxiskútry. Užijte si je s námi, jsou fakt cool!

Novinky 2013
První představení nových modelů pro rok 2013. To nejlepší z Intermotu naleznete již v tomto vydání Motocyklu!

Představení: KTM 1190 Adventure R
Naši čtenáři již nějakou dobu vědí, že KTM chystá pod označením 1190 R nový model Adventure. Nyní ale máte jedinečnou a exkluzivní možnost přečíst si, jak se v sedle nového, silného dvouválcového endura jezdí.

Test: Yamaha WR 125 X
Jen pro mladé, nebo i pro ty, co už vědí? „Olítat“ a prodat, nebo gymnastikou opepřený návrat ke kořenům jednostopé jízdy?
Test: H-D V-Rod 10th Anniversary Edition
Testovali jsme speciální edici sériového „dragu“ ze zámoří…

Srovnávací test: Naked biky střední třídy

Honda Hornet 600
Kawasaki Z 750 R Black Edition
MV Agusta Brutale 675
Suzuki GSR 750
Triumph Street Triple R
Yamaha FZ8 WGP 50th Anniversary

To, co lidé při jízdě cítí, je minimálně stejně důležité jako to, na čem jedou. A to platí i pro tyto lehké stroje pro jezdce razící aktivní styl jízdy, které se cenově pohybují do 255 tisíc korun a jako výkonový strop ctí hranici 110 koní. S příchodem zbrusu nové MV Agusty Brutale 675 dochází k velkému střetu kultur i filozofií techniky: dva evropské tříválce proti čtyřem čtyřválcům z Japonska.


Designbox Ladislava Škody: BMW F 700/800 GS 2013

Osobitý všeuměl střední kubatury, který oslavil debut roku 2007, na sebe okamžitě strhl pozornost všech příznivců cestování divočinou, jimž nepřipadalo dvanáctkové GS dostatečně akceschopné anebo cenově dostupné…


Test: Honda Crosstourer
Honda posílá do souboje cestovních endur skutečně kus pořádného japonského železa. Nebo snad plastu?

Srovnávací test: Velké skútry do 700 cm³

BMW C 600 Sport
Honda Integra
Yamaha TMax


Dostatečný výkon, bytelný podvozek, snadné ovládání a nohy v suchu – velké skútry dneška si pojem jednostopé vozidlo interpretují po svém. BMW a Honda letos přinášejí do této oblasti motorismu závan čerstvého vzduchu.


Zapadlé legendy: Rokon Trail-Breaker

Kdejakého bikera budí ze spánku hrůzné noční můry. Strmý stoupák. Balvany. Zákeřná vrstva listí a napravo – hluboká rokle. Touha najít odvahu vítězí nad rozumem, předloktí se zalamuje za plynem a tady to celé začíná, vzápětí končí. Ze svahu byla pokořena ani ne polovina…


Seriál – slavné legendy a jejich předchůdci:
Triumph Trident T160 V a Triumph Speed Triple 2011

Triumph se v roce 2012 ohlédl do 110 let trvající motocyklové historie. Do roku 1968 byly motocykly značky Triumph rychlé sportovní dvouválce. Dnes je ale značka spojována spíš s famózními tříválci. Zapátrejme tedy po jejich stopách.

Servis ojetina: Suzuki Bandit 650/S 2005–2012
Kultovní šestkový Bandit šokoval za posledních sedm let hned dvakrát. V roce 2005 se z něj stala šestsetpadesátka, o dva roky později nový objem nadobro zahalil vodní plášť.

Speciál: Srovnání sportovních a cestovních pneumatik
Kombinace rozměrů 120/70 a 180/55 je populární a zahrnuje značné množství typů motocyklů: všestranné stroje vhodné pro cestování, šlachovité naked biky, supersportovní šestistovky. Fajn, ale co na ně obout? Sportovní, nebo cestovní pneu? Zde jsou rady k obutí pro každý den.



Tip na trip: Jižní Morava

V minulém čísle jsme naše putování zakončili na půvabném renesančním náměstí ve Slavonicích. A právě v okolí Slavonic se nachází jedna z nejlépe zachovaných obranných pevnostních linií „první republiky“, která by neměla naší pozornosti ujít.


Cestopis: Skandinávie, 1. díl
Je tam zima a často prší. Samé lesy a roviny. Mraky komárů. Motorkářsky impotentní krajina. Tyto věty jsem často slýchal od svých přátel při samotné zmínce o mé dlouho plánované cestě na severní konec Evropy. Lidé by měli mít své sny a plnit si je, protože žijeme jen jednou…

Představení: KTM MX modely 2013
Rok 2013 znamená pro oranžové off-roady pořádnou kupu inovací. Při detailnějším prozkoumání terénních kačen zjistíme, že ty nejzásadnější upgrady zaznamenaly především motokrosové speciály 250 a 450 SX-F.

Sport: MotoGP v roce 2013
Sezona MotoGP 2012 se pomalu chýlí ke svému konci, což tradičně znamená, že přestupový kolotoč je v plném proudu. Podívejme se tedy, jak bude ta příští vypadat z hlediska jezdeckého složení.

Finále: Yamaha FZR 400 CR
Nechtít se honit za výkony neznamená nesvézt se občas rychle. Spokojit se s malým objemem neznamená spokojit se s málo válci. Čtyřválcové „cafíčko“ z roku 1986 přijíždí!

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist