yamaha_demo_tour




Přestupky a pokuty

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Interceptor (108) napsal 11.03.2011 v 14:57

Dobrá diskuze . Čistě můj názor na "ujížděče"...s lehkou nadsázkou řečeno... rovnou střílet, než zmrzačí někoho kdo byl na špatném místě ve špatný čas.

makes222 (0) napsal 11.03.2011 v 14:50

este ze moja kawa z 750 ma 25kw v tp aj v skutocnosti takze ked ma zastavia pekne pozdravim a poviem nech sa paci a ked mi povie treba dat motorku na analizu zaradim stupen jedna a tak prasim do pi.. ze ani ma videt nebude

Georgik (76) napsal 11.03.2011 v 14:38

Koukám, že se nám tu praporčík NIAU pěkně rozjel, nebudu komentovat vše, snad jen ten slovník, který tu coby policista užívá (debil, atd.), jestli Ty nebudeš ten, co mě domluvou poslal do pr... nebo to bude za dva tisíce (jen proto, že jsem si na naprosoto prázdné silnici v obci dovolil zastavit v protisměru), a ještě jsem si dovolil požádat o 2minuty strpení, že jen vyložím dítě, aby nemuselo přecházet silnici!!!. Když jsem se pak ohradil proti tomu, jak se mnou jedná, to bylo pozdvižení. Nebo tuhle, když (mimochodem) dopraváci mě zastavili a tvdrdili, že mě viděli ve zpětném zrcátku, jak jsem nezastavil na stopce, samozřejmě mi neměli co dokázat, nemluvě o tom, že to byl nesmysl, tak mě aspoň prolustrovali a dali mi dejchnout. Super zábava s třema dětma v autě, hned jsem se cítil chráněn a "pomáhán". Takže pane NIAU, Vy "na straně zákona", udělejte si laskavě pořádek u Vás a pak poučujte. Nikdy v minulosti jsem neměl s policajtama problém, ale to jak se v poslední době (určitě ne všichni) chováte na silnici Vy, ochránci, je k pláči. Rychlostní limity? HAHAHAHA. Každou chvíli mě předjede Octávka minimálně kilodvacet bez majáků. Že byste se obtěžovali s parkováním? Necháte to stát, kde se Vám zlíbí. Jediná motivace většiny tydýtů v uniformě, je odsloužit nejnutnější a pak brát výsluhu a ještě se sr.., že dostáváte málo. Už aby byly ústavy či rezervace pro Vás, soudruzi v modrém. Ještě jednou se omlouvám všem opravdovým a slušným policistům.

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 14:19

pehor: ano s tím volnem na silnici souhlasím, já bych to bral ... na motorce by si jel volnou krajinou a kochal se jak ve státech USA a v práci bychom nemuseli věčně stát u cesty

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 14:18

pehor: to mám na mašině i já strach ... vím že v blbé zatáčce, na písku, dírách a podobně je lepší jet velmi opatrně ale prostě daleko větší strach mám z těch dementů za volantem ... jsem toho názoru že ať jedu čímkoliv tak se nikam neseru, nespěchám a klidně hodím blinkr doprava a řeknu si "jeď debile, zabi se, ja si zdovolením projedu kolem té nehody" ... jak už jsem řekl, lidi se chovaj jak prasata a na to zákony nejsou a ty co ano tak bych se mohl vysrat chodit někde po soudech nebo komisích ... pro člověka co dostane za to 300 flastr a vydělá měsíčně 300 000 se mi jen vysměje a život je krátkej ...

pehor (0) napsal 11.03.2011 v 14:16

Ale na silnici by zasejc bylo pěkně volno... :)

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 14:15

natrium: to je mentalita lidí, českej člověk na silnici především ... měli by se udělat i ústavy pro debily, ale představ si jak by ty budovy musely být velké

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 14:13

BESIP = bezpečnost a plynulost silničního provozu, přesně v tomto pořadí a jak se říká spěchej pomalu ( na motorce to platí dvojnásob ) ... samozřejmě defenzivní jízda našemu tupému národu nic neřekne, to jsou marné diskuze ... pokud se někdo něčeho dopustít tak se to řěší, ale kdybych měl lítat za každým volem co trošku nedal blinkr tak nedělám nic jinýho ( jak už sem předtím naznačil, právní úprava ČR která mimo jiné stojí úplně za hovno, mi ani neumožňuje řešit někoho precedentně, páč pokud nemám 100% že mám pravdu já jakožto na straně zákona kterej v tomhle případě je na prd, tak to ani řešit nebudu ... tak to u policie chodí, přece se nebudeš pouštět do něčeho co ti zákon neumožnuje a různé kličky v něm pak akorát z tee ten řidič udělá debila a nic se tím nevyřeší, v tomhle mi prostě budeš muset věřit že děláme co je v našich silách ... ale s tím blinkrem ti rozumím, ale jak říkám, zákon má trhliny v mnoooooha místech a pokud nemám 100%ně pravdu, nemuzu toho cloveka ani seřvat že jezdí jak kretén.

pehor (0) napsal 11.03.2011 v 14:11

Najezdím na motorce dostdost po Brně, protože je to rychlejší a zaparkuju. Vím, kde si můžu dovolit vjet mezi stojící auta a kde to prostě bezpečný není, tkaže se snažím chovat slušne, ale velmi často se potkávám s tím, že jak auto vidí motorkáře a je frustrovanej z toho, že on musí čekat v koloně a motorka ne, tak při nejbližší příležitosti mi najede ke středu silnice, abych ho nedejbože nepředjel. Vždycky si říkám: "tak co, je ti líp?" :)

natrium (0) napsal 11.03.2011 v 14:11

S tou bezohlednosti a zapomenutou etikou je to hruza, jenze to by se muselo vyucovat asi v autoskole jak prvni pomoc, jinak reseni nevidim :(
Na jih je to obecne sice lepsi, ale jsou i vyjimky, napr. kdyz v noci jedes po rakousky dalnici a pi..s pred tebou v aute te nepusti pred sebe, jede v levym a kdyz zkusis do prava, najede taky, navic te pravidelne á 2min. ohodi ostrikovacem.
Lidi jsou ruzni, v pohode i svi.e

natrium (0) napsal 11.03.2011 v 14:03

Hm, to chápu, že nejsou ve 30ce ve stresu, ale stresujou dalsich deset lidi za sebou, ktery spechaj nebo alespon chteji nekam dojet rozumne, a situace predjet neumoznuje. Nebo tuhle na dalnici - do kopce se starou felicii v rychlym pruhu, v pravym nikdo a i pres svetelny klakson, pak i zvukovy nic, kamiony jsou vec druha. Co s tim? Pak to vypada tak, jak ukazujou v tv, coz osobne odsuzuju, ale nasere to.
S tim lepenim na prdel je to taky hruza, obzvlast, kdyz se jede normalne, ale nekdy neni proste zbyti, kdyz se šine a na upozorneni nereaguje, a davat je z pravy strany pokladam za silenost.
S tim blinkrem jsem to samozrejme myslel rozumne. Casto se mi stane, ze v obci auto prede mnou hodi blinkr a hned zaboci, nebo zaboci bez blinkru, minulou sezonu dokonce si dedous najel na kraj silnice az do sterku a pak bez blinkru odbocil na druhou stranu.
Chapu, ze musite byt objektivni a poradne zhodnotit situaci, jen by mozna stalo zato jednat - zastavit je a vyridit byt jen domluvou, ale mozna placam a ostatnim tohle zhodnocovani neprijde jako nevsimavost nebo lenost.

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 13:57

pehor: na dálnici je to myslím 80 km/hod. a nebo ještě tam kde je ta modrá kultá značka s rychlostí (příkazová značka s číslicí rychlosti kterou se musi minimálně jet na daném úseku, pokud si z hladiska bezpečnosti nebo jiné situace nevyžáda aby se jelo pomaleji) ... co se týče bezohlednosti tak to vidím dnes a denně .. spíš mi přijde na hlavu jak lidi předjíždí jedoucí motorku s menším odstupem než třeba cyklistu a přitom to na mašině háže xkrát víc ... nehledě na to že nikdo nečumí do zrcátek ( má 3 jída v autoškole - borec vypálil autem z krajnice zaparkovanýho auta a nečuměl do zrcátka)

kleiny (51) napsal 11.03.2011 v 13:53

díky za odpověď

pehor (0) napsal 11.03.2011 v 13:52

Ohrožování plynulosti a bezpečnosti silniční dopravy pomalou jízdou je myslím sankcionováno akorát na dálnici, kde naložená stará Avia jedouce 40 kmh prostě nemá co pohledávat i když dle techničáku na tuto komunikaci smí.
(mě na silnici sere akorát lidská bezohlednost a to jak u motorkářů, tak u plechovkářů - stačí vyjet za hranice na jih, nebo západ a jezdí se tam hnedle úplně jinak.. lidi tam taky jezdí rychle, ale daleko ohleduplněji jeden ke druhému)

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 13:50

kleiny: *dodatek* jsou to ale oba stejné přestupky a stejné rozmezí sankcí

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 13:49

kleiny:
1.) policisté na to nekašlou, policisté o tom nerozhodují, policisté musí věc zadokumentovat, zjistit všechny informace a pak se věc oznamuje na správní orgán ( tady to je odbor dopravy příslušného města) a ti rozhodují a vynáší verdikty
2.) podle § 22/1 e) 1. zák. č. 200/1990 Sb. se dopustí přestupku ten kdo řídí motorové vozidlo a není držitelem příslušné skupiny nebo podskupiny řidičského oprávnění ... takže jestli máš papíry na malou a řídíš neomezenou, tak oprostě nemáš oprávnění řídit ten stroj kterej řídíš, je to stejný jako bys neměl papíry ani na tu malou, prostě pokud řídíš něco na co emáš oprávnění doupouštíš se tohoto přestupku ... je to stejný jako když máš papíry na auto a řídíš autobus, nebo pokud nemáš papíry na nic a jezdíš něčím ... mimochodem je za to pokuta od 25 000 Kč do 50 000 Kč a zákaz činnosti od jednoho roku do dvou let (tohle dostaneš od správního orgánu ) ... samozřejmě tě zajímá co z toho ovlivní víc výši pokuty ... výši pokuty ovlivní spousta věcí, tady konkrétně hlavně nebezpečnost takového jednání pro společnost ... o tom rozhoduje přestupková komise a dycky se rozhodnou jinak, takže na tohle ti nikdo přesně neodpoví ... tyhle dvě srovnání co zde popisuješ jsou prakticky stejné, ale dle mého názoru to první je trochu závažnější protože můžeš jet s neomezenou mašinou s kterou muzes udělat vic škody a je to více nebezpečné pro společnost ... ale to je jen můj názor, rozhodně nechci nějak komentovat nebo hlásat rozhodování přestupkové komise.

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 13:36

natrium: nějak jsem nepochopil frázi "zvítězí lenost" ? pokud někdo nedá blinkr je to možný oflastrovat do 2000,- bez bodu - záleží na konkrétní situaci ( podle zákona bys měl dávat blinkr dycky při změně směru jízdy, takže pokud nejezdí člověk s pákou na volantu měl bys i na těch našich dírách přo jejich kličkování dávat blinkr ... což je samozřejmě pičovina a na spoustě místech je blinkr spíš ke škodě ... takže záleží na konkrétní situaci ... a pokud jede někdo 30 km/hod. ? pokud to není nějakou značkou zakázáno jet tak pomalu tak je řidič povinen přizpůsobit jízdu dopravně technickému stavu, podmínkám, vlastnostem a zkušenostem řidiče atd. ... takže naopak lůepší když jede 30 jistě než padesátkou a je ve stresu, takže když jede 30 neporušuju zákon i když věřím že to většinu lidí sere - pokud ano ať si předjedou a je to ... já byl jedenkrát vyfocenej a to když sem jel služením autem na zákrok (měl jsem oprávnění) ale prostě tam měli kluci radar ... jinak jezdím podle předpisů ... chápu vaše názory na čepičáře ale daleko víc mi i jako civilovi vadí když se mi nějakej pičus lepí na prdel nebo mě v obci každej i když jedu padesát předjíždí ... nevím co k tomu víc dodat ... a k té lenosti bych se vyjádřil asi tak, že policista si zhodnotí jak to řešit na základě mnoha věcí, není to jen že by se mu nechtělo, je důležitý bejt objektivní, není to jak v kriminálce Las Vegas nebo v Kobře 11

kleiny (51) napsal 11.03.2011 v 13:36

NIAU.no.a.c : Prosím tě měl bych jeden dotaz, celou diskuzi jsem si nečetl, tak nevím jestli to tam už bylo řečeno nebo ne, jsou stejné sankce jako když řídím motorku která má víc jak 25kw a mám řidičák do 25 kw, jako když mám řidičák do 125cc a 11kw a řídím motorku která je 125cc, ale má 19,5 kw? nebo na to policisté kašlou ?

natrium (0) napsal 11.03.2011 v 13:25

Za policisty motorkare nebo jim naklonene budme jen radi, alespon ja jim fandim. (to:NIAU.no.a.co - Diky ze reagujes na prispevky!)
Jak je tu niz spravne napsano, pokud delas neco nad ramec zakona nebo predpisu, mel bys byt v nevyhode, co je jasny a souhlas. Rozumnost te nevyhody je pak vec druha.

Pokud jedu na rovny prehledny 2km dlouhy okresce chvilku skoro 300km/h tak si koleduju o poradnej pruser, to vim, a hazarduju se svym zivotem a mozna rozrytym polem nebo stromem. Tady bych strazce zakona potkat nechtel a pokud jsou rozumny, ani tu nebudou.
Kdyz pak vidim, silence v obytny zone na sidlisti, jak to s "vytuningovanym" starym temer nebrzdicim golfem perou na parkovisti u detskyho hriste kilem, otevira se mi kudla v kapse a policii bych tu uvital a napalil klukum alespon desitku, jenze strazci jsou zalezly za obchodem a kecaj.

Domluvu policistu jsem poznal dokonce i v Praze, kde to zavanelo petilitrem a nakonec chlapy byly rozumny, ale moc se to nevidi, coz je skoda. Dokonce bych uvital i vic zastaveni a kontrol s rozumnou domluvou.

Jedna otazka: Kdyz jedete jako policie a vidite nejakyho cepicare, jak nedava blinkr nebo jede 30km/h ve meste, zastavite ho s domluvou, nebo zvitezi lenost?

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 13:21

Plha: rád slyším pozitivní ohlasy ... u nás měli motorkáři sraz dva dny a noci a mašin bylo požehnaně ... já sem dostal (asi za odměnu) tyhle dvě noční službu ( původně sem se chtěl jít mrknout aspoň na jeden sraz za rok ale bohužel) a dle rozkazu sme museli zastavovat a kontrolovat všechno co jelo ze srazu pryč ( samozřejmě hlavně alkohol, kterej byl asi u dvou lidí - divný když tam viděli celej den policajty, prostě pánové byli bohémové) tak sem se taky ptal kluků jak to jede ale to bylo opravdu ze zvědavosti o mašiny :) ... motorkáři jsou v globále jiná krevní skupina než autaři ... jsou to lidi s kterýma se dá mluvit a není to samej namachrovanej debíl jak tuneři a spol. ... no samozřejmě všichni byli slušní a i ti co měli alkohol tak sme je sice vyřešit museli ale protože se chovali slušně tak sme i tohle do záznamu uvedli aby je správní orgán nevzal moc přísně :) ... kupodivu mi někteří nabídli i motorku na koupi a u té HONDY VTX 1300 sem řekl že je to od něj sice hezký ale se svým platem sem měl tak na čtvrt motorky za rok :D

Plha (0) napsal 11.03.2011 v 13:12

czech_pilot a NIAU.no.a.co: podnětná diskuze, chtěl sem se zeptat, na to samý, ale rozebrali ste to líp než v článku. Přidal bych jen osobní zkušenost, mám CB500 24kw v papírech, už mě na ní stavěli a ptali se mně tak jak se ptaj snad každýho koho na takový motorce zataví: "Jak to jede?" Řekl bych že to není otázka z jejich zájmu o motorky, ale že se na to ptaj záměrně a všichni. Je dobrý jim nedávat na tuhle otázku podnět k tomu aby se v tom dál vrtali. Jak odpovídal kamrád: "Jede pěkně, v obci padesát, mimo obec 90 a na dálnici i 130." Já třeba řekl že v rámci 25kw je to pěkný svezení a tak to víc neřešil. Já měl teda větší strach že měli na začátku vesnice radar, ale neměli. Nedchali mě dejchnout a ani na lékárničku se neptali.
Co se rychlosti týče, tak mám v papírech s výkonem přepsanou maximální ze 180 a něco na 154, myslím, že pokud je nenasereš, ať už chováním, nebo tím že lítáš mimo obec 170 tak se v tom vrtat nebudou. Prostě pravda že na dobrý chování zabíraj, stavěli mě už mockrát s autem a málo kdy kontorlovali víc než alkohol a papíry a i za přestupek sem dostal dobrou cenu.

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 12:42

SirIndy: jasný, ale v případě že se přestupek řeší blokově tak policista nemusí přestupci nic dokazovat, stačí když policista má přetupek zjištěný ... dokazovat se musí až ve správním řízení pokud proběhne

SirIndy (56) napsal 11.03.2011 v 12:37

NIAU: On to asi myslel jako ze pokud by mu ji neukazali tak by rekl ze nema dukaz ze radar nemeri dobre a nemuze dostat pokutu.

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 12:18

torg166: konečně bakalářka co má smysl, pravdivá a hezky napsaná :)

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 12:10

pehor: děkuju, abych se vyjádřil k pokutám ... první rok sem pracoval tak že co sem mohl sem řešil domluvou, ale neumíte si představit stres a výhružky ze strany nadřízených když nenosíme blokovky, tak se snažím dávat jen 100-300 a pokud je někdo hodně slušnej tak domluva jenže zas si vyslechnu ty kydy od šéfů ... já sem taky nasranej že to musíme dělat a že nás lidi za to nesnáší ale taky bych radši hledal hajzla co vykradl tři byráky než stát u silnice ve sněhu a dešti celej den a noc jak debil ale proti tomuhle systému sám člověk nic neudělá a proto se snažím svědomí trošičku ošetřit tím že nehodlám mít žaludeční vředy jak kolegové a že musím v práci ten stres a vše přežít kvůli sobě a rodině ... pokud můžu doporučit když už něco spácháte a je to klasický 22/1l (což je většina přestupků v dopravě) mějte u sebe v hotovosti aspoň dvě kila ... furt lepší dát dám kilo na místě zaplacený blokovku než 500 na složenku ( pod 300 Kč se to úřadům nevyplácí vymáhat tak nás nutí dávat vysoký pálky na složenky, ale pokud máte na místě a není bytí tak se snažíme držet u nejnižší hranice)

torg166 (0) napsal 11.03.2011 v 12:07

K nedání přednosti při vjíždění z vedlejší silnice na silnici hlavní:
(Citace z Bakalářské práce, Tomáš Neuberg 2011)

Princip omezené důvěry

Princip omezené důvěry znamená, že viníkem je ten, kdo porušil pravidla takovým způsobem, že tím znemožnil ostatním splnit svoje povinnosti. V praxi to může znamenat, že řidič vjíždějící z vedlejší silnice na silnici hlavní, není povinen předpokládat, že řidič jedoucí na hlavní silnici může jet rychlostí vyšší, než je rychlost dovolená. Řidič jedoucí z vedlejší silnice je tedy povinen pouze předpokládat, že ostatní účastníci silničního provozu pravidla dodržují a pokud s tím počítá, nemůže porušit žádnou povinnost. Řidič se tak nemůže dopustit přestupku, resp. způsobit dopravní nehodu tím, že by nedal přednost v jízdě, neboť nemůže předpokládat, že druhý účastník o tolik výrazně překročí nejvyšší dovolenou rychlost.

„Jestliže řidič přijíždějící po vedlejší silnici nedá přednost v jízdě řidiči přijíždějícímu po hlavní silnici, odpovědnost za jejich střet a případné další následky je zásadně na řidiči, jenž přijel do křižovatky po vedlejší silnici. Jestliže však řidič na hlavní silnici jede rychlostí výrazně překračující maximální povolenou rychlost, čímž řidiči přijíždějícímu do křižovatky po vedlejší silnici znemožní, popř. podstatně ztíží, aby mu dal přednost v jízdě, pak není vyloučena jeho odpovědnost nebo spoluodpovědnost za případnou kolizi.“
(rozhodnutí Nejvyššího soudu 5 TDO 1173/2004)

Výše uvedené Rozhodnutí Nejvyššího soudu České republiky se týká konkrétního případu, kdy obviněný který řídil v uzavřené obci po hlavní silnici motocykl Suzuki, nedovolenou a nepřiměřenou rychlostí 86 až 97 km/hod. a v křižovatce s vedlejší silnicí zavinil střet s automobilem Škoda Pick Up, který vjížděl z vedlejší silnice. Při nehodě byla těžce poraněna spolujezdkyně obviněného na motocyklu, která na následky zranění zemřela téhož dne v nemocnici.
Tento konkrétního případ, kdy soudy za jediného viníka posoudily řidiče motocyklu, jasně poukazuje na skutečnost, že ne vždy má přednost účastník provozu, který jede po hlavní silnici. Tato skutečnost může být pro motocyklisty, pokud si ji uvědomí, velice přínosná a mnohdy může i zachraňovat životy. Mnozí z nich se při jízdě po hlavní komunikaci, i přesto že jedou vyšší než povolenou rychlostí, cítí neohroženi.

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 12:02

czech_pilot: jsme jenom lidi a v každé práci jsou lidé dobří a špatní, proto neházím lidi do jednoho pytle a škatulkování odmítám, pokud můžu mluvit za sebe tak každýmu říkám "jak se budeš chovat ty ke mně tak se budu chovat já k tobě" a takto to platí u drtivé většiny mých kolegů ... s novou mašinou, stále hledám ten správnej kus téhle mršky a ještě pár korunek chybí ono s patnáctkou toho člověk moc nenašetří, navíc mám celkem respekt k těm 300kg oceli a chromu prakticky bez zkušeností, tak nevím jestli si na ni vůbec troufnu ale nic jinýho bych nechtěl, každopádně dík a přeju mnoho kilometrů bez nehod a bez pokut na mašině s papírama a motorkou v cajku

pehor (0) napsal 11.03.2011 v 11:57

Kdyby na to měli akci jako v Lídlu na mandarinky, tak to prostě udělat musí a budou mít rovnou přesně dané postupy. Nerej do něj zbytečně a buď rád, že nám tu zde poskytuje informace jako rovný rovnému a přemýšlí trochu jako člověk. Každý dělá svou práci. Ta jeho není zrovna z těch nejpříjemnějších, protože dohadovat se s lidma není med. Viz nějaké to video, které sem někdo vkládal minulý rok, kdy si nějakej namyšlenj kretén vyskakuje na policistu, nahrává si ho na kameru a přezkušuje ho na místě z předpisů a regulerně mu vyhrožuje.
Jedna pravda ale je, že řešení drobných přestupků domluvou, což zákon povoluje ubylo a pokuty se sypou za všechno o 106. Viz zapomenutý světa na autě, stará lékárnička, parkování na "nezpevněné krajnici" apod. Prostě prkotiny, které lidem zasahují do rozpočtů aniž by tím někoho ohrozili, či omezili a pak jsou lidi na policajty nasraný.

czech_pilot (0) napsal 11.03.2011 v 11:48

NIAU.no.a.co: Tak díky za vyčerpávající odpovědi . Jako mezi námi já se snažím policii nedráždit a s čistým svědomím mohu říct že jezdím slušně...jenomže né každého policistu může zajímat jakej jsem ale spíš co mám v techničáku...letos papíry stejně rozšiřuju a do té doby kdoví jestli na mašinu budu mít vůbec čas...tak se měj a ať ti to s tou novou mašinou vyjde

NIAU.no.a.co (0) napsal 11.03.2011 v 11:41

czech_pilot: řeknu to takhle nejsem dopravák ale módním trendem našich nadřízených jsou flastry a jak nenosíš flastry tak si jebanej neustále ( bohužel to tak chodí, já nerad dávám flastry ale musíme všichni ) o intenzitě kontroly si rozhoduje policista a pokud je nucen ze strany vedení, zákona, zvláštních opatřeních, podnětů a oznámení od veřejnosti tak koná jak musí ... já mámj s mašinama ty zkušenosti že sem si udělal loni řidičák a uvažuji již dlouho o Hondě VTX 1300 C a letos jsou už prachy ... ale jinak jsem absolutně laik ... jinak co se týče souzení mašiny, fakt nejsem znalec a proto bych do toho bez jinýho podnětu sám nešel ... rychlost s tím má něco společnýho ale to jen tak bez znaleckýho posudku nepoznáš, já mám taky v autě max. rychlost třeba 250 a když pojedu 255 neznamená to že mám poštelovanej motor, na to jsou odborníci jiní co tohle zjišťují ... ale většina mašin bez papírů jsou buď kradený nebo je v tom jiná levárna a v takovým případě se to řeší do detailů, včetně zjišťování původu atd. ... jak říkám, radši na to nesedat a čórky nebrat ... jelikož mám s motorkáři ( s těmi slušnými )i jako policista kladný vztah tak můžu jen doporučit dodržovat zákon a ten zní jasně, pokud ěkdo úmyslně něco porušuje tak mu sankce nebo trest nálež




TOPlist