europ_asistance_2024



Bunda Roadster od 4SR

Nejenom testy supersportů živ je člověk. Občas je záhodno vyzkoušet i něco bez kapot, něco, co má řídítka širší než jsou boky "Haliny Krev-a-mlíko". A protože jednodílná komboška je k tomu celkem nepraktická, zavolal jsem Vencovi Jirušovi, majiteli firmy 4SR.

První otázka byla jednoduchá: Je možné ušít bundu na zakázku? Mám totiž dost problém při vybírání z konfekčních velikostí. Většinou to mám tak, že když mně je bunda dobře na tělo, mám ji jako tričko s krátkým rukávem, a naopak když mi sedí na délku, mám na břiše lalok jak pytel od banánů. Nakonec to tedy dopadlo tak, že jsem se vypravil na jih Čech ...
Výběr padl na bundu Roadster, s tím, že někde se ještě zúží, někde prodlouží... 
A hned v dalším kroku se řešily barvy. Bylo nezbytně nutné vyměnit zlatý pruh za oranžový, a když už jsme u toho předělávání, přidat i něco málo písmen a grafiky. První návrh jsem si nastřelil v Corelu, zbytek doladil grafik ... a výsledkem je luxusní bunda na přání, model Roadster 67 :-)
   

A jaká je? 

Především maximálně příjemná a praktická i na delší nošení. Když máte něco užívat denně a ono to není úplně tipťop, začnou vám lézt na nervy i úplný blbosti. Třeba kapsy. Na předchozí bundě byla jedna vnitřní, náprsní, na suchý zip. Byla v pohodě, dokud jste z ní nechtěli desetkrát za den vytáhnout mobil. Vopruz, dokud se sucháč neurval, jenže potom zase všechno vypadávalo, takže taky vopruz! U Roadstera jsou zrovna takové kapsy hned dvě, ideální třeba na mošničku s doklady, ale navíc je tam i jedna na svislý zip hned zkraje za hlavním zipem. Na mobil, klíčky a pár pětikorun úplně bezchybná.
Přiměřenost platí i pro venkovní kapsy. Nejsou proklatě vysoko a široké tak akorát, že si neodíráte klouby. 
Praktická a fajnově funkční je i odepínací vnitřní termovložka s dutým vláknem. Tu dopuručuje i 8 čertů ze 7!

Kryjeme ti záda - nejen firemní slogan

Za největší bonus ale mám, kromě standardních tvrdých chráničů, hlavně vkládací zádový protektor. Na první pohled je to neforemná, houževnatá, tvrdá a tlustá hmota, jenže ona má schopnost přesně se vytvarovat a namodelovat podle vašich zad. Kdo jste se už na motorce válel, jistě uznáte, že všechno mezi silnicí a vlastním tělem se počítá (statisticky vzato, motorkářů jsou jen dvě skupiny, přičemž druhou tvoří ti, kteří zatím nespadli).

Závěrečné hodnocení 

Je tedy jednoznačně pozitivní. Kvalitní, dobře zpracovaná bunda s dotaženými detailíky, která je ve spojení s kevlarovými riflemi ideální pro každodenní nezávodní užívání. Je pohodlná a příjemně se nosí a obstála i v brutálním dešti. Nejvíc ale oceňuji právě možnost nemít úplnou sériovku. Odkázán na konfekční velikosti, asi bych se totiž musel obejít bez bundy. Navíc technologie tisku na kůži dovoluje relativně jednoduše přenést do skutečnosti také vaše výtvarné představy. Na druhou stranu je jasné, že bude potřeba nějakou korunu přidat a pár dnů až týdnů si počkat.

O firmě

Asi už dnes není nikdo, kdo by neznal 4SR, a tak jen pro případ výskytu mimozemšťana - tahle firma, to nejsou jen bundy a rifle, ale i další hromada věcí. Od rukavic přes slidery, chrániče, dvoudílné kombinézy až k závodním oblečkům. A že je to určitě dobrá volba, dokládá stále větší počet závodníků nejen z české, ale už i z evropské i světové silnice. Svoje míry tam mají třeba Mates Smrž, Kuba Kornfeil, Míra Popov, bráchové Salačové, Kamil Holáň ... a samozřejmě taky hromada nevycválanců od médií. Více se můžete dočíst na firemním webu.


Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 189 cm

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Související firma
  • 4SR - For Street Racing

    4SR – For Street Racing – je česká firma, vyrábějící stylové a funkční motocyklové oblečení té nejvyšší kvality. Produkty 4SR jsou vyvíjeny s ohledem na maximální bezpečnost, ať už se jedná o použité materiály, způsob šití a veškeré ochranné prvky. Věříme, že ty nejlepší technologie, bezpečnost a...



TOPlist