sumoto_leden



Z Kroměříže do Anglie - Já sama a BMW ;D

Jízda na motorce o samotě – to se nedá popsat. Ovšem to jsem ještě netušila, co mě čeká. ;D Moje první SOLO jízda na BMW G650GS, aneb… jak jsem se ztratila v Alpách, střílela z AIRSOFTKY, jezdila “kolínka” podél francouzského pobřeží a sušila spodky za GUMYCUKEM své motorky – což nedopadlo zrovna růžově – pro ty spodky :D. INSTA: danny.travel.cz

Kapitoly článku

 

 

 Nápad na cestu už tu byl docela dlouho. V Anglii pracuj už přes dva roky a furt lítám. No? Co takhle změna – když jsem dojela na Krétu, dojedu i do Anglie a SAMA! Balím jsem se, HLAVNĚ nezapomínám na bacily, ty jedou semnou, prej netřeba zavazadel, bo co. Před cestou nechybí ani pořádné rozloučení s motobandou v Troubkách.Čeká mě přes 2k kilometrů, ale první zastávka je Praha. Mimochodem “dík” bohu za nový nepromok, který se ukazuje být naprosto k ničemu. Všechno poctivě suším a spokojeně čekám na pondělí – odjezd.

 

1. DEN – Praha – RAKOUSKO/ATTERSEE

Jih Čech je krásný – zejména okolo vodní nádrže VRANÉ. Mířím do Rakouska, jím poslední český rohlík na parkovišti před Tescem na hranicích a štráduju si to až k úpatí hor k jezeru ATTERSEE. Je jich tu ale nespočet, GPS mi vypovídá službu a já hraju hádanku >>které jezero je jaké<<, mimo řeč, už vám někdo řekl, že je blbost jezdit do hor na začátku KVĚTNA na motorce? Je to blbost, 5 stupňů Celsia, vítr, déšť, sníh… to není žadný žůžo… Hledám kemp, tápu po slepu, klouzám se po silnici, nakonec kempím. Otevřou se dveře recepce a kouká na mě kluk v čepici – “Na motorce? Se stanem?!”….”Jo,” odpovídám. “Aha, hezké počasí,” odpovídá anglicky, bo já německy neumím ani BÚ. Večer zdatně konzumujeme víno a jiné nápoje, zmiňuji naši cestu do Albánie a Bosny 2019 a zejména vtipné story nejen o odtahu z cesty na Krétu. Ráno mě překvapuje studená sprcha – doslova.

KEMP: EUROCAMP 14,50€

 

2. DEN ATTERSEE – SALZBURG – MNICHOV – DACHAU – AUGSBURG

Ze studených Alp rychle do teplých krajin. Frčím přes krásný Salzburg, ale zálusk mám na MNICHOV. Naneštěstí tu opravují proboha snad celé centrum, takže mám smolíka. Mířím směr Dachau, parkuju a jdu poprvé navštívit koncentrační tábor – atmosféru netřeba popisovat. Zejména, pokud človek stojí před tou obrovskou bránou s nápisem ARBEIT MACHT FREI. Potichu cituji společně s nápisem na tamním pomníku NEVER AGAIN! A s pokorou v srdci odcházím… Čeká mě hledání ubytování, nemám páru, kde budu spát. Pádím směr AUGSBURG. A mám štěstí – kemp nacházím hned kousek od dálnice – super co? Ale je luxusní a má teplou vodu, heč. Fak paráda a za málo éček, večer trávím střílením z AIRSOFT pistole s bandou Slováků ze stavby a popíjením pivíčko, to je ta krása cestování o samotě, nikdy nevíš, koho potkáš!

KEPM: CAMPINGPLATZ AUGSBURG 12€

 

3. DEN – AUGSBURG – NEUNSTADT – kocovinka VÍNO, ŽENY, ZPĚV

Znáte Českou PÁLAVU? Tak tady máte německou VERZI ? Malé vesničky, úzké uličky, víno všude, dokonce v automatu a kopce s tisíci turistickými cestičkami okolo. Přeju si tu strávit tak týden či zbytek života a ne jen jednu noc. Nacházím kemp, vítá mě příjemný dědeček, nechávám motorku být a otevírám víno. Sluníčko zapadá, v kempu klid, příroda okolo… jo, to mě baví…

KEMP: Naturfreunde Annweiler 13€

 

4. DEN – AUGSBURG – LUXEMBURG

Po okreskách mířím dál, jsou tu krásný cesty, minimalní provoz… super… Ovšem, pokud jste přátelé ještě nikdy nebyli v LUCEMBURSKU, ne nadarmo se mu říká LUX! Krásné město v kopcích, neuvěřitelná architektura, zámky, chrámy, stavby, uličky, masivní mosty, levné kempy :D. Motorku můžete zaparkovat přímo v centru na k tomu vyhrazených parkovištích přímo pro motorky – pecka. Parkuju a mířím směr město, kde se uličkami toulám celé odpoledne. Večer vyčůrat, pomodlit a spát. A ještě prát!

KEMP: KOCKELSCHEUER 11€

 

5. DEN LUX – FRANCIE/CALAIS

Využívám sílu přírody a cpu svoje spodky a ponožky za gumycuk, aby to uschlo, však to znáte, ne :D, Belgii míjím rychle po dálnici, potkávám Nizozemce na benzince, co nevěřícně kroutí hlavou – no a zase pro změnu prší. Přede mnou Francie. Dostala jsem varování, mám prej ve Francii dodržovat předpisy – jó, jasný. Mířím směr Calais a ne – žádní uprchlíci tu již v květnu 2019 nejsou. Cestou zastavuji v Dunkirku, musím zkouknout přístav, ať jakože zítra trefím. Každopádně francouzské pobřeží připomíná to anglické – útesy, kamenité pláže, výhledy na moře, větrné podnebí a ÚŽASNÝ CESTY – drží to jak přibitý, nikde nikdo. Večer zjišťuji trpkou pravdu – nemám dvě růžový ponožky a jedny zelený spodky. No? Někdo se na dálnici v Belgii (či kde uletěly) asi hodně divili.

KEMP: LES NOIRES MOTTES 25€ 

 

6. a 7. DEN – ANGLIE/DOVER – LONDÝN

Dvě hodiny trajektem do Anglie jsou oproti osmi hodinám na Krétu malina. Divím se (vlastně ani ne), že jsem na celé lodi jediná s motorkou. Stávám se terčem otázek, co tam proboha dělám, krčím rameny a odpovídám, že prakticky jedu do práce. Ano – z Česka :D. Vykládám motorku, zdravím celníky a hledám své poslední divoké ubytování. Mezitím si v duchu říkám >>tak, to mám za sebou, co bude teď?<< a dochází mi, že … TEĎ TEPRV ZAČNE TO OPRAVDICKÝ DOBRODRUŽSTVÍ! 

UBYTOVÁNÍ / TRAJEKT

UBYTKO - Mám stan, kempy hledám na slepo - okolo 5, 6 večer kouknu na mapu a zkouším štěstí v okolí, kde zrovna jsem.

TRAJEKT - Nebylo to žádné moje poprvé s motorkou na trajektu. Hledám obvykle na DIRECTFERRIES, zadávám vždycky místo na palubě, žádná místenka - nejlevnější... Vtip je v tom - že většina společností neřeší, jestli si booknete trajekt na 12:00 a pojedete až trajektem ve 13:00. Tedy stopro to neřeší z DUNKIRKU do DOVERU a zpět.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (39x):


TOPlist