gbox_leden



Švýcarské pasy, aneb trápení ve spárech Viraga

Rok se sešel s rokem, někdo má novou lásku, někdo starou, někdo pořád tu jednu. Všichni ale máme lásku k motorkám a cestování, tak opět vyrážíme do světa v sedlech našich druhých největších lásek. Cíl je jasný Švýcarské Alpy, respektive projetí několika pasů v okolí hory Furka. Vyrážíme 20.8.2009 ve složení, já na Suzuki GSX 1200 Inazuma, Ivan - Honda Vigor 650, Míra – Honda Transalp 650 a Tomáš na vypůjčené Yamaha Virago 535.

Kapitoly článku

Sraz máme v půl osmé na Shellce u Votic. Kluci dají kafčo, posnídáme a vyjíždíme směr Dolní Dvořiště. Tam jdeme na oběd do oblíbené hospody Selský Dvůr, pak už jen dotankovat a vyrážíme vstříc novým dobrodružstvím a parádním silnicím. Jo kdybychom tehdy jen trošku tušili co nás čeká…
Jedeme na Linz, Salzburk, pořád po silnici č.1 pak přes Bad Reichenhall, St. Johann i. Tirol, Worgl, Schwaz na Innsbruck. Teploměry po cestě ukazují 32 stupnů, takže zvlášt ve městech na semaforech se pěkně pečeme. Zastavujeme u jezera Saalachsee, koupem nohy a dlabem sváču, voda je pěkně studená. Večer zastavujeme v příjemném kempu u města Pill. Dáváme večeři, pár pivek a jdeme spát, máme najeto 462km.
Ráno nás vítá opět slunečný den, ale ty zvony v noci z nedalekého kostela, jak při tomhle můžou spát každý den v roce to nechápeme. No člověk si zvykne asi na všechno. Jedeme do Innsbrucku, dál na Telfs, Imst a zde odbočujeme na městečko Wenns.
Tady ovšem míjíme odbočku na Piller a pokračujeme po slepé silnici na Pitztal. V dálce je vidět bouřka a jak prší, takže s prvními kapkami oblékáme poprvé nepromoky. Za chvíli už prší, ale ne nějak moc. Silnice je pěkně mokrá a tak zvolňujeme. Zatáčky jdou totiž jedna za druhou a docela to klouže. V jedné ovšem ani veškerá opatrnost nestačila a Tomáš i s Viragem se už kloužou po silnici a dál do trávy. Zastavujeme, prohlížíme Toma a motorku. Tomáš je v pohodě, až na prodřené gatě od nepromoků. Zato motorka má ulomenou páčku od spojky a zrovna blbě v kloubu, takže nejde jet dál. S Mírou berem motorky a jedem do nejbližšího města Imst schánět páčku. Je tu ovšem jen servis Honda a KTM, ale obsluha nám radí, že dál ve městě Landeck je Yamaha. Plni naděje dáváme adresu do navigace a za chvíli stojíme před obchodem. Obsluha nás docela odbývá, že jí nemají. Jen tak se ale nedáme a asi po půl hodině odjíždíme s přibroušenou páčkou od Kawasaki za klukama.
Jedeme nejkratší cestou přes Fliess, kde jsou nádherné zatáčky. Kluci natažený v trávě, opalovačka, pohoda. Pilníkem z nože ještě doupravujeme tvar páčky a za chvilku už frčíme dál. Sjíždíme do města Prutz a dál už po 180 na hranice se Švýcarskem. V posledním Rakouském městě dokupujeme jídlo, pivka a pak už rovnou na hraniční přechod. Cesta je tady nádherná, na druhém břehu nad řekou vede silnice zařezaná do skály stejně jako ta naše. Nestačíme koukat. Už se blíží večer, tak vyhlížíme nějaký kemp. Ještě než nějaký najdeme koukám jak se Ivan za jízdy hrabe kolem spojkové páčky. Za chvíli na světlech u omezení na silnici hlásí, že má lanko přebroušené a jen na jednom drátku. Jedna, dva, tři a už mává rukama, že prdlo. Nicméně řadit jde a tak jedem až do Susch, kde je kemp a tady dneska budeme spát. Večer dáváme pivka, probíráme cestu, lanko a jdeme spát, ráno moudřejší večera. Máme najeto 293km.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):


TOPlist