reline_unor



Pobaltí 2021

Cestou necestou do Estonska za ikonickým městem.

Kapitoly článku

Člověk míní,osud mění. Tak to je, bylo a bude.Náš začátek cesty měl být jindy a jinam,jenomže doba Covidová si žádala svoje, tudíž i my jsme se museli přizbůsobit dané situaci a okolnostem. Nebudu zde  rozepisovat co bylo potřeba vyřídit a za jakých podmínek se mohlo vycestovat. S tím měl každý jistě své osobní zkušenosti. Hurá tedy do sedel! Cestujícími (poněvadž cestovatelem se neodvažuju nazvat) jsem tedy já,a na poslední chvíli přeci jenom jedoucí bratr Vlastik, oba na strojích Gs. On tedy jet měl,pak nemohl,pak možná a na konec teda jel. Díky za to,páč se ukázalo že to bylo potřeba. Psaní tohodle tady,vychazí ze vzpomínek,fotek, pojmů a dojmů nás dvou.

Je tu sobota ráno, čas nasedat a vyrazit směr bájne Estonské město, co jenom pro čechoslováky smysl má. Potřebné plány ujasněny,v navi nastavena cesta nejkratší,body v mapy.cz zaneseny. Rozloučit,zamávat a pá,jedem. Interkomy fungují znamenitě,zkouška opětovného spojení taky proběhla na výtečnou,totiž to bylo poprvé co jsme jeli spolu s bratrovým novým interkomem. Do Polska to máme "Co bys kamenem dohodil a zbytek dojdeš pěšky" něco málo tu máme projeto,proto jedeme na půl podle paměti,na půl podle mapy. Zadrhel přichází ve chvíli kdy to máme od stratu nějakých 100km, někde v lese si mapy cz řekli že chtejí aktualizovat mapové podklady. Samozřejmě to mám staženo,ale taková informace moc nepotěší. Nu což,stává se ale za tu cestu to byl jenom tady ten jeden jejich zádrhel.

Počasí super,silnice jako u nás,někdy lepší,někdy horší. Na polský řidiče jsme zvyklí,s dodržováním rychlotních limitů to je trošičku benevolentnější než našinec,tady na sebe řidiči bliknou když je potřeba,nicméně stejně jedeme volnou aby bylo na co koukat. S úžasnými scenériemi,jako jsou vidět v zemích bohatých na hory, v těchto státech nepočítejte. Někdo řekne nuda,tak proč tam jet? Nedovedu odpovědět,snad právě proto že si tam užiju tu jizdu samotnou,nevim. Co vím určitě je, že pro mě cesta je cíl. Sen tam nějký to tankování,kafe apod. Takže ani hlad není a proto zastavujeme na první jidlo až někde za městem Hnězdno. Vozím s sebou Adventure menu a to hned ze tří důvodů,za prvý je to dobrý,za druhý je to bez práce,a za třetí jsme nevěděli jak to bude s opatřeními u místních, ohleně jidla. Kafe a sůšu by jsme měli sežranou,nasedat,odjezd. Tahle část Polska na mě působi jako poklidný venkov. Jede se stále dobře,nicméně čas pokročil a je potřeba sehnat místo na spaní. Pokud to jde,snažíme se přespat ve svým,to je stan a spacák. Jsme v oblasti jezer,kousek nad městem Szcytno, kde by nemusela být nouze o pěkný místečko na spaní,které jsme po nějaké době našli. Stany postavený,voda teplá,už jenom nalejt pivo do hlavy a dobrou noc. Unavený a spokojený.Kolik km ujeto vážený čtenáři uplně bohužel již nevíme ani jeden,poněvadž jsme zjistili až na místě že jsme si ani jeden nezapnuli stopaře v mapě,tak snad zitra. Strejda Google napověděl že 600km.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):


TOPlist