europ_asistance_2024



Západní Čechy

Místo do Řecka jsme podnikli moto trip na západ Čech.

Kapitoly článku

Plán byl jasný. ŘECKO. Letenky zaplaceny, doprava motorky do Thesaloniky zajištěná, trasa naplánována. No a najednou se objevila možnost koupení jiné motorky. Kvůli problémům s karpály na pravé ruce jsem musel situaci řešit, protože mechanický tempomat plynu nepomohl.

Prodej Varana a koupení GSa proběhlo velice rychle. Akorát jsem se s novou motkou úplně neseznámil. Risknout hned delší cestu v plné palbě jsem nechtěl. Chtělo to nový trip. Výběr padl na Západní Čechy. Tam jsme na motorce ještě nebyli.

Naplánováno, zajištěno, nabaleno. Trasa byla vyznačená, ubytko podle situace v daný den přes booking. Prvotní trasa se musela operativně měnit, protože třeba v daný den je hrad zavřený a koukali bychom jen přes hradby. Proto se vše trochu upravilo podle otvírací doby místa určení.

1. den

Petřvald – Luková 530km 

Luková, kostel svatého Jiří, otevřeno pouze v sobotu od 13:00 do 16:00 hod. Zapadlé zajímavé místo. Částečně zrekonstruováno, částečně původní. Velice působivé „sádrové“ sochy „duchů“, škoda že jsou některé poničené, ale fakt skvělé místo k zamyšlení. 

2. den

Bečov nad Teplou hrad a muzeum motocyklů

Relikviář svatého Maura a jeho historie. Druhý nejcennější český artefakt, hned po korunovačních klenotech. Zajímavé místo a jeho zajímavý příběh. Bohužel ne všude se dá fotit. Hned kousek je muzeum motocyklů a tak jsme si tam pěkně zavzpomínali mezi svými. 

 

 

Cheb hrad

Zajímavá pevnost, úchvatná kaple

Aš nejzápadnější místo, jinak nic moc, ale značku jsme zanechali. Rozhlednu Bismarck 2 jsme odpískali. 

3. den

Františkovy Lázně promenáda, prameny, architektura, sochy a sousoší. 

Hřebeny zřícenina hradu Hartenberg 

Zajímavé místo zastávky bez prohlídky, mimo prázdniny zavřeno. Místo k oddechu, odpočinku.

Loket hrad

Známý hrad, skvělá prohlídka plná historie 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):


TOPlist