Západní Čechy
Text: Gamiro | Zveřejněno: 26.11.2023 | Zobrazeno: 15 483x
Plán byl jasný. ŘECKO. Letenky zaplaceny, doprava motorky do Thesaloniky zajištěná, trasa naplánována. No a najednou se objevila možnost koupení jiné motorky. Kvůli problémům s karpály na pravé ruce jsem musel situaci řešit, protože mechanický tempomat plynu nepomohl.
Prodej Varana a koupení GSa proběhlo velice rychle. Akorát jsem se s novou motkou úplně neseznámil. Risknout hned delší cestu v plné palbě jsem nechtěl. Chtělo to nový trip. Výběr padl na Západní Čechy. Tam jsme na motorce ještě nebyli.
Naplánováno, zajištěno, nabaleno. Trasa byla vyznačená, ubytko podle situace v daný den přes booking. Prvotní trasa se musela operativně měnit, protože třeba v daný den je hrad zavřený a koukali bychom jen přes hradby. Proto se vše trochu upravilo podle otvírací doby místa určení.
1. den
Petřvald – Luková 530km
Luková, kostel svatého Jiří, otevřeno pouze v sobotu od 13:00 do 16:00 hod. Zapadlé zajímavé místo. Částečně zrekonstruováno, částečně původní. Velice působivé „sádrové“ sochy „duchů“, škoda že jsou některé poničené, ale fakt skvělé místo k zamyšlení.
2. den
Bečov nad Teplou hrad a muzeum motocyklů
Relikviář svatého Maura a jeho historie. Druhý nejcennější český artefakt, hned po korunovačních klenotech. Zajímavé místo a jeho zajímavý příběh. Bohužel ne všude se dá fotit. Hned kousek je muzeum motocyklů a tak jsme si tam pěkně zavzpomínali mezi svými.
Cheb hrad
Zajímavá pevnost, úchvatná kaple
Aš nejzápadnější místo, jinak nic moc, ale značku jsme zanechali. Rozhlednu Bismarck 2 jsme odpískali.
3. den
Františkovy Lázně promenáda, prameny, architektura, sochy a sousoší.
Hřebeny zřícenina hradu Hartenberg
Zajímavé místo zastávky bez prohlídky, mimo prázdniny zavřeno. Místo k oddechu, odpočinku.
Loket hrad
Známý hrad, skvělá prohlídka plná historie