gbox_leden



Z Moravy do severních Čech

Dlouhodobě plánovaná cesta po zajímavých místech v severních Čechách + něco zajímavého kolem matičky Prahy.

Kapitoly článku

Den 1.

Konečně nastal den D a my s Michalem jsme mohli hned z práce vyrazit směrem Vítkov ,kde nás čekal třetí člen Luboš. Po zhodnocení situace jsme se shodli, že s prázdným žaludkem se jezdí blbě a zajeli jsme do Karkulky na jídlo, kde se nás pokusili zabít mega porcí, ale jako vždy vynikající jídlo i obsluha.  Samozřejmě nebyla hlášená ani kapka a proto jsme až do Rýmařova kličkovali mezi bouřkama. Ze Šumperka jsme pokračovali na v.n. Pastviny kde jsme udělali pár romantických fotek, dali občerstvení a pokračovali směrem k našemu prvnímu ubytování bar Tropical u v.n. Rozkoš. Můžu všem vřele doporučit jak jídlem tak ubytováním. A kdyby neměl někdo plán na večer, tak půlku večera zabere jen prolistování jídelního lístku. Majitelé jsou taky motorkáři a provozují to opravdu s lásko.

Den 2.

Po ranní rozcvičce, ulovení snídaně a rozloučení s Michalem jsme ještě udělali pár fotek u Rozkoše a vyrazili směr v.n. Les Království, která je opravdu nádherná. Dále jsme pokračovali směrem na Harrachov podívat se na mamutí můstky. Z Harrachova jsme to vzali směr Liberec, kde jsme se opět museli schovávat před bouřkou někde pod mostem a Luboš hned zastávku využil, aby vyhodil přebytečný náklad do křoví J Po půlhodinové pauze jsme se vydali na Ještěd kde nás čekal krásný, ale chladný výhled. A kooooonečně jsme se na horním parkovišti potkali s Delfílkem, který nás od rána dojížděl. Trochu jsme se občerstvili a aby jsme nedali Delfínkovi možnost vychladnout jsme vyrazili směr Pekelné doly kde nás čekala banda německých důchodců na veteránech. Další zastávka byla u podzemní továrny Rabštejn, která pro naší smůlu měla prohlídku až následující den. A jelikož už bylo dost hodin, zase se hnalo na déšť a my pořád neměli nocleh, jsme zamířili směr jih ve snaze najít ubytování s hospodou J Podařilo se nám to v Úštěku u Racka kde Michal s Lubošem si večer udělali Rum maraton, takže se jim ráno trochu hůře stávalo J

Den 3.

Po zhodnocení ranního stavu přítomných soudruhů jsme vyrazili po výborné snídani směrem na Litoměřice, Terezín kde jsme byli u národního hřbitova. Celková atmosféra Terezína je velmi zvláštní, ale byl jsem rád, že jsme se tam podívali.

Další záchytný bod byl až pod Prahou, svatý Jan pod Skalou, kde jsme udělali pár hezkých fotek, podívali se do kostela a pokračovali směr lom Velká Amerika. Tam začal náš sobotní boj s bouřkami, které se hnaly snad odevšad. Další zastávka byla na vodní elektrárně Slapy a vyhlídkou na Slapskou přehradu, kde vlivem zapochybování jednoho nejmenovaného účastníka jsme byli nucení opět zaparkovat na autobusové zastávce J Po nedobrovolné pauze jsme pokračovali směr Švihov na Vojslavický most, kde Luboš podpořil náš tvrdě pracující lid. A jelikož už vlivem počasí jsme toho měli dost tak jsme zapadli do motodoupěte v Humpolci, kde probíhal nějaký festival a někteří z nás to pojali, že zítra už nebude žádný den tak jim to tam musíme všechno vypít J. Nicméně akce v doupěti byla super a ubytování jsme byli rádi, že vůbec nějaké máme.

Den 4.

Po vesele stráveným večeru a bezesné noci, kdy Michal s Lubošem začali svoje duo a já byl nucený opustit pokoj ve 4 ráno a začal pomalu balit. Okolo 9 se po doupěti začali pohybovat různé existence a mezi nima i ti mojí cestovatelé. Po zaplacení a zhodnocení, že se udrží na motorce už jsem vyrazili směr Havlíčkův Brod a Svitavy kde už jsem se napojili směr Mohelnice, Olomouc a do Olšovce se rozloučit s Lubošem a Delfínkem. My pak pokračovali směr Frýden-místek, kde jsem se rozloučil s Michalem a uháněl vesele domů. Za čtyři dny jsme viděli hodně krásných míst, hodně úžasných cest a spousta krásných zážitků. 

Pánové děkuji za krásný a hlavně zdárně zakončený výlet. Těším se na další.  

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):


TOPlist