europ_asistance_2024



Tatry na xvs 125 Dragstar

Jednoho krásného dne jsme si naplánovali cestu do tater a zpět

Kapitoly článku

Den první, cesta do tater

Je tady den "D".
Den předem nachystat motorku, všechno řádně zkontrolovat,  a brzo spát.
Ráno jsme si dali sraz na Chropyňské benzince, byla ještě kosa ale nás to neodrazilo, naopak nás popoháněl pocit stávajícího slunce a malého provozu.
První zastávka byla u často navštěvované hospůdky na Trojáku. Slezli jsme z motorky a zima byla poznat v kloubech, ale trochu se rozhýbat a vše ok. Dali jsme si řízky který byli neobyčejně dobré.
Celá cesta byla ještě před námi, rozhodli jsme se vyjet. Naplánovali jsme si další a poslední českou zastávku v Rožnově pod Radhoštěm. Cesta do Rožnova uběhla bez problému. Všichni jsme se těšili na teplé kafe na benzince, taky jsme se dočkali. Po kafe jsme jeli příjemnou cestou plnou kopců a zatáček přes Bumbálku. Hraniční přechod byl bez problémů, nikdo nikde.

Zastavili jsme v Žilině která je největším městem naší cesty.  Protřepali jsme nohy a dlouho jsme nestáli. Cesta z  Žiliny do Vrůtek mě hodně baví, na jedné straně skáli a zřícenina Strečno a Stárhrad a na druhé podél klikatých cest řeka.
Ve Vrůtkách jsme se zastavili aby jsme se podívali na Harley Davidson Steak Pub, mohu jenom doporučit. Sice ceny nejsou zrovna lidské ale jednou za rok proč by ne :))))
Po návštěvje Vrůtek jsme se snažili dojet bez zastávky až do cíle, snažili ale nevišlo to podle plánu.
Na dálnici za Ružomberokem přišla jediná problémová situace, Milan se mizačal v zrcátku ztrácet. Zastavil jsem na krajnici na dálnici a čekám na něj. Pomalu ke mě dojel a začlo mu cinkat ve válcu a ještě horší mu jeden válec vůbec nejel. Bylo to 50km od cíle tak jsme chtěli dojet už do cíle. Naštěstí jsem se díval na svíčky a vypadla mu fajka z kablu, kabl se zkratil a fajka našrubovala a cesta pokračovala.
Dojeli jsme konečně do cíle, byli jsme rádi že to šlo bez problému.
Ubytovali jsme se, postavili stany, udělali jsme si čínskou polívku a odpočinuli si, konečně lehárko.
Pod odpočinku jsme si nachystali oheň, pokecali o zážitkách na cestě a šli spát. Musím říct, že vůně lesa a šum řeky je nekutečnej usinač, hned sem byl mrtvej. Možná tomu pomohla ta vodka ale to je vedlejší :)

Druhý den, výlet do vrcholků Tater

Druhý den jsme se zbudili a po snídani jsme vyrazili do Tater. Pačasí vypadalo lehce na bouřku ale přece jenom vyšlo. Cesta v Tatrách je krásná, kopec nahoru, dolů, serpentýna sem tam, ideální na silničku a že jich tam nebylo málo.
Zastavili jsme na Štrbském plesu, zima pomalu jak na Sibiři. Obešli jsme si pleso, pofotili pár fotek chvíli poseděli a vyjeli jsme na Starý Smokovec.
V tatrách jsem každej rok, tak sem chtěl svojí a Milanovy ukázat ještě kus cesty a věděl jsem že je tam normální hypermarket. Nakoupili jsme si jídlo pití a něco na zahřátí a valili do kempu. Dojeli jsme uvařili a po spršce jsme si dali vodní dýmku.
Prošli jsme se po kempu, skoukli kolik je čechu a zakončili jsme to každodením ohněm. Přes den se kus od nás přistěhovali nějací češi kteří hráli na kytaru a spívali, především Karla Kryla, což mi hodně vyhovovalo.
Po poslechnutí a dopití VO35KY jsme šli spát.

Cesta do Tatralandie

Další den byl věnovaný aquaparku Tatralandie.
Boužel se nám přes noc vybila baterka na foťáku takže žádné fotky nebyli.
Bylo to tam super, byla zima takže nikdo na tobogánách.
Po tatralandii už nás v myšlenkách brala ta špatná představa že další den jedem domů a jak dojedem začíná nám zase škola. Nedalo se nic dělat.
Po dojetí do našeho kempu jsme se z leka prošli a zase udělali oheň dali vodníka a vodku a šli spát, boužel poslední noc
Cesta domů byla trochu jiná, především bylo krásně a jeli jsme trochu jinou cestou přes Malou fatru, cesta zase krásná ale turistů hrozně moc.

Cesta dále bez problému, v Bystřici pod Hostýnem nás chytl déšť ale nic hroznýho. Cesta a prázdniny pro nás skončila.
Z naší cesty sem si hodně vzal a to asi každý, krásy tater se nedajou srovnat tady s kopečkama v Česku.
Příští rok máme  vplánu chorvatsko ale ještě se uvidí jak vše bude probíhat.

Z cesty nám zbyli fotky, vzpomínky a hlavně tento  cestopis kterej vjenujem vám jako pohled do naší dovolené.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (30x):
Motokatalog.cz


TOPlist